Po jutru se dan poznaje, a po doručku i vaša energija i celodnevna aktivnost koja vam je za taj dan planirana. Naravno, sigurno je nemoguće da baš svih 365 dana u godini imate izbalansiran obrok, da jedete uvek u isto vreme, ali ako se trudite da poštujete većinom određeni redosled, balans je zagarantovan, kao i dobar osećaj, kao i dobro zdravlje. Nekada, naravno, valja i zgrešiti, a ako govorimo o tome gde se nalazi najbolji doručak u Beogradu, imate opcije da mnogo i zaista ukusno grešite, ali i da ukusno vodite računa o svom zdravlju.

Najvažnije zaista jeste da doručak ne propustite, jer predstavlja glavni obrok u toku dana, nakon kojeg je lako pronaći balans, jer se doručak u potpunosti istroši. Bilo da ste turista, prolazite beogradskim ulicama zarad šetnje, šopinga ili imate pauzu na poslu, biramo za vas koje to ukuse ne smete nikako propustiti i šta sve morate probati da biste znali kako sve izgleda i kakvog sve ukusa može da bude najbolji doručak u Beogradu. 

Parče pizze na ulici je nezaobilazno

Dok dođemo do jednog savršenog pregleda gde možete uživati u uksunoj i bogatoj restoranskoj kuhinji, moramo pomenuti ipak neke stvari koje su i zaštitini znak srpske prestonice. Osim što ćete na svakom uglu pronaći raznovrsnu hranu, nikako ne zaobiđite mesta koja prodaju pizzu na parče koju ćete jeste dok šetate, u parku ili u sklopu mesta za njihovu prodaju. Pizza na parče je uvek posebna i nijedna u restoranu ne može da ima baš takav ukus i šmek, zbog čega zaslužuje mesto dobrog zalogaja, a nekada to može da bude bez problema najbolji doručak u Beogradu. 

Bogatstvo peciva za sve ljubitelja testa

Ono po čemu je Beograd poznat, posebno kada je doručak u pitanju, jesu brojne pekare sa ogromnom ponudom najrazličitijih slanih i slatkih peciva. U manjim gradovima najčešće toliko bogate ponude nema, pa ako ste u prolazu ili ste turista, a svakako i za sve domaće, najbolji doručak u Beogradu bez problema može da bude ponekad i neki fin kroasan, pita ili to može da bude neko savršeno, slatko pecivo. 

Najbolji doručak u Beogradu

A van ovih i sličnih ponuda o kojima smo pisali, kada želite da pronađte mesto gde se služi definitivno najbolji doručak u Beogradu, ali da zaista bude najbolji i dostupan za sve, prema svačijem ukusu i potrebama, onda je to restoran-pivnica Crni petao. Zanimljivog imena, a perfektnog enterijera, ovo mesto nudi šarenolikost kada je služenje doručka u pitanju.

Naravno, kreće se od tradicionalne domaće ponude, za sve one koji vole domaću kuhinju, pun tanjir i jak doručak koji „drži“ bez problema do ručka. Ali, tu je ponuda za sve koji vode računa o kilogramima kroz svaki obrok, a potrebna im je energija za ceo dan, pa mogu naručitisve one zdrave i obilnije verzije koje opet nisu daleko od domaće kuhinje. Imaćete priliku da probate i potpuno zdrave recepte, kalorijski bogate porcije, kao i opcije osmišljenog doručka za dvoje, jer ne mora baš svaki dejt da bude u toku večere i termina za vino, zar ne?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *