Kako pobediti koronu mala privreda

Pandemija korona virusa donela je ogromne promene u funkcionisanju svih ljudi uvođenjem vanrednog stanja, karantina i samoizolacije. Uvođenjem vanrednog stanja obustavljen je rad svih uslužnih delatnosti koje će podneti i najveću žrtvu u narednom periodu.

Usluge i prodaja neprehrambenih proizvoda su svedene na minimum, odnosno postoje još samo online. Upravo ova činjenica daje na važnosti online poslovanju i smatramo da ga treba dodatno podržati tokom trajanja epidemije.

Ekonomski problemi koje će osetiti mali privrednici neće biti mali, to je sasvim izvesno. Pad poslovanja usporava novčane tokove i odlaže realizaciju poslovnih planova za razvoj u skoro svim sektorima.

Izvesno je da mnoge male firme neće preživeti ovu ekonomski kriznu situaciju. Smatramo da je u ovom teškom periodu neophodna opšta solidarnost, naročito među nama koji smo u maloj privredi, budući da nije izvesno da se možemo osloniti na veću intervenciju države.

Pomoć za opstanak u vreme korone

Saradnja agencije Net Vision i Web011 Development je nastavljena tokom vanrednog stanja kroz projekat pomoći malim privrednicima. Odlučili smo da pomognemo malim firmama koje se bore za svoje mesto podsticajnim poklonom u vidu izrade sajta ili redizajna postojećeg.

Smatramo da je uspostavljanje i unapređenje online predstavljanja najbolji način da se prevaziđe kriza u poslovanju ili bar da se pomogne oporavak firme.

Solidarnost je danas vrhunska vrednost, pa i dužnost svih nas, te smatramo da treba da naše aktivnosti usmerimo na poboljšanje zajednice u kojoj živimo.

IT sector će se najpre oporaviti jer nije vezan za ni jedan region. Naći će najkraći put do novih korisnika.

Iz tog razloga spremni smo da nesebično usmerimo energiju, znanje i iskustvo na pomoć pri unapređenju prepoznatljivosti firme online i posledično podizanje poslovanja.

Važno je napomenuti da se sve navedeno obavlja besplatno. Nadamo se da naš gest neće ostati usamljen i da će se i druge firme odlučivati na slične aktivnosti.

Poklon sajt

Poklanjamo 10 Web sajtova iz paketa Web DRINA, što podrazumeva:

  • Osnovni dizajn
  • Pet do deset stranica
  • Statistiku posećenosti
  • Osnovnu SEO optimizaciju
  • Prijavu sajta na Google
  • Hosting godinu dana

Izrada sajtova se obavlja u saradnji sa firmama koje dobiju donaciju. Dakle, potrebno je da vaši zaposleni zaduženi za marketing pripreme sav potreban materijal (podatke, fotografije, tekstove, video materijale).

Eksperti iz Net Vision-a i W Design-a će pomoći dalji rad u oblasti internet marketinga brojnim stručnim savetima. Iznos donacije u redovnim tržišnim uslovima bi bio 250 evra.

Potrudićemo se da se izrada sajta realizuje u najkraćem mogućem roku kako bi donacija imala najbolji efekat.

Šta treba da učinite?

Ukoliko smatrate da vaša firma, ugrožena merama vanrednog stanja, može da preživi i poboljša svoje poslovanje izradom web sajta, prijavite se na naš konkurs.

Potrebno je da popunite online formular na web sajtu web011.com i napišete detaljno stanje u vašoj firmi. Navedite poslovne kapacitete sa kojima ste ušli u vanredno stanje i kakve su promene kod vas izazvale propisane mere. Napišite u podacima broj zaposlenih, njihove pozicije i dužinu poslovanja firme. Vaša motivacija i ideje za napredak su nam takođe bitni.

Konkurs je otvoren do 15. aprila 2020. godine.

Rezultati konkursa će biti objavljeni na sajtovima Net Vision-a i Web011 Developmenta do kraja aprila tekuće godine. Prilikom izbora dobitnika web sajtova vodićemo se pre svega humanim ciljevima.

Plan je da poklon sajtove dobiju mali privrednici koji imaju najbolje izglede da kvalitetno iskoriste ovaj dobitak i zadrže produktivnost.

Svi koji ne budu izvučeni a treba im neka od naših usluga dobiće 50% popusta dok traje vanredno stanje.

Zahvaljujemo se svim medijima koji će preneti informacije o konkursu i time pružiti solidarnost sa svoje strane u prevazilaženju problema izazvanih pandemijom korona virusa kako bi se što pre oporavili.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *