školska-oprema-online-kupovina

Školska godina je počela i septembar odmiče u uvek istoj užurbanoj svakodnevici. Navikavanje na novi raspored časova, nove lekcije, udžbenici, sveske, knjige. Kupovini radnog materijala i školske opreme kao da se ne vidi kraj. 

Za mnoge roditelje, pa i školarce, posebno je zahtevno i čak opterećujuće da se snađu i obezbede sve što im je potrebno da prate nastavu i uče. Čak i kad se čini da je sve na mestu, dok se okrenete novo pakovanje bojica je nestalo, nedostaje im punjenje za tehničku olovku ili pribor za likovno. Stalni odlazak u knjižaru deluje kao dodatni napor i stoga online nabavka dođe kao “spas u svaki čas”.

Zbog čega bi trebalo da se više oslanjamo na internet kupovinu i opremamo svoje đake na ovaj način?

Online kupovina školske opreme je pogodna

Benefiti kupovine na internetu su brojni, a kada je reč o nabavci školskog materijala, o pogodnostima možemo polemisati beskrajno. Zaista nije moguće nadmašiti pogodnost svezaka, udžbenika i rančeva preko weba. Razmislite samo: možete da kupujete sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme i tako izbegnete dosadno i neefikasno lutanje po velikim knjižarama i prodavnicama kancelarijskog materijala. 

Izaberite popodne ili veče posle škole da sa detetom sednete za kućni računar ili čak mobilni telefon i zajedno pregledate ponude velikih online shop-ova. Preglednost je velika, cene transparentne, tako da s lakoćom možete napraviti najbolje izbore šta god da kupujete. Većina web prodavnica kreirana je tako da u kategorijama možete pretraživati i pregledati modele, bilo da je reč o rančevima, sveskama ili priboru za tehničko obrazovanje. Nema lutanja i gubljenja vremena – samo treba da označite šta tražite i svi proizvodi koji su u ponudi biće izlistani na jednom mestu.

online-kupovina-dečak-majka

Možete čak da izaberete prikaz robe prema cenovnom opsegu od najjeftinije do najskuplje i obrnuto. Ne treba zaboraviti na brzu dostavu, kolika god da je vaša porudžbina, brzo će stići do vas. 

Imate uvid u široki izbor pribora za školu

Pored toga što u svakom trenutku možete da pregledate ponude izdavača knjiga i brendova školske opreme, na internetu imate mnogo veći uvid u ponuđen izbor. Čak ni najopremljenije prodavnice i knjižare ne mogu da se takmiče sa internetom – online možete pazariti sveske na jednom, rančeve na drugom, a knjige na trećem sajtu, ako tako želite.

Činjenica je da vam ni u jednoj knjižari neće pokazati baš sva dostupna sredstva i materijale za nastavu. S druge strane, na sajtovima proverenih i renomiranih prodavnica možete pronaći preko 500 rančeva u ponudi i što je najbolje – pregledati svaki model. Koje su mu dimenzije, koliko ima pregrada i džepova, od kog je materijala napravljen, da li ima neke specifične dodatke – sve to možete pročitati u opisu proizvoda.

Sve u svemu, postoji ogroman izbor potrepština za školu koje možete da pregledate. Garantovano ćete pronaći ono što tražite, a da pritom ne morate da napuštate svoj dom.

Pristupačnost kao ekstra benefit online kupovine

Kupovina školskog pribora preko interneta nije samo zabavna i pogodna, već i izuetno povoljna. Kada pregledate sveske, knjige, rančeve, flašice i pribor za užinu i zapravo, bilo šta što vašem detetu treba za školu, uvek možete da pratite akcijske cene, popuste ili čak nagradne igre. Mnoge knjižare imaju programe lojalnosti, pa nude posebne poklone i niže cene vernim kupcima. 

Možda možete pronaći prodavnice koje daju poseban popust na količinu. Ako imate više dece, možete na početku školske godine poručiti više paketa olovaka i svezaka, na primer, i ostvariti pravo na neki gratis školski pribor ili slično. Tako kupovina postaje ne samo jeftinija, već i praktičnija. 

Ekstra saveti za roditelje za efikasniju kupovinu

Pre nego što se latite računara ili telefona i krenete bez reda da ubacujete u korpu pribor koji je vašem školarcu potreban, pametno je da napravite plan. Sledeći saveti mogu pomoći da kupovina bude uspešna i ekonomična: 

Proverite koje zalihe pribora već imate

Prvi korak je svakako da proverite u svom domu da li imate rezerve olovaka, prazne sveske ili neiskorišćene i neotvorene komplete bojica. Pretražite svoju radnu sobu, ali i sve fioke i ormarić u dečjoj sobi. Vrlo je moguće da već imate nekoliko važnih stavki sa šoping liste koje se mogu iskoristiti. Kutija za ručak, set lenjira ili paket tempera boja? Ako ne morate kupovati, nemojte. Ušteda novca je dobrodošla, a svaki dinar može vam značiti ako želite da kupite kvalitetniji ranac ili da uložite u novu stolicu za sobu, na primer.

Napravite listu školskog pribora

deca-učionica
Pexels.com

Lista za kupovinu je važnija nego što mislite, pogotovo ako imate više od jednog đaka u porodici. Deca lako mogu da se “zanesu” i da mole da im se kupe dodatne zalihe olovaka, šarenog ili kolaž papira, nove makazice ili nešto treće. Međutim, ako uvedete pravilo da nema kupovine onog što nije na listi, sigurno nećete premašiti svoj budžet. Ukoliko škola ili razredni starešina ima listu potrebnog školskog pribora, držite je se. Pametno je svakako, čak i ako takav popis ne postoji, da ga napravite sami. Držite se osnova. Lako ćete kasnije dokupiti bilo šta od pribora kada (i ako) nastavnici zatraže.  

Odredite prioritete

Napravite listu pribora i opreme koji spadaju u osnovne i ne moraju da budu personalizovani kao što su markeri, olovke, lepak za papir i slično. Potom potražite sajtove na kojima je ovaj školski pribor na sniženju. Procenite šta je prioritet, šta je vašem đaku neizostavno potrebno i po tom planu kupujte. 

Za personalizovane predmete poput rančeva, registratora i planera kupovina na mreži je i sjajna opcija. Ovo je posebno ako znate da će vaše dete želeti baš taj Santoro ili Spajdermen ranac, koji je verovatno skuplji u prodavnici. Takođe je korisno istražiti koje stvari će vaše dete koristiti više godina. Za neke predmete kao što su rančevi, bolje je izabrati kvalitet umesto niske cene. 

Uštedite i budite praktični

Dugoročno razmišljanje, kao i razmišljanje unapred pomoći će vam da uštedite novac. Ako uspete da ubedite svoje dete, ohrabrite ga da izabere predmete koje će želeti da koristi duže od godinu dana. Razmislite o jednobojnim modelima rančeva, na primer, ili samo o stvarima koje nisu zasnovane na najnovijem popularnom stripu ili crtanom filmu. Većina velikih čvrstih fascikli, pa i pernica mogu da traju godinama ako se pravilno čuvaju. 

Mnogi roditelji misle da kupovina školskog pribora počinje pred kraj letnjeg raspusta i završava u septembru. Činjenica je, međutim, da u toku školovanja deci stalno nešto treba i nedostaje. Zbog toga je online kupovina praktična i ekonomična, i to ne samo u finansijskom smislu. Možete uštedeti i novac i dragoceno vreme, sve što treba jeste da znate šta vam treba i da u par klikova to i poručite. Sve za znanje i visoke ocene! 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *