Mobilni telefoni

Samsung Galaxy S6 ima najbolji ekran i najbolju kameru u toj klasi. Dobra kamera je kupcu danas jako bitna, a ovaj iako polovni mobilni telefon može to da vam pruži. U rangu sa nekim novim telefonima koji su najnovije serije, Samsung Galaxy S6 iako je u pitanju polovni mobilni telefon može da vam pruži visoki kvalitet i perfomansu. Samsung Galaxy S5 ima takođe dobru kamaru ali S5 ima još bolju. Huawei P9 je telefon koji izgleda vrlo lepo i moderno, ima vrlo lep ekran i dobru kameru, ali slabiju u odnsu na Samsung Galaxy S6.

Šta je bitno pitati prilikom kupovine polovnog mobilnog telefona?

Prilikom kupovine polovnog mobilnog telefona, obavezno pitajte prethodnog vlasnika o tome u kakvom je stanju generalno telefon i kakva je baterija. Obično polovni telefoni imaju dosta slabiju bateriju, pa zaoto ovo pitanje obavezno postavite prethodnom vlasniku.

Kada planirate da kupite neki polovni mobilni telefon stavite SIM karticu ili memorijsku karticu u uređaj i tako proverite da se sve učitava na pravi način. Prilkom uzimanja telefona bitno je da vam on leži i da vam je stabilna prikom držanja, a ne kao da će vam svakog časa ispasti iz ruku. To možete vrlo lako da primetite, ukoliko neki delovi telefona nisu dobro sklopljeni. Na primer maska za telefon je kriva, baterija nije lepo uklopljena u telefon što može ukazati da je bio na servisu.

Otvorite poklopac polovnog mobilnog telefona i pogledajte da li je sve u redu, tu možete videti da li je baterija u redu i da li su šrafovi dobro postavljeni. Ukolko primetite i jasno vidite da nešto od ovog nije u redu, to vam može ukazivati da je telefon bio servisiran. Nemojte uključivati telefon odmah kada ga uzmete u ruke, već pažljivo pogledajte ekran telefona. Ako vidite da se ispod ekrana nalazi veća količina prašine ili mrvica, to može ukazati da se na tom polovnom mobilnom telefonu menjao ekran zato to poažljivo pogledajte.

Uđite u bilo koju aplikacuju gde možete da testirate telefon, i krenite da ga koristite i to radite polako nikako brzo jer morate da proverite da li telefon dobro radi na dodir. Dobro gledajte šta dodirujete i da li će telefon prikzati one simbole koje se odabrali. Tesitrajte obavezno kameru, tako što će je okrenuti ka nečemu što je čisto kao što je zid ili list papira i tu obratite pažnu da li se pojavljuju neke tamne mrlje ili tačkice, obavezno testirajte i blic ukoliko ga telefon ima.

Proverite zvučnike i to vrlo jednostavno tako što ćete pustiti neku muziku i pojačati zvuk. Wifi proverite tako što ćete videti da li telefon može da se poveže na neki internet i koliko će uređaja biti u stanju da nađe koji emituju wifi signal. Ukoliko nađe više njih i uspešno se poveže na neki uređaj, možete biti sigurni da je sa tim polovnim mobilnim telefonom sve u redu.

Sa kupovinom polovnog mobilnog telefona možete uštedeti i pritom dobiti mnogo više od kupovine nekog novijeg modela, samo pažiljivo birajte.

Pročitejte još zanimljivih i korisnih tekstova na temu mobilnih telefona i tehnologije na našem blogu i olakšajte sebi u rešavanju svakodnevnih problema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *