Proizvodnja, manipulacija, pakovanje i transport predmeta mnogo je lakši od kada je stvorena elastična i izdržljiva streč folija. U ranijim vremenima bilo je veoma teško voditi računa o pokretima u pogonima, upravljanju zalihama, ali i realizaciji selidba, što je u današnjim godinama daleko jednostavnije, brže i finansijski isplativije. 

Streč folija je elastični materijal, koji je do određene granice rastegljiv, zahvaljujući čemu savršeno prijanja i zadržava se na različitim oblicima i materijalima. Mnoge delatnosti je učinila efikasnijim i sa kraćim trajanjem procesa, a rad zaposlenih bezbednijim i jednostavnijim. U pogledu dostupnih savremenih varijanti, napopularnije su ručna i mašinska folija za strečovanje. 

Ručna folija za lako i pouzdano pakovanje svih predmeta

Streč folija u ručnoj varijanti namenjena je različitim delatnostima, kao i privatnim namenama – selidbama i svakodnevnim kuhinjskim pakovanjima obroka i namirnica. Iako je mašinska vrlo efikasnija, brža i prosto automatska, ručna se takođe u velikoj meri koristi i danas. Najčešće se koristi za ručnu manipulaciju zalihama i lako obmotavanje kutija, paleta i drugih pakovanja i delova za bezbedno otpremanje proizvoda, robe i drugih artikala. 

Rastegljiva je, može biti sa potpuno ravnom površinom, ali i ojačanim delovima koji imaju ulogu da povećaju izdržljivost i smanje rizik oštećenja prilikom transporta i skladištenja. Streč folija je važan zaštitni element od mehaničkih oštećenja i posebno se koristi kod predmeta visoke vrednosti, tankih struktura i osetljivosti na udarce. Ručni mehanizam pakovanja ima prednosti za obmotavanje proizvoda dok su još uvek topli, čak i dok se nalaze na trakama ili samom kraju proizvodnog procesa i pripreme. Sve to, korisno je u situacijama kada fiksirano mašinsko strečovanje ne može da ispolji svoje prednosti.

Mašinska folija za strečovanje uz automatsku proceduru

Karakteristike koje ima mašinska streč folija ogledaju se u prvobitno obimnim pakovanjima i većim dimenzijama, koje su namenje za automatske procedure kontinuiranog ili povremenog obmotavanja predmeta. Ovakav izum učinio je da bezbednost bude na maksimalnom niovu u brojnim delatnostima, kao i da se skrati vreme procedura u skladištima. Zahvlaljujući obnovljivim resursima, ekološki je zasnovana i pogodna reciklaži. Zasnovana na sertifikatima koji potvrđuju poreklo i kvalitet, mašinska streč folija može da bude klasična i reciklirana, što rezultira i različitim cenovnim rangovima, koji su istovremeno pristupačni i isplativi svima. 

Pruža odličnu stabilnost svim pakovanjima, posebno paletama i drugim elementima za manipulaciju proizvodima, robom i drugim predmetima u poslovnim procesima. Uglavnom se može pronaći u obliku rolni koje imaju više od 10 kilograma, dok se cena definiše na nivou jedne jedinice mere. Mašinska streč folija, kao i ručna najčešće je providna, jer je to savršen način da se spakovani teret brzo i lako prepozna, kao i međusobno razlikuje. Sve to, obezbeđuje vrhunske proizvodne rezultate, sjajne uštede i zadovoljne zaposlene koje uz automatska podešavanja strečovanja izbegavaju niz ručnih funkcija i aktivnosti koje bi ih zamarale i oduzimale im vreme.

Streč folija ima zadatak da učini bezbednim, trajnim i otpornim svako pakovanje i u najvećoj meri se koristi u proizvodnim i prodajnim delatnostima. Otpremanje i transport gabaritnog raznovrsnog tereta nikada nije bilo lakše i pouzdanije, kao i brže i efikasnije nego danas kada postoji ručna, ali posebno mašinska folija za obmotavanje stvari bilo koje namene, dimenzija i izgleda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *