Gotovo svako domaćinstvo ima bar jedan stari frižider, zamrzivač ili veš mašinu koji godinama stoje pokvareni. U početku ste mislili da ćete popraviti uređaj, ali niste mogli da nađete zamenski deo, pa ste ga sklonili na terasu, jer je dobar i poslužiće sigurno, makar za vikendicu ako ne za druge svrhe. Vreme prolazi, a na vašoj staroj veš mašini su naslage novina i drugih stvari koje retko koristite. Ponekad pomislite da je bacite, ali iznošenje je teško i treba vam pomoć bar još jednog para ruku, a prevoz do otpada košta. Tako vaša stara bela tehnika ostaje u zabačenom uglu vašeg doma ili dvorišta i propada, zaboravljena.

Ako ste se prepoznali u ovim redovima i zapitali šta drugo možete da učinite sa starim aparatima koji su vam danas beskorisni, imamo odgovor za vas. Prodajte ih i zaradite novac!

Šta je otkup bele tehnike?

S pravom se možete zapitati zašto bi neko želeo da otkupi od vas vašu neispravnu belu tehniku i da li je posredi nekakva prevara. Budite bez brige: otkup bele tehnike se vrši u cilju reciklaže i ponovne upotrebe metala u druge svrhe. Na ovaj način se štite prirodni resursi, jer se postojeći upotrebljavaju više puta. Otkup bele tehnike je prilika da budete odgovorni prema životnoj sredini, ali i da zaradite novac: otkupljivači dolaze na vašu adresu, isplaćuju vam otkupnu cenu (uglavnom se računa po kilogramu težine) i odnose vaše stare uređaje. 

Bela tehnika koju prodajete može biti starijeg ili novijeg datuma – potpuno je nevažno, jer se ne popravlja i ne preprodaje kao namenski uređaj, već se isključivo koristi u reciklažne svrhe. Nećete gubiti vreme na iznošenje teških i kabastih uređaja, niti ćete tražiti uslužnog prevoznika koji će ih odvesti na otpad. Zaradićete novac a da ne pređete prag vašeg doma.

Koji uređaji su pogodni za otkup bele tehnike?

Otkup bele tehnike podrazumeva otkup ves masina, frižidera, zamrzivača, šporeta, kuhinjskih aspiratora, perilica za posuđe, klima uređaja. Nebitno je da li je aparat starije ili novije proizvodnje, ispravan ili pokvaren, u dobrom stanju ili zarđao. Ukoliko je pretežno napravljen od metala pogodan je za reciklažu, a njegovi delovi su iskoristivi.

Koje su prednosti prodaje neispravne bele tehnike?

Prodaja bele tehnike koja vam nije potrebna povlači sa sobom brojne prednosti od kojih ističemo sledeće:

Rešićete se nepotrebnog otpada

Otpad se može brzo akumulirati, posebno kabasti otpadni metal kada se ostavi da se gomila. Otkup bele tehnike je usluga industrijske demontaže koja omogućava raščišćavanje i obradu otpada direktno iz vaših prostorija.

Aktivno recikliranje fabričkog ili skladišnog otpada znači da promovišete održivost, uz dodatnu sigurnost da znamo da ćemo sav otpad odložiti i reciklirati bezbedno i efikasno.

Uticaćete na smanjenje emisije ugljenika

Jedan od glavnih faktora koji svake godine doprinose globalnom zagrevanju je povećanje količine emisije ugljenika. Recikliranjem ne samo da možete smanjiti emisije ugljenika, već možete i smanjiti nivoe zagađenja. 

Potražnja i upotreba prirodnih resursa mogu se smanjiti preradom recikliranog metala koji troši manje energije od rudarstva ili oblikovanja novog aluminijuma, na primer.

Ušteda energije i korišćenje materijala koje već imamo jedan je od najvažnijih razloga zašto bi trebalo da učinite svesni napor da reciklirate metal – mogli bismo da uštedimo do 90% energije koja se koristi za proizvodnju bakra i približno 56% energije koja se koristi za proizvodnju čelika.

Podržaćete koncept održivosti

Postoje mnoge ekonomske koristi od recikliranja starog metala, uključujući uštedu energije i materijala (kao što je gore pomenuto). 

Preduzeća koja redovno recikliraju metal, imaju opaženi pad troškova proizvodnje ponovnim korišćenjem ovih materijala. Stari metal se može koristiti za bezbroj svakodnevnih predmeta, kao što su konzerve, nameštaj, baterije, pa čak i električne žice.

Uticaćete na smanjenje otpada na deponijama

Daleko je bolje reciklirati i promovisati održivost nego slati otpad na deponiju.

Kada reciklirate svoj otpadni metal, pomažete u očuvanju resursa i smanjenju uticaja deponije na životnu sredinu. Ako češće reciklirate, neizbežno ćete stvoriti manje opšteg otpada koji završava na deponijama širom zemlje.

Prodajom stare ili nepotrebne bele tehnike vaš otpadni metal će biti pravilno obrađen za ponovnu upotrebu, čime ćete direktno doprineti očuvanju prirodnih resursa Zemlje.

Uštedećete novac i zaraditi!

Na kraju prilično bitna stavka: uštedećete novac na odvoženju stare bele tehnike i zaraditi njenom prodajom. Laka zarada novca (odnosno povrat dela uloženog novca, jer ako prodate neispravan uređaj sigurno ćete kupiti novi, zamenski) je sasvim opravdan razlog da prodate i reciklirate svoj otpadni metal. 

Reciklirani metal zadržava svoj kvalitet i stoga je to resurs koji se može koristiti skoro neograničeno. Ne oklevajte. Rešite se vašeg otpada još danas i zaradite novac brzo i lako.

One Reply to “Prodajte staru belu tehniku i zaradite!”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *