Pripremanje slave, posebno posnog jela, veliki je izazov. Najčešća srpska slava Sveti Nikola pada se u vreme velikog Božićnog posta, to je razlog što je trpeza posna, pa mnogim domaćicama predstavlja veliki izazov pripremanje posne hrane koja će ukusom zadovoljiti prohteve sladokusaca. Nekada je to bilo teško izvodljivo, u nedostatku svih namernica koje danas mogu da se nadju, a biljnog su porekla i mogu da zamene sve što nije posno, naše mame i bake su se dovijale kako da ni od čega stvore nešto što će se naći na posnoj slavskoj trpezi, a da se ne obrukaju pred gostima. Danas posni ketering rešava sve muke domaćica koje, ukoliko se odluče za ovu uslugu, mogu rasterećeno i zadovoljno da čekaju dolazak gostiju, bez obzira da li je reč o slavi ili nekoj drugoj proslavi koja pada u vreme posta.

Otkrijte nove posne ukuse uz posni ketering

Bez obzira da li ste domaćica koja godinama priprema slavu i zna sve recepte napamat ili ove godine treba prvi put da ugostite rodjake i prijatelje, svakako će Vam pomoći iskustvo, ali i znanje i sposobnost onih koji posnu hranu pripremaju svakodnevno, u velikim količinama, pa im to pruža mogućnost da na ličnom iskustvu dodju do činjenica koje svakoj domaćici mogu da promaknu, a tiču se namernica koje se najbolje spajaju i kombinuju za posni slavski meni i tako otkrivaju neke nove posne ukuse. Iz ovog razloga je posni ketering pravi izbor, najbrže je rešenje traganja za ukusnim posnim predjelom ili jelom, neko je za Vas osmislio meni koji sadrži nešto drugačije i prevazilazi meni koji je možda i dosadio uobičajenim jelima. Posni ketering će, nenametljivo i upečatljivo, kombinacijom neočekivanog, voća i biljnih sireva, povrća i koštunjavih plodova, maslina, pečurki, uz namaz humusa i kikiriki putera, svakako ostaviti ukus fantastičnih zalogaja. Uz kanapee, sve su aktuelniji tortilja zalogaji, salate u čašicama, ali i slani mini mafini i slane korpice. Sve to je jako lepo servirano, da nećete znati da li su ukusniji ili privlačniji za oko, gosti će sigurno jedva ćekati da ih probaju.

Posni jelovnik kao izazov za dodatnu kreativnost

Za one koji se bave posnim keteringom, posni jelovnik nije muka, već izazov kojim treba da prevazidju mišljenje da bez mesa nema dobre slavske trpeze. Mnogi misle da je slava, za koju ne mogu da koriste meso, neka vrsta ograničenja, medjutim, ima i onih koji se za slavu uzdržavaju od mesa iz religioznih (zbog posta), etičkih ili čisto dijetalnih razloga. Oni će za meso naći nekoliko adekvatnih zamena, koje ne samo da su podjednako ukusne, nego su i zdravije od mesa. Upravo, oni su bili inspiracija onima koji se bave posnim keteringom da tragaju za jelovnikom koji uz znanje zahteva i kreativnost, spajanje onog što je na prvi pogled nespojivo. Stvar je ukusa da li će se svim gostima dopasti ili ne, ali jedno je sigurno, oni neće ostati ravnodušni na kombinaciju boja, serviranje i dekoraciju svega što se može naći u posnom keteringu. Pružiće sigurno ruku za komadom pite ili tortilje iz kojih se šareni različito povrće koje sjedinjeno i začinjeno i te kako može ukusom da nadmaši zalogaje u koje su kombinovani razni ukusi delikatesa, koji se uglavnom služe kao predjelo na masnim slavama. Ako je posna slava još jedan izazov, onda treba timski da odgovorimo na njega i pružimo priliku keteringu da na izazov odgovori umesto nas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *