Kolica za bebe su važan deo u olakšavanju odrastanja svih mališana. Izbor je pravo zadovoljstvo – od toga da se svi raduju dolasku bebe u dom, pa se vrše pripreme, do toga da je ponuda na našem tržištu zaista raznovrsna i kvalitetna, a opet i cenovno pristupačna. Dečija kolica važna su već u prvim danima nakon izlaska iz porodilišta, pa sve negde do druge ili treće godine deteta. 

Kako odabrati najbolja i adekvatna kolica za bebe? Danas na tržištu nalazi se mnogo različitih proizvođača, brendova i tipova kolica za bebe, pa je važno voditi se određenim kriterijumima, kako bi izbor bio pravi. Primarni kriterijum jesu potrebe deteta i samih roditelja, u pogledu njihovog udobnog negovanja i odrastanja. Kako bi olakšali kupovinu najkvalitenijih, najpristupačnijih i modernih kolica za bebe možete posetiti dečiju robnu kuću LetoShop i ljubazno osoblje će vam pomoći prilikom izbora  najadekvatnijeg rešenja. 

U ovom tekstu dajemo vam korisne savete koji će vam biti od koristi.

Kolica za bebe treba da multifunkcionalna

Dečija kolica su važna olakšica svim roditeljima: jednostavnije je bebu uspavati, šetnja je odlična bez potrebe za ljuljanjem i nošenjem, a i funkcije koje imaju savremena kolica za bebe su višestruke. Naime, danas su vrlo popularna „3 u 1“ dečija kolica, koja obuhvataju više namena. Prvo, mogu da služe za vožnju bebe u više položaja, u zavisnosti od uzrasta. Do 6 meseci je to ležeći položaj, dok nakon toga može da se koristi i sedeći, kada se postavlja druga funkcija kolica za bebe. Takođe, tu  je i mogućnost postavljanja kao auto sedište, što je idealno rešenje u kompletu sa kolicima. Jednostavnije ćete prevoziti dete, a imati i dodatni deo za kolica. Pored toga, savremeni kompleti daju mogućnost da se glavni deo kolica iskoristi i kao nosiljka za bebe, bilo prilikom iznošenja iz porodilišta, ili kasnijeg nošenja na kontrole nakon iznošenja iz sedišta. Uz sve navedeno, obično su dostupne i torbe za dečije stvari, što u kompletu izgleda savršeno, a još je i vrlo uslužno više godina. Kolica treba da imaju više funkcija, odnosno najčešće se to dodatno ogleda u postojanju mogućnosti da se doda i zimska navlaka za hladnije dane, kao i da se kompletno skine zaštitnik od sunca, kada je uzrast deteta već znatno veći.

Izbor dečijih kolica treba prilagoditi situaciji i uzrastu

Dečija kolica treba izabrati i prema situaciji u kojoj se nalazite, odnosno da li se radi o jednoj, dve ili više beba, kao i da li se kupuju za određene namene, i nakon određenog uzrasta. Ukoliko se kupuju kolica za bebe, poželjno je izabrati rešenje „3 u 1“, jer ćete se obezbediti za sve vreme za koje su vam funkcije dečijih kolica neophodne. Međutim, često se dešava da porodice kupuju kolica baš za određene namene. Tako, ako su vaše bebe blizanci, danas su dostupna brojna kolica za blizance. Od varijanti spojenih kolica jednog do drugog dela, do modernijih, koja su znatno viša i postavljaju bebe jednu ispred druge. U ovom slučaju je znatno isplativije kupiti kolica za blizance, nego dve odvojene varijante, ne samo cenovno već i u pogledu funkcija. Gotovo nemoguće je da roditelj sam vozi obe bebe u odvojenim kolicima, kao i da iz unosi i iznosi, sklapa i rasklapa. Zato, odlično rešenje u ovoj situaciji su kolica za blizance, spojena u jedan odličan proizvod. Takođe, ako se kupuju dečija kolica za uzrast stariji od godinu dana, za potrebe čestih šetnji, vožnje do vrtića i slično, najbolje rešenje su kišobran kolica, vrsta koja sadrže deo samo za sedenje, zaštitnik od sunca u vidu klasične navlake ili suncobrana, a vrlo brzo, lako i jednostavno se sklapaju. 

Kolica za bebe cena – kako troškovno razmišljati

Kolica za bebe cenovno su isplativa ukoliko izbor prilagodite datoj situaciji. Kompleti su cenovno opravdana jer pojedinačno sve delove iz seta „3 u 1“ ili većih ne možete pronaći jeftinije pojedinačno. Naprotiv, samo možete izdvojiti višu sumu novca. Zato, kolica za bebe možete za komplet izdvojiti od 150 pa i do 1.000 evra, u zavisnosti od proizvođača, brenda, obima delova i samog kvaliteta. Sa druge strane, ako su vam na primer potrebna samo kolica za šetnju, odnosno kišobran kolica, to možete pronaći za manje od 50 evra. Zato je dobro blagovremeno razmišljati o nameni kolica za decu. Važno je dodatno istaći da je kvalitet točkova često od presudne važnosti kada se radi o kvalitetu, jer je dobro da budu odgovarajućih dimenzija i debljine, kako bi pogodovali svim godišnjim dobima. Sigurno je da nijedna porodica neće štedeti novac kada se radi o kupovini kolica za bebe, ali dobro je razmišljati o multifunkcionalnosti. Svaki dodatni deo vredi kupiti, ili uzeti komplet, ukoliko znate da će vam koristiti. Na primer, zimska navlaka vam neće biti potrebna ako je beba rođena u letnjim danima, a ukoliko rešite da prošetate po hladnijem vremenu, jednostavno se može poručiti kasnije tokom vremena. Zato, godišnje doba u kome se kupuju dečija kolica važna su odrednica izbora. Tako, sigurno nećete izabrati kišobran kolica tokom zimskog perioda, ili kupovati odvojeno paralelno dok imate bebu od svega mesec dana. Razmišljajte u pravcu da u trenutku kupite nešto što će vam više meseci koristiti, ali ne i da nužno odaberete sve u jednom danu. Takođe, treba imati u vidu da je potrebno da se bebe naviknu na kolica, pa da ne biste unapred dali ogromne sume novca, dobro je da sačekate bar nekoliko meseci, dok vidite kako se beba navikava na odabrani tip kolica, a ne da unapred kupite i za šetnju i druge situacije. 

Kolica za bebe su važan deo njihovog gajenja, doživljaja i odrastanja. Prve korake lakše je napraviti ako je blizu roditelja, i ako se odmah posle može sesti u udobna kolica. Da bi se izabrala najbolja dečija kolica, dobro je voditi se kriterijumima, među kojima su i navedeni: da li imate jednu ili više beba, da li se kolica kupuju prvi put ili ne, o kom godišnjem dobu se radi, kao i da li je namena šetnja, svakodnevna vožnja od prvih dana, ili kompletno opremanje uz auto sedište, torbu i više funkcija i nivoa sedenja. Cenovno najisplativije rešenje biće ono koje najviše prilagodite svom detetu, uz obraćanje pažnje na kvalitet, dizajn i multifunkcionalnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *