Izum koji je kreirao zaista neverovatne mogućnosti u pogledu osvetljenja enterijera i eksterijera, jeste led rasveta. Velika prilagodljivost svim prostorijama, nepristupačnim mestima ugradnje i odličnim vizuelnim efektima, dala je ubedljivo prvo mesto prilikom izbora rasvete za bilo koju namenu. 

Tip rasvete koji karakteriše velika fleksibilnost i jednostavnost ugradnje, estetski se savršeno uklapaju u sve stilove i ujedno su vrlo praktične za korišćenje i održavanje su led plafonjere. Postoji više tipova led plafonjera, i biraju se prema željama i potrebama, kako samih kupaca, tako i mestima na koja treba da budu postavljene.

 

Klasične led plafonjere za svaku prostoriju u kući

Standardne led plafonjere karakteriše odlično uklapanje u životni prostor. Obično su kružnog, ovalnog ili četvrtastog oblika i mogu imati više dimenzija. Postavljaju se na plafone kako i sam naziv sugeriše, ali  takođe i na zidove što bliže plafonu. Obiman i snažan slop svetlosti rezultat je velikog broja unutra postavljenih led sijalica, čija jačina omogućava veliku pokrivenost. Trajnost je karakteristika koja je prisutna kod svih led plafonjera. Nijanse svetlosti se mogu odabrati – svetliji ili hladniji tonovi. Svetliji tonovi slični su klasičnim žutim sijalicama, a hladniji su potpuno svetli i beli. Pokretanje standardnih modela led plafonjera vrši se uz postavljanje prekidača, kao i za svaki drugi vid rasvete.

 

Led plafonjere sa senzorom za funkcionalnost poslovnog prostora

Izum koji je novijeg datuma, jeste led plafonjera sa senzorom, kao dodatkom koji daje praktičnost i funkcionalnost. Radi se o led rasveti koja se takođe postavlja na plafon, ali pokretanje svetlosti je jednostavnije. Uz senzornu led plafonjeru, svakim prolaskom dolazi do njenog uključivanja i svetlosni snop može trajati nekoliko minuta, kraće ili duže prema izboru kupaca od dostupnih modela. Može se izabrati model prema boji i jačini svetlosti, kao i broju led dioda. Razlika se ogleda i u dometu svetlosti – može da ide čak i do 10 metara, u zavisnosti od tipa led plafonjere sa senzorom. Njihova praktičnost ogleda se u savršenom uklapanju u svaki poslovni prostor, jer kada se ne koristi u pogledu da nema pokreta, plafonjera se može sama isključiti nakon određenog vremena. U vezi sa tim je i značajno održavanje temperature plafonjere na optimalnom nivou – bez velikog zagrevanja. Dobro rešenje su za spoljne ulaze, hodnike, ali sve češće se sreću i u kancelarijama i prodajnim objektima.

 

Led plafonjere sa daljinskim upravljanjem za vanvremenski efekat

Nešto što je potpuno novo jesu led plafonjere koje imaju mogućnost daljinskog upravljanja – tačnije pokretanja i isključivanja snopa svetlosti koje daju led sijalice. Najčešće se radi o aluminijumskoj ili PVC varijanti led plafonjere, u koju je ugrađen deo koji registruje svaki „pritisak“ na taster daljinskog upravljača. Često, ove plafonjere mogu imati i mogućnost podešavanja nivoa svetlosti, pored standardnog uključivanja i isključivanja. Takođe, omogućavaju jednostavno upravljanje temperaturom boje svetlosti. Energetska efikasnost ove, ali i svake druge led plafonjere je odlična, a posebno kada se daje prilika za senzorsko ili daljinsko pokretanje i reagovanje. 

Led plafonjere predstavljaju odlično rešenje koje u zavisnosti od vrste, savršeno imponuje stambenom ili poslovnom prostoru, kao i enterijeru ili eksterijeru. Vrlo su inovativne u pogledu dizajna, ali ujedno i praktične, jednostavne za ugradnju i troškovno efikasne. Uz značajne uštede novca i kvalitetne led sijalice, imaćete modernu rasvetu koja traje znatno duže od standardnih sijalica u lusterima, plafonjerama, lampama i drugim predmetima rasvete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *