Oprema za mobilne telefone

Odavno je prošlo vreme kada vam je uz mobilni telefon jedino bio potreban punjač za bateriju, budući da je to u stvari bila tada i jedina dodatna oprema, pored slušalica, koja je postojala. Danas su se stvari u velikoj meri promenile, pa je dodatne opreme čini se više nego modela telefona, ali to je svakako u velikoj meri mnogima olakšalo funkcionisanje i rad. Naravno, veliki deo te dodatne opreme osmišljen je za one kojima je stvarno potrebna, pa je po nešto posebno osmišljeno za obavljanje određenih poslova, no, i pored toga, ostalo je mnogo opreme koju bi trebalo da ima svako od nas, u bilo kom trenutku.


USB kablovi

Deo dodatne opreme bez koje se zaista ne može, jesu USB kablovi. Još odavno, većina nas je navikla da ne koristi drugačiji način konekcije dva uređaja međusobno, budući da se Usb kablovi veoma laki i jednostavni za korišćenje, a osim toga, protok informacija je sasvim zadovoljavajući, te ne stvara nikakve probleme. Današnji USB kablovi čine da lako i u pokretu mobilni telefon možete povezati sa fleš memorijom ili nekim drugim uređajem, što je svakako ogromna pozitivna strana i nešto što čini da ih uvek morate imati uz sebe.  Punjenje baterije mobilnog telefona je takođe nemoguće ako vam pri ruci nisu USB kablovi za punjač. Ovi svi razlozi dovoljno govore o važnosti posedovanja ovih kablova koje morati imati.

Beauty ring

Ako ste se zapitali da li je selfi stik otišao u prošlost, ne bi moglo baš tako da se kaže, ali da je sve manje u upotrebi onda to jeste. Međutim, ovo jeste deo opreme koji je lepo i korisno imati. Ali, iako je selfi štap malo izgubio na popularnosti, selfi kao fotografija to nikako nije, samo ima nove zahteve, a naravno, sve su veći i komplikovaniji. Iz dana u dan, sve je traženije da fotografije budu boljeg kvaliteta, da budu što savršenije, pa je po pitanju selfija tu beauty ring koji je veoma male veličine, koji je malena verzija ovog uređaja koji postoji u dosta većim dimenzijama, a koji se stavlja poired prednje kamere, te čini svaku fotografiju svetlijom i kvalitetnijom. Sve u svemu, zanimljiva stvarčica.

Prenosivi uređaji za WI-FI

Čini se da je količina interneta još uvek veliki problem, budući da se sve više koristi što na društvenim mrežama, što kroz korišćenje brojnih aplikacija. Zbog toga sve više postaju popularni džepni uređaji koji vam omogućavaju da imate internet, odnosno, WI-FI signal gde god da se nalazite. Tako da uz njega nema brige da ćete biti „van sveta“, odnosno, offline.

Prenosivi punjač

Kako se sve više koristi internet, tako se i telefoni sve manje ostavljaju i ispuštaju iz ruku, što svakako znači kraći vek baterije koja je retko kada u stanju da izdrži više od jednog dana. I to je kod onih srećnika, budući da je sve više onih koji nakon nekoliko sati moraju da se „prikače“ na struju. Zbog toga je veoma dobro da uvek uz sebe imate napunjen prenosivi punjač odnoso popularni Power Bank koji možete koristiti uvek i svuda.

Ovo bi bili neki osnovni delovi dodatne opreme koju možete i koju bi trebalo da imate uz svoj mobilni telefon. Šta je ono što vi koristite uvek? Koji deo dodatne opreme je vama najomiljeniji, a koji najpotrebniji?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *