Parking aerodrom Nikola Tesla

Planirate putovanje avionom, razmišljate kako najjednostavnije i najbrže stići od grada do aerodroma? Najjeftinija opcija svakako je vožnja gradskim prevozom, a do aerodroma Nikola Tesla saobraćaju linije 72 i A1.

U ovom tekstu napisaćemo sve informacije vezane za ove linije gradskog prevoza, ali i predložiti najbolju alternativnu ukoliko ste vozač i imate sopstveni automobil. Saznajte sve u nastavku.

LINIJA 72 – RED VOŽNJE, STAJALIŠTA I TRASA

Gradski autobus na liniji 72 polazi sa okretnice na Zelenom vencu i saobraća direktno do aerodroma Nikola Tesla, stajalište je ispred samog ulaza na terminale. Prvi polazak je svakog dana od 4h sa Zelenog venca, ali ova linija nema česte polaske. U toku dana najviše 2-3 polaska u toku jednog sata, što može predsavljati problem ukoliko zakasnite za određeni termin, jer za sledeći morate čekati 20-30 minuta. Poslednji polazak sa Zelenog venca je svakog dana od 23:40h.

Na ovoj trasi nalazi se ukupno 30 stajališta, a prosečno trajanje vožnje od početne do krajnje stanice je oko 60 minuta, ali ona dosta varira u zavisnosti od gužve i zastoja na ulicama glavnog grada. S obzirom da ova linija prolazi kroz veći deo Novog Beograda, Bežanije i Ledina moguća su veća kašnjenja.

Trasa linije 72:

  • Zeleni Venac
  • Ušće shopping centar
  • Studentski grad
  • Tošin Bunar
  • Bežanija (Nedeljka Gvozdenovića)
  • Ledine (Surčinska)
  • Put za aerodrom

Cena karte gradskog prevoza za liniju 72 je 89 dinara za 90 minuta vožnje. Karticu možete dopuniti na kiosku, ili kod vozača po ceni od 150 dinara. Kartu takođe možete platiti mastercard karticom u autobusu.

LINIJA MINI BUS A1 – RED VOŽNJE, STAJALIŠTA I TRASA

Gradski mini bus na liniji A1 polazi sa trga Slavija, stajalište u ulici Kralja Milutina i saobraća do terminala na aerodromu. Za razliku od linije 72, ova linija je kraća i osmišljena je kao direktna linija do aerodroma. Prvi polazak je svakog dana od 6:30h, u toku jednog sata ima 2-3 polaska, što nam opet govori da linije nisu redovne i da je potrebno sačekati minimum 15-20 minuta ako zakasnite za određeni termin. Poslednji polazak sa Slavije je svakog dana od 19h.

Prosečno trajanje vožnje linijom A1 je oko 30 minuta, što je dosta brže u odnosu na liniju 72. Mini bus A1 polazi sa trga Slavija, preko Novog Beograda i Ledina direktno do aerodroma, a zbog manjeg broja stajališta vreme vožnje je kraće.

Cena prevoza linijom A1 je 300 dinara u jednom pravcu, i možete je kupiti isključivo kod vozača.

ALTERNATIVA GRADSKOM PREVOZU – PARKING NA AERODROMU

Gradski prevoz jeste najjeftinija opcija, ali nije najpraktičnija. Pored toga što ćete morati dugo da nosite svoj prtljag, da čekate autobus a uglavnom morate i da presedate, pritom taj put će trajati čak i do sat i po vremena. Na sve to, često je i vreme jako nepovoljno, pa vam sve to može smanjiti raspoloženje pred putovanje.

Ali, ukoliko ste vozač i imate sopstveni automobil, najjednostavnija opcija je da se prevezete svojim kolima, a vašeg mezimca ostavite na parking aerodroma Beograd. Parking na aerodromu je jeftiniji od taksi prevoza u oba pravca, a jednostavniji od potrage za prijateljima koji bi vas transportovali.

U blizini aerodroma Nikola Tesla nalazi se nekoliko privatnih parkinga, jedan od njih je Sky Parking koji je udaljen svega 3 minuta vožnje od terminala. Pre polaska potrebno je da rezervišete mesto i da na parking dođete minimum 10 minuta pre željenog čekiranja na terminalu. Papirologija na parkingu se završava za 5 minuta, osoblje vas službenim vozilom preveze do aerodroma, a usput vam pomognu oko kofera.

U povratku će vas takođe čekati prevoz do parkinga, tako da ne morate nikog moliti da dođe po vas, niti da čekate dugo gradski prevoz ili taksi. Sami možete organizovati svoje vreme i nećete zavisiti od drugih.

SKY PARKING – AERODROM NIKOLA TESLA

Cena parkiranja kreće se od 200-700 dinara po danu, u zavisnosti od ukupnog broja dana. Ukoliko putujete na produženi vikend, ova usluga će vam se jako isplatiti. A za sumu koju bi dali za taksi prevoz u oba pravca, na parkingu možete držati auto čitavih 10 dana.

Dodatne informacije o parkingu i cenama pronađite na sajtu “Sky Parking”. Budite slobodni da ih kontaktirate za sve što vas interesuje, radno vreme je 24/7h.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *