Mreža za pokrivanje bala

Životinjama, kao i ljudima, potrebna je hrana nutritivno bogata da bi bile zdrave i snažne. Ako se ozbiljno bavite stočarstvom, sigurno vam je u interesu da imate kvalitetnu stoku. To možete postići samo ukoliko ih pravilno hranite.

Nakon baliranja žitarice mogu izgubiti svoja svojstva ako ih ne zaštitimo. Zato je kupovina mreže za pokrivanje bala, odnosno zaštita bala od spoljnih uticaja, uvek na vrhu liste investicija.

Zašto je potrebna zaštita bala na njivama?

Opšte je poznato da su žitarice kojima hranimo stoku bogate raznim nutrijentima koje su potrebne životinjama za funkcionisanje. Ali količina tih nutrijenata nije ista na svakoj njivi, jer zavisi od mnogo faktora.

Zavisi od vrste žitarica koju ste posejali, ali i od plodnosti zemljišta. Tu se već može drastično smanjiti nutritivna vrednost ove stočne hrane. A ukoliko se dodatno ne zaštiti nakon baliranja može je čak i totalno izgubiti.

Da bi stoka bila u punoj snazi i potpuno zdrava, vaš posao je da tu hranu učinite što korisnijom. Možda i najviše možete uticati tako što ćete je potpuno zaštititi od uticaja spoljne sredine, drugih životinja i ptica.

Najbolja zaštita – Mreža za pokrivanje svih vrsta bala

Deo u kome najviše možete uticati na kvalitet stočne hrane, pre nego što dođe do životinja, je zaštita tokom čivanja na njivama. Učinite sve da od trenutka baliranja do konzumacije ne ispari sve ono što je zdravo u tim biljkama.

S obzirom da je tehnologija napredovala iz godine u godinu, tako su firme koje se bave zaštitnim mrežama i pokrivkama pronašle materijal koji u potpunosti štiti bale od svih uticaja spoljne sredine.

Nemojte koristiti bilo koji materijal, često vidimo da mnogi koriste i obične cerade, već samo onaj koji je siguran. Takvu zaštitu pronađite u ozbiljnim firmama koje se bave izradom takvih mreža, kao što je Sigma promet.

Mreže koje se nalaze u njihovoj ponudi su proverene. Pružaju zaštitu od UV zračenja, jakih vetrova, kiše i snega, divljih životinja i ptica. Zbog kvaliteta i otpornosti možete je koristiti više godina, tako da se ova investicija svakako isplati na duže staze.

Osim što ovaj materijal štiti, on propušta vazduh i sprečava pojavu vlage i buđi. Na taj način čuva svežinu duži vremenski period.

Kako da zaštitna mreža daje najbolje rezultate?

Nije dovoljno samo kupiti mrežu i prebaciti je preko gomile. Za potpunu zaštitu i pružanje najboljih rezulatata ova mreža mora biti postavljena po nekim pravilima. Proces postavljanja i uklanjanja nije komplikovan, ali ipak morate znati kako.

Savetujemo da nakon baliranja odmah poređate bale u položaj koji će doprineti boljim rezultatima. Najbolje je da bale budu u pravcu sever-jug zbog strujanja vazduha, i da između gomila napravite razmak 3-4m.

Obavezno mrežu postavite pod uglom od 45 stepeni i dobro je zategnite. Taj položaj će omogućiti da kiša i sneg odmah skliznu sa strane, da se ne zadržavaju na mreži. Takođe, nemojte spuštati mrežu skroz do zemlje, već ostavite pri dnu oko 50cm zbog provetravanja.

Pre postavljanja vodite računa da glatka strana bude okrenuta spolja, a hrapava unutra. Glatka strana sprečava skupljanje vode, a hrapava sprečava da mreža sklizne.

Zatezanje se vrši pomoću plastičnih kopči i tegova. Bez bušenja materijala uz pomoć kopči lako se pričvršćuju tegovi na više mesta, koji sprečavaju mreži da se podigne tokom vetrovitih dana.

Kupovina kvalitetne mreže za pokrivanje bala

Firma koja se već 25 godina bavi proizvodnjom i prodajom preko 200 različlitih vrsta mreža, u svojoj ponudi ima visokokvalitetne mreže za pokrivanje bala. Ove mreže nisu jednokratne, nećete ih kupovati svake sezone, već vas mogu služiti minimum 5 godina.

Ukoliko smo propustili da u tekstu damo neku informaciju koja je vama značajna, pređite na sajt sigmaprom.rs i kontaktirajte ih za sve što vas zanima. Nakon toliko godina bavljenja ovim poslom sigurni smo da će vam pomoći da pronađete najbolju dimenziju koja vam je potrebna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *