Da li ste se ikada zapitali zašto su se vaši roditelji u prošlosti tako čudno oblačili? A za nekoliko godina odjednom je mamin sako iz studentskih dana upadljivo sličan onom koji je modni hit poslednjih dana.

Tako je, retro stil se stalno vraća! Ako želite da znate koji se retro komadi vraćaju na scenu i izazivaju veliki šok, čitajte dalje.

Šezdesete, smele boje

Da li želite da nosite retro stil odeće iz 60-ih? Posebno će se svideti ljudima koji vole smele boje i oblike. U ovim godinama, odeća zasnovana na bogatim bojama i smelim geometrijskim oblicima bila je popularna. Krugovi, kvadrati, zvezde.

Ni danas nije problem pronaći mini haljinu tipičnu za to vreme u retro stilu. Jednobojna odeća je bila idealna, sa ogromnim naušnicama i trakom za glavu. Za one hrabrije, međutim, tu je bio pomenuti geometrijski otisak, koji se takođe često nalazi na postavama.

 

Šezdesetih godina prošlog veka gospoda su se držala malo više do zemlje. Klasična odeća za decu sastojala se od bele košulje, smeđih farmerki za dečake i sive jakne za dečake. Jednostavno tipična odeća koja neće uvrediti ni u današnje vreme. Vikendom su, međutim, pustili mašti na volju i dozvolili sebi da eksperimentišu sa šarenim džemperom za dečake ili majicom sa kragnom.

Osamdesete, Velike košulje i jakne

Da li volite neonsku odeću? U tom slučaju, trebalo je da ste rođeni 80-ih godina! Upravo su neonske boje korišćene uglavnom u sportskom stilu oblačenja. Dakle, nemati pristojnu šuškavu jaknu u žutoj, roze ili zelenoj boji je jednostavno bio greh.

U retro stilu 80-ih, nećete naći jakne za devojčice koje nisu imale Ozrutan podstavu na ramenima. Stvorile su utisak mnogo većih ramena, a sako za devojčice je tako postao popularan komad ne samo za kancelariju i školu, već i za sastanak ili zabavu.

Još jedan veliki trend bile su prevelike košulje, koje su nosili i dečaci i devojčice. Što veći to bolji! Muškarci su ih obično nosili uvučene u pantalone, dok su ih žene puštale da slobodno vise preko helanke ili farmerki za devojčice. Odličan outfit koji ćete svakako ceniti i u današnje vreme za izlet u prirodu ili izležavanje po gradu.Muški retro stil je takođe prošao kroz fazu kratkih i uskih farmerki. Danas ih nose samo smeliji momci, ali ih i dalje možete sresti na ulicama gradova, makar možda i izduženog kroja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *