krovni kofer

Ako izuzmemo bliskost fizičkog kontakta, stvar koja nam svima najviše nedostaje za vreme globalne pandemije korona virusa definitivno su putovanja. Upravo zato sebi odlučno obećavamo da ćemo prvom sledećom prilikom otputovati najdalje što možemo, ali i najduže, što znači da će nam predstojati mnogo dana uzbudljivog planiranja, ali i dosadnog pakovanja. Zaista, da li iko voli da se pakuje?! Mada, jedina stvar gora od pakovanja jeste – raspakivanje! 

Hajde da se na trenutak vratimo na pakovanje. U slučaju putovanja koje će trajati 10 ili više dana, bez obzira na to da li govorimo o letovanju ili zimovanju, jasno je da će nam biti potrebno mnogo stvari, kako onih ličnih, tako i onih korisnih kojima ćemo upotpuniti svoju svakodnevicu na odmoru (ilustracije radi, to bi bile skije ili daska za surfovanje). U redu, definitivno ćemo na put automobilom, ali gde spakovati sve to? Ovde nastupaju krofni koferi!

Spas za svako putovanje

U slučaju ovako kompleksnih putovanja koja su duga i zahtevaju mnogo neophodnih stvari, krovni koferi su pravi spas pre svega zato što obezbeđuju dodatni prostor za skladištenje i prenošenje, što dalje znači da ćete, sa stvarima u gepeku i u krovnom koferu, imati sasvim dovoljno prostora i komfora u svom automobilu. Naravno, krovne kofere je neophodno prilagoditi modelu automobila, kako u pogledu dimenzija kofera, tako i u pogledu nosivosti, materijala i ostalih karakteristika. Krovni koferi se montiraju na krovne nosače, što je još jedna važna stavka na koju treba da mislite – pored kofera, potrebno je da nabavite i nosače, a kofer i nosači treba da budu savršeno prilagođeni jedan drugom. 

Cena krovnih kofera

Cena krovnih kofera nije niska – kreće se od 12 hiljada do preko 70 hiljada dinara, tako da je možda bolje da razmislite o iznajmljivanju, naročito ako ćete krovni kofer koristiti jednom godišnje i pritom nemate gde da ga čuvate u stanu, kada niste na putu. Iznajmljivanje je dosta jeftinije i iznosi 800 dinara po danu za komplet krovnog kofera i nosača, dok možete iznajmiti i samo kofer za 600 dinara po danu ili samo nosače za 300 dinara po danu. Razmislite o tome koliko često će vam krovni kofer biti potreban i u skladu sa tim odlučite šta vam je isplativije. 

Nosivost krovnih kofera

Tačno je da krovni koferi obezbeđuju dodatni prostor, ali to nikako ne znači da u njih možete da stavljate bilo šta. Njegova nosivost je od 50 do 75 kilograma, ali uvek je pametnije u njega smestiti što lakše stvari (iako potencijalno kabaste ili dugačke), a one teže ostaviti za gepek. Kombinacija krovnog kofera i gepeka bi trebalo da bude dovoljna za sve što treba da ponesete na put, samo vodite računa o rasporedu težina za maksimalno komforno putovanje. 

Pažljivo vozite

Ukoliko imate krovni kofer, vozite pažljivo i ne brže od 130 kilometara na čas. Potrudite se da ne kočite naglo i da budete pažljivi u krivinama. Krovni koferi su dodatno opterećenje za automobil, te možete da očekujete nešto veću potrošnju goriva koja će pak zavisiti kako od modela kofera, tako i od spoljašnjih, vremenskih faktora (poput vetra).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *