Ukoliko vaša romansa traje već neko vreme i vi želite iskazati pažnju izabranoj osobi, možete se odlučiti na izlazak u restoran.

To će vašim sastancima dati uzbudljivo iskustvo i učiniti da vreme provedeno sa partnerom ostane u lepom sećanju. Kako biste ostavili dobar utisak bitno je da pažljivo odaberete restoran

Kakav restoran odabrati za savršen sastanak

Odabir restorana vršite zavisno od vaših očekivanja povodom romantične večere i osnovne ideje koju imate na umu. Da li vam je bitan razgovor ili dobra zabava? Da li slavite godišnjicu veze ili braka, bitan datum? Da li je u pitanju Dan zaljubljenih? Stabilni ste par koji želi pobeći od monotonije i svakodnevice, ili se pak želite dotaći pitanja braka? Za nezaboravno, intimno veče, ukoliko želite izbeći gužvu i buku, birajte restorane koji imaju između stolova dovoljno prostora, tihe pozadinske melodije i opuštajuću atmosferu. Prijatan dekor i raznovrstan meni idealna su opcija za savršen sastanak. Eleganciji enterijera doprineće prigušeno osvetljenje uz detalje sveća na stolu, visokih prozora koji pružaju lep panoramski pogled, zatim, neobični lusteri i kombinacija belih i crvenih dezena na stolnjaku. Od značaja je i mesto gde je restoran smešten. Na primer, restoran pokraj reke može biti prava senzacija. 

Jelovnik restorana za večeru u dvoje

Neka meni restorana bude neobičan kako biste mogli probati neko nesvakidašnje jelo i uživali u igri sa ukusima. Možete odabrati francusku, italijansku ili kinesku kuhinju sa velikim izborom salata i soseva, svežih riba i plodova mora, egzotičnih jela sa dodatkom avokada ili đumbira koji nesumljivo ima afrodizijačko dejstvo. Elitni restorani nude menije za degustaciju koji uključuju čak i do 20 različitih jela, što može biti sjajno rešenje za neodlučne osobe ili one sklone avanturama. Takođe, prilikom odabira restorana, vodite računa o tome da on menja svoj meni u zavisnosti od sezone kako ne biste konzumirali smrznutu i konzerviranu hranu već svežu i potpuno prirodnu. 

Kineski restorani za beg od svakodnevice

Kineski restorani obiluju suprotstavljenim ukusima, skladu slatkog, slanog, gorkog, kiselog i izuzetno začinjenog. Ovi kontrasti u hrani sa jasno određenom količinom povrća i mesa bivaju pravo zadovoljstvo za istančano čulo ukusa zaljubljenog para. Izdanci bambusa i koren đumbira glavni su u upotrebi, pa kako za slana jela tako i za desert. Tradicionalno piće kojim vas u ovakvim restoranima mogu ponuditi jeste čaj. Dekor je ispunjen nacionalnim motivima i drvenastim tonovima, a tiha kineska muzika daje originalnost ambijentu. 

Restorani za ljubitelje vina

Ukoliko ste par koji je ljubitelji vina i želite isprobati nove sorte a pritom kvalitetno večerati uz intimnu romantičnu atmosferu, možete vaš susret provesti u restoranu koji u sklopu sebe ima vinski podrum. Takvi restorani često organizuju tematske večeri prilikom kojih možete puno naučiti o vinu, o kulturi ispijanja vina, slušajući razne poezične citate i tihe zvuke tamburaških instrumenata. Jelovnik je najčešće obilat slanim, začinjenim jelima od mesa i sira koji se fantastično kombinuju uz popularne sorte vina, kao što je na primer jedinstveni Bermet. Aromatični ukus vina najčešće se nalazi i u čokoladnom dezertu što vas može potpuno vratiti u drevno vreme u kojem ćete se osećati svečano, kao da ste na carskom dvoru. Ovakvi restorani popularni su i za mlađe i za starije parove, a odlična su opcija za provod Dana zaljubljenih. Za kakav god restoran da se odlučite, ostaje vam samo da pridodate lični dašak šarma romantičnoj atmosferi za dvoje. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *