Većina voli putovanja, tj. sve ono što ona donose, posećivanje neke nove zemlje, grada, čitavu euforiju koja oko putovanja vlada. Međutim, autobuski prevoz ume malo da umiri tu euforiju, posebno kada su duge relacije u pitanju. Najpre je vreme utrošeno u samom autobusu na dugim relacijama problem, a onda i brojne druge stvari, no, očigledno je da se zbog putovanja sve podnese i već po izlasku iz samog autobusa i zaboravi.

Kada idete negde uz organizovan autobuski prevoz ili samostalno putujete, bez neke posebne organizacije, a čeka vas dug put, potrebno je dobro se pripremiti, zbog čega i delimo nekoliko saveta koji će vam sigurno pomoći da put prođe brže, lakše i udobnije.

Kako put učiniti udobnijim?

Ovo nije velika nauka, već stvar koju većina zna, ali je retko sebi priušti. U pitanju su jastuk za autobus i jedno manje ćebence. Autobuski prevoz je uglavnom neudoban kada se ide negde dalje, koliko god autobus bio dobro opremljen, uređen, ipak je sedenje satima nešto što je neudobno. Zato je potrebno da se, na prvom mestu, obučete udobno, u neku trenerku, šire stvari i ponesete sa sobom jastuk koji se stavlja oko vrata i neko manje ćebe, koje vam neeće zauzimati mesta, već može da se spakuje lako i u ručni prtljag. Verujte, uz ovu malu dopunu vašeg prtljaga putovanje od tačke A do tačke B će proći mnogo udobnije.

Gedžeti za putovanja

Ako se divite onima koji čitaju knjige tokom vožnje, onda ste u većini. Uglavnom se javlja mučnina kod većine tokom čitanja neke knjige, novina, u samoj vožnji. Ali, kada je put dug, potrebno je naći neku zanimaciju, a da to nisu isključivo neke grickalice i hrana. To znači samo jedno, potrebni su vam određeni gedžeti. Na prvom mestu, potrebna vam je prenosiva baterija, uz čiju pomoć vam se telefon neće ugasiti na pola puta, pa tako možete gledati neki film, seriju, igrati igrice, bez bojazni da ćete ostati bez mogućnosti komunikacije kada napustite autobuski prevoz. Pored toga, bitno je imati slušalice, jer uz njih nećete nikome smetati u autobusu, ali na taj način neće niko smetati ni vama. Svi znamo kako ume u autobusima da ima nekih napornih osoba koje bi samo da pričaju, zapitkuju, a slušalice su tu apsolutno najbolji spas.

Prilikom kupovine autobuske karte birajte prva mesta

Kada rezervišete autobuske karte za svoju putovanje, ukoliko imate mogućnost, uvek birajte prva mesta, odnosno, mesta koja su odmah iza vozača i suvozača. Postoje dva razloga zbog kojih je ovo dobar prevoz. Prvi i najvažniji jeste onaj da ukoliko se nekome javlja mučnina u vožnji, onda će ona biti umanjena ili je neće ni biti ako se nađete napred. Drugi razlog je praktične prirode. Kada ste napred onda imate širok vidik puta pred sobom, pa možete videti sva mesta kroz koja prolazite, nešto sigurno zanimljivo, pa na taj način put brže i interesantnije prolazi. Ovo je i mesto za sve one koji u toku vožnje koja traje duže ne mogu da spavaju, pa tako gledanje na sve ono kuda se ide može da prekrati vreme do samog cilja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *