Ljuljaška za bebe, nakon kolica i kreveca, predstavlja možda jednu od najbitnijih kupovina kada je u pitanju oprema za bebe.  Ali, na šta bi to trebalo obratiti pažnju i kako odabrati najbolju ljuljašku za vašu bebu?

Napokon, sve se vrti oko sigurnosti, udobnosti i najkvalitetnijem snu za vašu bebu. Ne možete praviti kompromise ni kada je u pitanju materijal, niti sa stilom, niti možete rizikovati sa kvalitetom ljuljaške za bebe koju kupujete.

Prema lekarima, dečija ljuljaška mora da ponudi bebi nežno ritmično ljuljanje, kao i udobnost poput one koju je imala u majčinom stomaku …

Ukratko, dobra ljuljaška za bebe mora da ima neke osnovne osobine koje bi trebalo da proverite i da utvrdite pre kupovine.

Očigledno je da se nećete držati inicijalnog budžeta jer želite da kupite samo najbolje za svoje dete. 

Evo na šta bi sve trebalo da obratite pažnju:

 

1. Proverite tip ljuljaške za bebe

Kupovina ljuljaške za bebe nije tako jednostavna, jer imate toliko mogućnosti. Pre kupovine saznajte koji tip ljuljaške će vama odgovarati. U zavisnosti od osnove i dodataka koja ljuljaška ima, u radnji ćete naići na više tipova ljuljaški tako da je bitno da obratite pažnju na veličinu. Kupite ljuljašku za koju smatrate da je najprikladnija za vas i za vašu bebu. Detaljno proverite varijante pre finalne kupovine.

 

2. Morate proveriti izdržljivost ljuljaške

Trajnost ljuljaške trebalo bi pravilno proveriti.

Nakon konsultacija sa najmanje 10 parova roditelja novorođenčadi, došli smo do  zaključka da trajnost bebine ljuljaške u velikoj meri zavisi od njene infrastrukture.

Jaka infrastruktura je jedno od najtraženijih karakteristika dečije ljuljaške. Uvek proverite da li je ljuljaška dovoljno stabilna da se ne bi prevrnula.

 

3. Odaberite model koji se lako čisti

Najbolje je kada kupite proizvod za bebu koji vam se dopada, ali se ujedno i lako čisti i održava.

Čistoća, odnosno mogućnost jednostavnog čišćenja je vrlo važna kada je u pitanju bebi oprema. Pre nego što kupite ljuljašku za bebu, proverite materijal. Potražite proizvode koji se peru i koji se brzo suše. Takođe, proverite da li se postolje ležišta može dezinfikovati ako za to bude potrebe.

 

4. Nemojte prevideti dodatne funkcije

Ne zanemarujte dodatke za ljuljašku koju ćete kupiti. Dečiju ljuljašku ćete koristiti sa najvećim spokojstvom ako uz ljuljašku imate dodatne funkcije kao što su ležište za igračke, poslužavnik koji se može ukloniti, dodatnu podršku za glavu, itd. Informišite se koji su to dodaci koje su roditelji proglasili za najkorisnije. 

 

5. Proverite igračke na ljuljašci

Igračke na ljuljašci za bebe su dobre jer će zvuci i boje zabavljati vašu dragu bebu. Međutim, budite obazrivi i proverite da li je ljuljaška atestirana i da li igračke mogu predstavljati opasnost od gušenja.

U bebi ljuljaškama ne bi trebalo da budu pričvršćene igračke koje bi se mogle rastaviti u malim delovima i mogu izazvati opasnost od gušenja za dete. Vodite računa o ovom pitanju.  

 

6. Proverite ergonomske karakteristike ljuljaške za bebe

Ergonomija je jedan od najvažnijih faktora kvalitetne ljuljaške za bebe. Neka vas ne zavara što je ljuljaška koju ste odabrali izgrađena u obliku kolevke!

Proverite svaki detalj ljuljaške, kao da je napravljen sa 180 stepeni ergonomskog oblika da bi se glava, ramena, vrat i leđa bebe sigurno čuvali uz optimalnu podršku.

Koristićete ljuljašku u ranoj fazi života vašeg novorođenčeta. Zbog toga je važno odabrati ljuljašku koja je dobro pregledana i koja je izgrađena u pravom obliku prema preporuci lekara

 

7. Proverite bezbednosne karakteristike

Pouzdana ljuljaška za bebe ponudiće vam dodatne sigurnosne karakteristike.

  • Raspon telesne težine bebe koju ljuljaška najbolje može da podnese.
  • Mogućnost zaključavanja točkova. 
  • Da li je ta ljuljaška prenosiva i jednostavna za skladištenje.
  • Proverite režim rada: bilo da li se radi o bateriji ili se kontroliše električnim napajanjem.
  • Proverite brzinu i kretanje: izaberite između opcija bočno pored i napred-nazad.

Ovo je sedam najvažnijih stavki koje morate imati na umu pre nego što počnete da koristite bebi ljuljašku. Dečija ljuljaška ima zadatak da vam omogući više mira. I zato, da biste zaista bili mirni, 

morate proveriti ove osnovne stavke da biste uživali u korišćenju bebi ljuljaške.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *