Dobro je poznato da odeća može da izazove efekat upečatljivosti, atraktivnosti i dati vam dodatno samopouzdanje. Takođe, može prekriti nedostatke. Verovali ili ne, izbor kupaćeg kostima, komada odeće sa najmanje tkanine na sebi, može da učini da izgledate bolje. Ako mislite da imate nedostatke, pravi izbor kupaćeg učiniće da oni nestanu i biće vam iznenađujuće da ono što vi vidite u ogledalu, niko drugi ne vidi. 

Kupaći kostimi se najpre biraju po ukusu i afinitetu. Međutim, građa tela treba da bude još jedan faktor koji će uticati na izbor ovog letnjeg autfita. Dobro odabrani kupaći kostim moći će da naglasi prednosti vašeg tela i atribute, ali i prikrije ono zbog čega se osećate manje dobro. Mnoge žene već znaju za ovaj trik, ali ukoliko niste sigurni u oblik svoje siluete, u daljem tekstu ćete saznati kom tipu tela pripada vaše i kako da u skladu sa njim odaberete savršen kostim. 

Upoznajte oblik vašeg tela

Kada su tipovi tela u pitanju, obično se govori o pravouganom, obliku peščanog sata, “kruškastom”, “jabučastom” i obliku trougla. Govori se i o atletskoj građi, pa se na osnovu odgovarajućeg tipa savetuje koji kupaći najbolje stoji. Budite spremni za pravi izbor, proverite kojoj građi pripadate i trk u šoping ili odaberite ženski kupaći online.

Pravougaoni oblik odlika je žena koje nemaju istaknut struk pa se preporučuje kostim koji će napraviti iluziju struka. Ovo se može postići izborom kupaćih kostima koji imaju traku, kaiš ili slične detalje u predelu struka. Silueta koja nalikuje peščanom satu smatra se jednom od idealnih figura pa je ovom tipu tela izbor najširi. Najatraktivniji izbor za ovakve figure je bikini koji će istaći grudi, ali i savršen struk i torzo. 

Kada govorimo o efektu kruške, misli se na žene kojima su kukovi nešto širi od ramena. Iako su kukovi postali trend, pa čak i poželjni, neke žene imaju želju da ih bar malo umanje. Ovo se postiže tako što se naglašava gornji deo tela, odnosno ramena, a  donji deo vizuelno suzi. Izbor se svodi na trouglaste gornje delove koji se često vezuju oko vrata i tako prave iluziju širih ramena, dok donji deo treba da bude nešto šireg kroja. Rezultat širih ramena i užih kukova može se postići i pravom bojom kupaćih kostima o čemu možete pročitati u daljem tekstu. 

Velike grudi i malo veći stomak karakteristični su za takozvani jabučasti oblik. Obično su ruke i noge tanke, pa se savetuje da se ovi delovi i naglašavaju. Grudi i stomak se prekrivaju donjim delom sa dubokim strukom ili jednodelnim kupaćim kostimom.

Oblik trougla ili obrnuti trougao ima osobine širih ramena i užih kukova. Savet za ovaj tip jeste vizuelno proširenje donjeg dela, a to se najbolje postiže gornjim delom sa vezicama na leđima i gaćicama koje imaju detalje oko kukova ili karnere koji će stvoriti efekat veličine. 

Atletska građa, iako mnogima poželjna, ima dva nedostatka, uzak struk i obline. Mada mnogi zavide ovoj fit figuri, žene koje imaju ovakvu građu neretko žele da imaju veće grudi i zadnjicu. Efekat većih grudi i donjeg dela postiže se karnerima i valovima, pa su kupaći kostimi sa ovakvim detaljima najbolji savet. 

Naglašavanje i skrivanje

Stil i ukus su verovatno stvari koje najviše govore o ženama. Bez obzira na to, ponekad one žele da sakriju delove tela koje smatraju manama, a koje su sa druge strane nešto što bi mnoge druge poželele. 

Kako različiti nabori i  karneri stvaraju efekat veličine, za žene koje imaju male grudi najbolje je da nose ovako dezenirane gornje delove kupaćih kostima. Iluziju većih grudi pored ovakvih modela stvaraju i gornji delovi sa jastučićima i takozvanim push-up efektom. Takođe, kod malih grudi pomažu horizontalni i šareni dezeni. 

Kada žene imaju velike grudi, važno je da osećaju sigurnost i potporu. Poželjno kod odabira kupaćih kostima u ovom slučaju jeste da korpe imaju žice koje će ih držati čvrsto. Široke bretele su isto tako dobre za siluetu sa većim poprsjem jer sprečavaju usecanje i crvene tragove na koži.  

Problem kratkog i dugog torza često traži naglašavanje ili skrivanje. Trik kojim se služe žene koje imaju cilj da izduže svoj torzo jeste da nose donje delove koji su plitki, a da bikini podignu. Poželjno je da bikini ima trake ili detalje koji će skretati pažnju na vrat i ramena. Dugački torzo prikriva se dubokim donjim delom, a istaknutiji stomačić obično se prekriva jednodelnim kupaćim kostimom. Uzdužne pruge na jednodelnim kostimama izdužuju i stvaraju iluziju mršavosti. 

Pored oblika, kroj kupaćih kostima može uticati na izgled figure. Žene koje žele da naglase svoju pozadinu obično biraju bokserice, dok atletska građa obično izbor svodi na tanga gaćice koje naglašavaju mišićavo telo. Kruškastom obliku tela i širokim kukovima odgovara kroj slip gaćica.

Boja menja sve

Letovanje i sezonski trendovi diktiraju boje kupaćih kostima. Međutim, izbor boje značajno može doprineti efektu koji želite da izazovete kupaćim kostimom. Određene boje više pristaju specifičnom tenu, pa u skladu sa ovim kriterijumom, može se birati model. 

Crna i bela su boje koje pristaju ženama i svetle i tamne puti pa su ove nijanse nepogrešiv odabir za sve. Ljubičasta, plava i zelena, kao i nijanse ovih hladnih boja fantastično pristaju ženama svetle puti. Damama koje imaju tamniji ten odlično stoje zemljani tonovi, pa su atraktivan izbor narandžasta, braon, bež, i njihove varijacije. 

Ako vam je cilj da prekrijete neki deo tela, trebalo bi da birate tamnije nijanse. Ovo je preporuka za sve one žene koje žele da sakriju nešto šire kukove i veće poprsje. Sa druge strane, svetlije nijanse izazvaće efekat širih kukova za sve one dame koje bi rado imale veće obline. Takođe, svetle nijanse su uvek dobar izbor da se privuče pažnja pa su savršen izbor za isticanje siluete. 

Sada kada smo utvrdli koji sve oblici tela postoje i koji modeli najviše pristaju određenom tipu, vreme je da se spremite za plažu ili bazen i osvežite svoj garderober novim izborom kupaćeg kostima. Koje god da ste građe, sigurni smo da su ovi saveti dobro došli i da ćete naći odgovarajući kroj, model i boju. Srećno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *