Kontejneri za reciklazu

Mnoge firme u zemlji I inostranstvu bave se prikupljanjem hrane od proizvođača, kako bi je reciklirali i napravili kvalitetno djubrivo. Hrana se prikuplja iz velikih sistema gde se hrana i distribuira krajnjim korisnicima, kao što su hoteli, restorani, narodne kuhinje, dečiji vrtići, škole, preduzeća u kojima je organizovana menza
itd.

Da bi se preuzeta hrana čuvala na odgovarajući način ove firme prepoznale su Schoeller Allibert kao kompaniju partnera za ovaj biznis. Ovo je kompanija koja može da zadovolji njihove potrebe za kvalitetnim plastičnim kontejnerima u
kojima će se transportovati hrana.

Proizvod za ovu namenu je: Big Box RPCS

Takva hrana koja se kvalitetno čuva i transportuje u zato predviđenim i osmišljenim kontejnerima prerađuje se u najkvalitetnije organsko đubrivo i služi kao obnovljivi izvor energije.

Plasticni kontejneri

Pored toga što služe za prevoženje hrane ovi plastični kontejneri moraju zadovoljiti određene standard u pogledu čvrstine. Svakodnevna manipulacija, pomeranje, stavljanje na viljuškar, punjenje i pražnjenje mora da obezbedi njihovu nepromenjivost i postojanost.

Pored toga mora da zadovolji i ekološke standard.

Ovi plastični kontejneri se mogu slagati jedan na drugi do 10 komada tako se optimizuje skladištni proctor pri dovoženju u reciklažni centar. Kontejneri se mogu isporučivati u različitim bojama a mogu se i brendirati.

Reciklaža boca i papira

Znamo koliko plastične boce i papir prave problem u zagađenju naše prirodne sredine. Svuda pored puteva, u rekama možete videti koliko plastičnih boca leti na sve strane.

Ovi plastični kontejneri su idealni i za prikupljanje materijala koji se posle može reciklirati i vratiti u ponovnu upotrebu kao koristan proizvod a ne da ostane zagadjivač.

Da li ste znali podatak da preradom stare hartije koristimo 15% manje vode. Neki podaci govore da reciklažom jedne tone kancelarijskog papira spašavamo 17 stabala drveta, štedimo 4.200 kW (kilovata) električne energije i 32.000 litara vode.

Kontejneri mogu biti postavljeni pored mesta koje su najviše opterećene ovim problemom i tako pomognu skupljanju reciklažnog materijala.

Nekada ljudi u nedostatku kontejnera bacaju na ulicu, tako da ne možemo samo kriviti njih.

Staklo kao sirovina za reciklažu

Ovo je sirovina bez koje se svakodnevno ne može. Njegova primena je široka:

– flaše,
– čaše,
– tegle,
– prozori,
– ogledala i dr.

Ukoliko bismo reciklirali staklo, mnogo manje bi se uništavala korita reka iz kojih se vadi pesak za staklo, smanjili bismo zagađivanje vazduha i potrošnju energije. Reciklažom jedne flaše, uštedi se dovoljno energije da jedna sijalica od 100W (vati) može da svetli četiri puna sata.

Schoeller Allibert je društveno odgovorna firma koja će nastaviti da pravi proizvode koji su ekološki prihvatljivi I koji pomažu process reciklaže i obnovljivim izvorima energija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.