Veliki broj preduzeća, firmi i kompanija ima dilemu da li je potrebno da advokat bude angažovan na duže vreme, ili prema potrebi, odnosno povremeno – od slučaja do slučaja. U tom pogledu, značajnu ulogu ima i sam finansijski izdatak koji se poredi u situaciji redovnih troškova i povremenih naknada za profesionalne advokatske usluge onda kada je to potrebno. 

Advokatska kancelarija sačinjena je od velikih stručnjaka, iskusnih pojedinaca i uvek obrazovnih predstavnika. Činjenica je da advokat ima formalno obrazovanje, položen ispit i zakletvu, kao i obimno znanje u oblasti prava, zbog čega je i više nego potreban svakom biznisu. Advokatska kancelarija na osnovu dogovora i ugovora može biti višegodišnji saradnik, partner i saveznik kompanija za ostvarenje ciljeva.

Uvek dostupni saveti, predlozi i rešenja bez odlaganja i čekanja

Ukoliko je advokatska kancelarija partner sa kojim je sklopljen ugovor o saradnji, svi saveti, predlozi i sugestije mogu se dobiti svakodnevno, čak i jednim telefonskim pozivom. Dok se na usluge samostalnih pravnika samo od jednog do drugog slučaja može čekati neko vreme u zavisnosti od postojećeg stepena opterećenja, obezbeđivanje saradnje sa kancelarijom obezbeđuje efikasne i brze savete. Veoma je značajno da advokat ima iskustvo, prati aktuelnosti, propise i sarađuje sa relevantnim službama, kao i da raspolaže svim informacijama koje mogu unaprediti biznis i uticati na rešavanje problema. 

Zadatak profesionalaca koje okuplja advokatska kancelarija može biti i obavljanje administrativnih poslova, kao i formiranje, proveravanje i sklapanje različitih ugovora. Pored toga, sastavljanje rešenja, odluka, potvrda i druge dokumentacije vodeći se odredbama i članovima pravilnika i zakona, deo je poslovnih aktivnosti advokata. Iako ovakvo angažovanje nameće potrebu isplate redovne naknade kancelariji svakog meseca ukoliko je saradnja ugovorena, daje niz prednosti bez čekanja na slobodne termine advokata za kojima se traga od slučaja do slučaja i sporadično.

Zastupanje u sudskim sporovima, pregovorima i dogovorima

Postoji veliki broj poslovnih subjekata koji imaju probleme sa aspekta pravne prirode, poštovanja zakona i eventualnih prekršaja, kao i postupaka pred sudom. Advokatska kancelarija sa kojima se kontinuirano potpisuje ugovor i sarađuje ne samo kao pravnicima u administrativnom smislu, već i licima koja su upisana u komoru sa svim položenim ispitima i zakletvom, ima sposobnost i pravo da zastupa interese svog partnera u sudskim sporovima. Na taj način, nema potrebe za angažovanjem drugih lica u oblasti advokature, niti upoznavanjem sa konkretnim problemima i slučajevima. 

Advokatska kancelarija sa kojom postoji višegodišnja saradnja uvek je spremna da pronađe termin i pruži efikasan, brz i delotvoran savet i učestvuje u svim postupcima. Dok bi pronalazak savršenog advokata samo za jedan sudski spor zahtevao dosta vremena, nekada i visoke novčane izdatke, profesionalac u ovoj oblasti koji je ujedno već upoznat sa radom kompanije, propisima i administracijom po osnovu dugoročne saradnje i iskustva, ima još veću motivaciju da besprekorno zastupa interese strane, ali i poznaje brojne situacije u kojima se firma i njeni predstavnici mogu nalaziti. 

Advokatska kancelarija sačinjena je od profesionalaca čiji je put obrazovanja, razvoja i iskustva veoma dug, težak i komplikovan. Dobijanjem zvanične titule polaganjem pravosudnog ispita, zakletve i upisivanjem u komoru advokata, stiče se ulazna karta za svet biznisa i bavljenje pravnim propisima na najvišem stepenu, do samih institucija. Zbog obimnog znanja, sposobnosti i uvek aktuelnih predloga i konkretnih rešenja problema, idealno je da kompanije koje su u mogućnosti sklapaju višegodišnje ugovore sa kancelarijama čiji će im advokati u svakom trenutku biti na raspolaganju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *