Kada dođe momenat da treba renovirati kupatilo ili urediti novo u izabranom stanu ili kući, te objektu druge namene, mora se priznati da nikome nije naročito lako. Čak i pod pretpostavkom da imate dovoljno finansijskih sredstava na raspolaganju, uvek se, prema nepisanom pravilu, dogode situacije koje su potencijalno stresne i koje izazivaju nedoumicu. A kao jedna od najčešćih se ističe da li je bolja kada za kupatilo ili možda tuš kabina?

U suštini, izbor je prilično jednostavan ako uzmete u obzir sve što je važno ukućanima, kao i površinu, te karakteristike same prostorije, ali nema sumnje da izbor definitivno može da izazove glavobolju vlasnicima konkretnog stambenog objekta.

Važno je iskoristiti prostor na najbolji mogući način

Koliko god da možda to ne deluje toliko važno, činjenica je da kada za kupatilo igra možda i najznačajniju ulogu u uređenju prostora. Primera radi, ukoliko odaberete kadu koja se po dimenzijama teško može uklopiti u konkretno kupatilo, sva je prilika da ćete morati da “žrtvujete” ostale sanitarne elemente, što definitivno nije dobra ideja.

Upravo zato i jeste posebno važno da uzmete precizne mere kupatila, te da pažljivo osmislite gde će koji element stajati, kako biste maksimalno iskoristili celokupnu površinu same prostorije.

Samo ukoliko to učinite, lako ćete moći da donesete odluku o tome da li je bolja tuš kabina ili kada za kupatilo.

Takođe je važno da u obzir uzmete i potrebe svih koji će to kupatilo koristiti. Ukoliko članovi domaćinstva više vole da dugo leže u kadi i opuštaju se, nego da se na brzinu istuširaju, nema sumnje da je kada za kupatilo u tom slučaju najbolja opcija. Naravno, pod pretpostavkom da se može uklopiti po dimenzijama u sam prostor, zbog čega i jeste važno ono što smo ranije napomenuli o uzimanju dimenzija samog kupatila, što bi trebalo svakako da bude prvi i osnovni korak tokom uređenja tog dela prostora.

Tuš kabina ili kada za kupatilo?

Koliko god da neko želi da dobije precizan i jedinstven odgovor na ovo pitanje, činjenica je da je to praktično nemoguće, jednostavno zato što je u pojedinim slučajevima bolja opcija tuš kabina, dok je u nekim drugim kada za kupatilo poželjnija.

I upravo iz tog razloga se uvek ističe da je pre donošenja odluke o tome koji sanitarni element odabrati najbitnije uzeti u obzir najpre dimenzije samog prostora, kao i to šta će se još u njemu naći, a odmah zatim i potrebe svih onih koji bi trebalo to kupatilo da koriste. Podrazumeva se da treba obratiti pažnju i na finansije, uzevši u obzir da od modela do modela cena može značajno varirati.

Prilagodite sanitarne elemente prostoru

Jedino ukoliko se potrudite da sve sanitarne elemente, a ne samo tuš kabinu ili kadu prilagodite maksimalno karakteristikama samog prostora, možete imati kupatilo koje je uređeno po vašoj i meri svih članova konkretnog domaćinstva, odnosno svih onih koji bi to kupatilo u budućnosti i trebalo da koriste.

Samim tim što je svaki detalj važan, treba obratiti pažnju kako na izbor osnovnih sanitarnih elemenata, kao što su tuš kabina ili kada za kupatilo, zatim WC šolja i lavabo, tako isto i detalja koji će konkretnu prostoriju upotpuniti. Pod tim se misli kako na ormariće za odlaganje sitnica, tako isto i na držače za sapun i peškire, ali i na police, ukoliko su vam neophodne i ukoliko u samoj prostoriji ima dovoljno mesta i za te elemente.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *