Ukoliko vam se dogodilo, a sigurno jeste, da vam telefon ekranom padne na neku tvrdu površinu, parket, beton i slično, onda i sami znaate koliki stres i nervozu to izaziva u trenutku kada ne znate kako je sam ekran tokom tog pada prošao. Ako je došlo do naprsnuća ili lomljena stakla ekrana, bitno je da znate da postoje opcije reparacije i zamene stakla, ukoliko ošećenje nije dubinsko.

Ali, vi sve to možete i da preudpredite, pa da uvek na telefonu imate zaštitnu staklenu foliju i zaštitnu gumenu masku, jer oni zajedno u većem broju slučajeva telefon čuvaju od naprsnuća i oštećenja kada dođe do pada. Međutim, kod telefona za zaobljenim ekranima je i pored toga mogućnost oštećenja veća, upravo zbog činjenice da zaobljeni deo ekrana ne može da se zaštiti na pravi način. Ali i tada, na primer, zamena stakla Samsung S7 edge telefona je sasvim moguća. Ali šta da radite kada do oštećenja dođe?

Oprezno rukujte telefonom

Šta podrazumeva oprezno rukovanje mobilnim telefonom kada dođe do lomljenj stakla ekrana? Nemojte pritiskati jako ekran, pokušavati da vadite parčiće stakla ukoliko ih ima, već telefon stavite u neku maramicu, tkaninu i uvijte ga, te ga tako ponesite u neki mobilni servis koji će se pobrinuti za dijagnostiku samog problema.

Nalaženje servisa

Sam proces nalaženja mobilnog servisa nije jednostavan, iz razloga što se često dešava da osobe nepromišljeno svrate u neki koji im je naišao na putu, a zauzvrat dobiju deo koji je polovan, a prodat kao nov ili neadekvatnu popravku posle koje telefon ne radi dobro. Zato, birajte ili servis koji je ovlašćen za popravke određenih marki telefona ili servis čije su ocene na internetu od strane klijenata visoke. To će biti određena garancija profesionalnosti i dobrog, urednog rada. Nakon toga, serviseri rade dijagnostiku oštećenja koje je nastalo.

Zamena stakla ekrana Samsung S7 edge telefona

Već smo pomenuli telefone zakrivljenog ekrana, pa je dobro znati kada je moguća zamena samo stakla ekrana, a ne njega celog. Zamena stakla ekrana Samsung S7 edge telefona moguća je u slučajevima kada ekran nije dubinski oštećen. To znači da je potrebno da telefon reaguje na vaše komande, da tač sasvim radi i da nema nekih ozbiljnijih tamnih i crnih fleka, tačkica i mrlja koje se prelivaju preko same slike ekrana. Tada se zna da ekran nije oštećen i da je moguća njegova reparacija ili zamena.

Zamena stakla ekrana Samsung S7 edge mobilnih telefona zahteva jedan dan posla, tj. sam proces zamene i postavljanje novog stakla traje između 12 i 24 časa. Zato će vam na osnovu svega u servisu reći kada je telefon moguće preuzeti. Ono što je jako važno jeste da sama popravka ima garantni rok, u okviru kojeg ćete videti da li je sve u redu, da li ekran, kao i novo staklo rade kako treba i bez nekih teškoća. Taj rok se često razlikuje od servisa do servisa, a neki prosek je 90 dana, što je sasvim dovoljno da uvidite da li ste dobili nov deo i da li je zamena urađena profesionalno i valjano.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *