Ako ste prethodno bili uključeni u neki oblik online trgovine, na primer u trgovinu akcijama, učenje kako se trguje binarnim opcijama će biti brz proces za vas. Mnoga pravila koja se primenjuju u trgovini akcijama se takođe koriste kod trgovine binarnim opcijama. Pored toga, prethodno iskustvo i dobro znanje o tržištu biće vam od pomoći da donesete prave odluke u predviđanjima na binarnim platformama.

Kao i svaka druga vrsta trgovine i trgovina binarnim opcijama uključuje izvestan rizik, ali postoji takođe i mnogo benefita, zbog kojih trgovina binarnim opcijama postaje sve popularniji oblik trgovine na finansijskim tržištima.

Binarne platforme nude mogućnost trgovine različitim finansijskim sredstvima na više različitih tržišta i nude veće bonuse u kraćem vremenskom periodu u odnosu na standardne oblike investiranja u online trgovinu. U ovom članku mi ćemo navesti glavne razloge zašto trgovina binarnim opcijama može biti dobra prilika za internet zaradu.

#1 Ograničen rizik

U trgovanju binarnim opcijama možete koristiti minimalne novčane uloge. To znači da binare platforme pružaju mogućnost da rizikujete onoliko mnogo, ili onoliko malo koliko možete da priuštite sebi. Drugim rečima, možete da ulažete sumu čiji gubitak ste u stanju da podnesete. Vi ste unapred pripremljeni za potencijalni gubitak, gubite samo onoliko koliko ste na svaku pojedinačnu trgovinu uložili u okviru vaših planiranih sredstava. Tako možete unapred da izračunate rizik, pre nego što potrošite i jedna jedini dinar, a to je nešto što svi drugi oblici trgovine na finansijskim tržištima ne omogućavaju.

#2 Visoki bonusi i brzi povraćaj novca

Kada se uporedi sa tradicionalnim metoadama finansijske trgovine, vreme isteka transakcije na binarnim opcijama je mnogo kraće. Ono može da se kreće od nekoliko minuta do nekoliko dana, dok je kod tradicionalnih oblika trgovine to vreme obično znatno duže. Možete da čekate mesecima pa čak i godinama pre nego što do bilo kakvog povraćaja finansijskih sredstava uopšte dođe.

Ova mogućnost za brzu trgovinu na tržištima na kratak vremenski period ide zajedno sa potencijalno visokim stopama povraćaja sredstava koji se kreću između 70 i 90%, a neki binarni brokeri čak nude i veći povraćaj od 90%). To znači da ste sa nekoliko brzih, uspešnih trgovina, u mogućnosti da ostvarite značajan profit.

#3 Jednostavna trgovina

Brokeri su se potrudili da trgovanje binarnim opcijama bude što je moguće jednostavnije, kako bi ubrzali proces od vašeg početnog ulaganja do toga da počnete da zarađujete. I u tome su, čini se, potpuno uspeli. Postoji samo nekoliko koraka u procesu ovog jednostavnog oblika trgovine.

Oni uključuju: biranje trgovinskih sredstava sa kojima želite da trgujete, biranje sume sa kojom želite da trgujete i biranje smera u kom vi mislite da će se vrednost odabranog sredstva kretati. Zatim birate vreme trajanja trgovine, sednete i čekate da istekne opcija u koju ste investirali. Dakle, svega nekoliko klikova, i završili ste željeno predviđanje. Ako je ishod trgovine u skladu sa vašim predviđanjem, onda dobijate profit.

#4 Malo ulaganje

Mogućnost za trgovce  koji se bave binarnim opcijama da trguju malim sumama novca čini trgovinu binarnim opcijama veoma pristupačnim načinom online trgovine. Mnogi brokeri vam dozvoljavaju da napravite zaista minimalnu investiciju, toliko malu da bukvalno možete uložiti samo jedan dolar. Znači, možete da trgujete sa malim ulaganjem, ali i sa velikim, tačnije ulažete onoliko novca koliko vi želite.

Na početku je pametno da se kladite malim sumama novca, sve dok dobro ne upoznate način trgovine binarnim opcijama. Pored toga, već smo pomenuli da rizik od gubitka svakako postoji,  pa nikada nemojte ulagati sumu veću od one koju možete sebi priuštiti da je izgubite.

#5 Možete da trgujete bilo gde, u bilo koje vreme

Binarni brokeri su napravili online platforme za trgovinu čija dostupnost je najveća moguća, a mnogi od njih ne samo da nude konvencionalnu veb trgovinu putem vašeg desktop ili laptop računara, već i preko vašeg mobilnog telefona. To znači da možete trgovati u pokretu i proveravati vaše binarne opcije kad god poželite.  Ovo sve ide zajedno sa činjenicom da vašim sredstvima možete  trgovati na svetskom nivou, što znači da će najmanje jedno tržište negde u svetu biti otvoreno za trgovinu binarnim opcijama 24 sata na dan, 7 dana u nedelji.

Iz prethodnog se može zaključiti da postoje mnoge prednosti trgovanja binarnim opcijama. To je široko dostupan, jednostavan oblik internet trgovine sa brzim i visokim povraćajem za bilo koju uspešnu trgovinu, malu ili veliku.  Binarne platforme omogućavaju da neverovatno lako započnete trgovinu i potencijalno uspešnu karijeru trgovca binarnim opcijama.

I za kraj važno upozorenje: potrebno je da uvek imate kontrolu, da odaberete legitimnog brokera kako bi izbegli prevare, da pratite tržišne trendove preko grafikona, da se redovno informišete o dešavanjima na tržištu i, naravno, da budete strpljivi. Iskustvo, informisanost i dobra samokontrola najbolji su načini da postanete uspešni u trgovanju binarnim opcijama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *