Otkup automobila

Uspomena ili teret

Stari automobili u porodici su obično nasleđe od tate ili dede koji je, najčešće i njegov prvi vlasnik. Ako to i nije slučaj, imao je svoju istoriju u porodici, odnosno mnogo je značio u nekom periodu. Da nije, već bi davno bio prodat, dok je još bio u voznom stanju.

To znači da ima posebnu vrstu emotivnog odnosa prema vozilu za koji je izdvojio poveću svotu u „ono
vreme“. Automobil ga je dugo služio i bio odan, ali ga je nažalost pregazilo vreme. Naravno, radi se automobilu koji nije naročito interesantan i dobar primerak da bi se čuvao kao oldtajmer.

Automobil kao lepa uspomena na protekla vremena, kroz dve – tri decenije postaje teret, ako ne vlasniku, njegovoj porodici sigurno da. Ako nije u voznom stanju i ne isplati se popravljati ga ili je to nemoguće izvesti, ne može ni da se registruje. Prema novim propisma od 2021. godine neće ni moći da se registruje ogroman broj strarih vozila u ispravnom stanju ako ne ispunjavaju ekološke mere (Evro 3 motori).

Večni parking

Ipak, čuva se u garaži, u uglu dvorišta, na parkingu ispred kuće/zgrade ili u najboljem slučaju na vikendici. Povremeno je opravdanje za čuvanja ideja da će poslužiti za delove za mlađa vozila. Nešto ređe i činjenica da nema gde da se odloži pa stoji tu gde je.

Ako je za kupca starog automobila njegovo čuvanje ikako opravdano, za porodicu, naročito
mlađe članove, obično nije.

Stari automobil koji nije u voznom stanju zadržava parking, odnosno prostor u dvorištu. Predstavlja i potencijalni rizik od skupljanja miševa, pacova i zmija. Naravno predstavlja i ekološki problem jer iz njega neretko curi zaostalo ulje ili gorivo, a neretko i kiša spira zarđale čestice gvožđa.

Obično prljav i/ili razlupan stoji na istom mestu godinama pre nego što se donese konačan dogovor o njegovom sklanjanju po svaku cenu.

Otkup starih vozila

Šta tada preostaje? Na vlasniku je izbor da ga sam odloži na otpad ili da pozove firmu koja se bavi otkupom automobila. Otkup starih automobila je idealna prilika da se za stari automobil koji nije u voznom stanju ipak dobije neki novac. I to bez mnogo cimanja za vlasnika.

Firma koja radi otkup vozila vaš stari automobil će najpre proceniti i dati vam ponudu za otkup. Godište, pređeni kilometri i vozno stanje u ovom slučaju ne igraju veliku ulogu. Ako posedujete stari automobil koji nije u voznom stanju ili se ne isplati dovoditi ga vozno stanje, pozovite agenta za otkup starih automobila.

Kakva je procedura otkupa?

Kada se javite firmi za otkup automobila, agent koji se bavi procenom i otkupom će vas posetiti u kratkom roku. Obično kroz dan – dva. Kada se prodaja starog automobila dogovori, na licu mesta se potpisuje kopoprodajni ugovor kojim sve obaveze oko prenosa padaju na teret kupca.

Važna stvar je da kupoprodajni ugovor može da potpiše isključivo lice na koje se automobil vodi ili ovlašćeno lice.

I još jedna lepa stvar. Isplata dogovorene sume se realizuje odmah po potpisivanju ugovora, u kešu ili uplatom na račun prodavca.

Zatim se agent pobrine da se stari automobil transportuje, odnosno odveze sa lokacije prodavca u najkraćem roku. Na vlasniku starog automobila (prodavcu) ostaje samo da očisti prostor koji je nekada zadržavao automobil.

Jednostavno, zar ne?

Ako imate stari automobil koji nije u voznom stanju posetite sajt otkup-kola.rs Najbolji otkup vozila i rešite se tereta koji je okupirao vaš prostor. Agent za otkup vozila čeka vaš poziv na telefon: 069/411-32-73.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *