Moderno doba iznedrilo je nove vrednosti. Lepota se različito vrednuje, a to najbolje znaju estetski hirurzi kojima se iz dana u dan ruke pune posla. Pitanje je koliko se danas zahteva radi zbog same funkcije, a koliko ih estetskih razloga, jer je vreme u kojem živimo nametnulo izgled kao jedan od glavnih aduta. Koliko je lepota važna svedoči ne samo poslovni svet, već se sve veća pažnja obraća in a spoljašnji izgled i u privatnom životu i među ljudskim odnosima.

Iako se pravi razlika između zahteva koji se vrše jer je u pitanju urođena anomalija, u sučaju opekotina ili ako je u pitanju rekonstrukcija nekog dela tela i zahteva koji su isključivo estetske prirode, treba znati da je ova vrsta hirurgije veoma zahtevna i teška.

Liposukcija, povećanje grudi, korekcija ožiljka, redukcija dojke i slični zahvati danas više nisu tabu tema, jer su neke intervencije veoma jednostavne i smatraju se rutinskim. Međutim, stručnjaci su saglasni da svako ima pravo da bira da li želi nešto da menja u sopsvenom izgledu, pa ako su isključivo zahvati estetske prirode u pitanju, onda se ispostavi račun te intevrencije po komercijalnim principima i oni koji su spremni da plate, dobijaju željenu usugu.

Estetska hirurgija, liposukcija, korekcija i još ponešto…

Razne dijete, brojni programi za mršavljenje, liposukcija i slični načini za ulepšavanje paaju danas devojkama na pamet. Sve bi uradile samo da se ulepšaju. Ako je liposukcija u pitanju, onda bi najpre trebalo konsultovati se sa lekarom, naći zajedničko rešenje, a zatim i upustiti se u njegovo rešavanje, jer je danas moguće veoma brzo i lako rešiti se kompleksa. Novo doba donelo je mnoge novotarije, a zašto bi iko bio nesrećan zbog nekog nedostatka kada se sve da ispraviti i korigovati. Estetska hirugija nije samo napredovala u svetu, već je i kod nas dostigla visok nivo usluga, tako da se mnogi ljudi odlučuju na brojen zahvate kao što su korekcija ožiljaka, liposukcija, povećanje grudi, ugradnja implanta u usne i slično.Predrasuda uglavnom nema više, jer se opreacijama podvrgnu i deca koja imaju klempave uši, a roditelji se rado odlučuju na ovaj korak, jer znaju da kasnije njihovo dete neće imati komplekse.

Kada se pomisli na bilo kakvu operaciju, postavlja se pitanje rizika, da li oni postoje i koliko rizik nosi neka intervencija, Kada je u pitanju estetska hirurgija, kao što su liposukcija, korekcije ožiljaka, smanjivanje ili povećanje grudi, treba napomenuti da su rizici svedeni na zanemarljiv nivo, jer je korišćenje moderne tehnologije učinilo svoje. Rizici su sve manji, a uspešnost operacija i zadovoljstvo pacijenata sve je veće. Čak i  ako dođe do neke infekcije, ona se veoma brzo i lako sanira, tako da nema potrebe za brigom.

Treba znati da je uspešnost ugradnje implantata danas na zavidnom nivou, tako da je sve vrlo jasno. Ako se i dalje dvoumite da li da se upustite u neku sliču priču, promislite dobro, jer možda če ovi operativni zahtevi učiniti da se osećate srećnije i zadovoljnije, zato nemojte mnogo čekati. Raspitajte se na vreme i krojite sami svoju sreću.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *