Pre nego što krenete da kupite pločice, morate se uveriti da ste obezbedili odgovarajući teren za njihovo postavljanje. Šta to tačno znači? Najveći deo odgovora na ovo pitanje odnosi se na podlogu po kojoj lepite pločice. Kako bi krajnji rezultat vašeg rada bio besprekoran, morate pripremiti odgovarajući teren za njegov početak.

Ukoliko je pod pun neravnina ili je oštećen i prljav, potrebno je srediti sve nepravilnosti. Kada ste popravili pod i dobili ravnu površinu, vreme je za lepljenje. Kupili ste pločice koje vam se dopadaju i razmišljate o njihovoj postavci.

Ono što je sada veoma važno jeste izbor lepka za pločice koji odgovara materijalu koji lepite. Tada ćete uzeti u obzir i materijal podloge na koju lepite pločice i materijal samih pločica. Interesovaće vas gde se nalazi prostorija u kojoj oblažete pod, da li je on podložan deformacijama i opterećenjima. Takođe, bitno je znati kolika je prohodnost u prostoriji i na koji način se ona greje. U zavisnosti od svih navedenih faktora, tražićete odgovarajući lepak za pločice.

Kada birate lepak, bitno je da znate kakvo je upijajuće svojstvo materijala. Ukoliko je materijal takav da slabo upija tečnost, biraćete lepak koji je namenjen baš za takve podloge. To se može desiti kada lepite pločice napravljene od kamena. Takođe, isti postupak primenjujete i kada lepite novi sloj pločica preko starog. I u tom slučaju se radi o neupijajućoj podlozi, te ćete prema tome prilagoditi i odgovarajući lepak.

Izbor lepka će zavisiti i od dimenzija pločica koje ste izabrali. Njihove dimenzije su oblično 60 cm ili više, pa ćete prema tome prilagoditi i lepak. Na izbor lepka uticaće i vlažnost prostorije. To je posebno važno za kupatilske i kuhinjske pločice. U ovim prostorijama se najviše pušta voda, te lepak mora biti dovoljno kvalitetan, kako bi osigurao dugotrajnost pločica.

Napravite najbolji izbor – brend Maxima

Pošto je bitno da vodite računa o svim aspektima, bitnim za izbor odgovarajućeg lepka, brend Maxima će vam u tome pomoći. U okviru svoje ponude građevinskih proizvoda, imaju i raznovrstan izbor kvalitetnih lepkova za pločice. 

Ukoliko lepite keramičke pločice na upijajuće površine, KERAMOL Interior lepak je odličan izbor. Namenjen je za lepljenje pločica u unutrašnjem delu objekta. Pored keramičkih pločica, njime se mogu lepiti i prirodno upijajuće kamene pločice, kao i terakota pločice.

Za površine u kojima dolazi do čestih promena temperature, najzahvalniji je KERAMOL Flex lepak. Njime se mogu lepiti i spoljašnje i unutrašnje pločice koje imaju slabu moć upijanja. Zbog toga je on najpogodniji za lepljenje pločica na terasama, bazenima, u kupatilima, kuhinjama i prostorijama sa postavljenim podnim grejanjem.

Lepak koji se može koristiti i za spoljašnje i unutrašnje, zidne ili podne pločice je KERAMOL Plus lepak. On se koristi za ugradnju pločica u prostorijama koje karakteriše povećana vlažnost. Posebno je pogodan pri lepljenju spoljašnjih, upijajućih pločica na upijajuće podloge. Ukoliko pak imate problema sa podlogom, koju ne možete da ispravite ili je podložna deformacijama, lepak KERAMOL Elastic će vam olakšati posao.

Pored izbora lepkova brenda Maxima, svaki posao će se obaviti jednostavno i besprekorno. Zahtevne, neupijajuće ili deformativne podloge neće predstavljati nikakav problem. Maxima ima rešenje za sve. Sigurno nećete promašiti ukoliko izaberete proizvod ovog brenda.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *