Veliki broj firmi se u Srbiji bavi proizvodnjom i prodajom laminatnih i ostalih vrsta podova od drveta.

Sve one su unapredile svoj sistem proizvodnje tako da prate savremene trendove u arhitekturi, dizajnu, enterijeru i građevinarstvu. Svojim dugogodišnjim radom trude se da razumeju potrebe klijenata, tržišta, od početnih ideja pa do izgradnje i onog završnog posla – opremanja kuće, stana, poslovnog prostora.

Značajan doprinos u izgledu svakog enterijera predstavljaju: lamperija, stepenište, brodski pod, laminat, parket kao i sve vrste lajsni. Laminat je jedna od najpopularnijih podnih obloga za moderan stan, ali i za kancelariju. Veoma je funkcionalna i trajna podna obloga.

Donosimo vam desetak profila firmi i preduzeća koji se bave proizvodnjom i prodajom laminata. Redosled je nasumičan.

MV Selection

adresa Jurija Gagarina 14b, Beograd, tel. 011/630-85-85,

Web stranica: http://mvselection.rs

radno vreme: pon./pet. 09-19h, sub. 10-16h

“MV Selection”, kao ovlašćeni zastupnik uticajne kompanije “Swiss Krono“, u Srbiju donosi najkvalitetnije vrste podova proizvedene u Švajcarskoj.

Ovi laminati su neverovatno otporni, kvalitetni i trajni o čemu svedoči sjajan garantni rok (od 25 do 35 godina). Specijalne vrste laminata se rade u širokoj paleti dezena i boja koje su pogodne kako za stambene prostorije tako i za poslovne objekte. Možete slobodno razmišljati i o ugradnji podnog grejanja jer ova vrsta laminata dozvoljava i tu opciju.

Ono što “Swiss Krono” laminat izdvaja od ostalih je što on nosi oznaku E1 HDF koja je simbol zdravog materijala po okolinu, dakle – nema emisije štetnih gasova koji mogu uticati na ljudsko zdravlje.

Izdvajamo švajcarski laminat otporan na vlagu zvučnog imena “Swiss Liberty” sa  veoma lepim strukturama i dekorom.

U kompaniji “MV Selection” prave fine razlike u strukturi laminata, te tako imaju jasno određene nijanse. Dovoljno je preći prstima preko laminata i osetiti te fine nijanse: fino drvo, rustik hrast, saten ili stilski laminat. Budite dobro informisani i na blogu kompanije saznajte koliki je  značaj standarda kod laminata, šta je skraćenica AC Rating, tj. koliko je važno da laminat koji postavite u kući bude otporan na udarce ili ogrebotine.

U zavisnosti od debljine laminata (od 8 do 14 mm) izaberite stil laminata u kome ćete uživati: Lifestyle, Nobless, Liberty, Origin ili Grand Selection.

Novelli

Adresa Gornjogradska 9, lokal br.8, Zemun.

Tel: 011/ 316 60 16; 316 60 15; 316 47 95

“Novelli”d.o.o. je zastupnik “Pergo” laminatnih podova od 2002. godine. Švedska kompanija “Pergo” se bavi proizvodnjom različitih laminatnih podova još od 1977. godine. “Pergo” je postao svetski prepoznatljiv brend jer imaju vrhunski kvalitet i dizajn proizvoda.

Ono što je za ovu firmu zanimljivo je da je ovaj laminat veoma otporan na udarce i pritisak, otporan na vlagu i veoma se lako čisti samo usisivačem i navlaženom krpom. Garancija laminata je doživotna. Za potrebe svojih  klijenata preporučuje, nabavlja, prevozi i ugradjuje laminat vrhunskog kvaliteta.

Ova kompanija uspešno sarađuje sa bankama, velikim kompanijama kao što je Grubin, N Sport, Mercedes, sa nekim restoranima. Pored laminatnih podova u ponudi su i: ugradnja lajsni (aluminijumski profili), silikon acetat i akril u različitim bojama, dihtung trake, sredstva za čišćenje

Pinoles

adresa: Južni bulevar 2, 11118,  Beograd, tel:  + 381 11 381 32 50
Radno vreme:  08 – 16h radnim danom, sub. 08 – 14h

Ova kompanija posluje već 20 godina. Za to vreme postali su lider na tržištu u građevinarstvu. Njihova osnovna delatnost je distribucija materijala za industriju nameštaja i završnih materijala u građevinarstvu. Veleprodaja pločastih materijala je njihov primarni posao.

U njihovoj prodaji su pločasti materijali sečeni i kantovani po željama kupaca (ravno i krivolinijski) sa dogovorenim rokovima isporuke. Od materijala prodaju: oplemenjenu ivericu, radne ploče, abs trake, furnirane ploče, furnirske trake, OSB, visoki sjaj, akril, diht lajsne, hdf, mdf, lepak, laminat, laminatni podovi, sirova iverica, ekstrudirana iverica, kompakt ploče, kameni furnir, šper ploče, vlagootporne i vatrootporne ploče…od poznatih marki kupac može naći robu brendova Kronospan, Egger, Falco, AGP, Rehau, IBL, Knauf, Velux…

Izrađuju krojne liste prema specifikacijama kupaca, tu su saveti dizajnera, sečenje  i kantovanje, izrada 3d modela nameštaja, izlazak  na teren po potrebi. “Pinoles” nudi i on line kupovinu koja ima niz prednosti , prvenstveno štedi vreme, komforan je način kupovine, a tako možete birati dekor i dobiti besplatnu isporuku.

Floor house

Adresa: Tošin bunar 167a, 11070 Novi Beograd
Telefon: +38111 3196094,
Radno vreme: 08-18 sub: 09-14h

Floor house” je specijalizovana prodavnica za laminatne i drvene podove. Ponuda je bazirana na asortimanu austrijskog proizvođača “Kaindl” i osim laminata nudi i podove na bazi prirodnog furnira.

Osim standardnih kolekcija u ponudi se nalaze i laminati na akciji u ograničenim količinama. Laminat Classic, Natural i Tarkett. Pored laminata rade i ostale drvene podove, kao što su  parket, brodski pod i deking, podloge za izolaciju, lajsne i ostali prateći materijal

Uradi sam

adresa Đorđa Stanojevića 35, 11070 Novi Beograd, tel.+ 381 11 22 84 628, email:

Web stranica: www.uradi-sam.rs

Radno vreme pon./pet.i vikendom: 08 – 22h

U radnjama “Uradi sam” možete kupiti zaista sve što vam treba za kuću, ne samo podne obloge i parket. “Uradi Sam” je srpsko-belgijski maloprodajni lanac koji nudi proizvode široke potrošnje za uređenje enterijera i eksterijera. U osam velikih prodajnih centara u Srbiji u ponudi su 30 000 različitih artikala, metalna galanterija tiplovi, šrafovi, ekseri, okovi, kvake i ručice, klizni mehanizmi.

Odličan asortiman zidnih i podnih obloga, laminata, parketa, keramičkih pločica, tepiha, tapisona, linoleum podova, brodskih podova, lamperije, MDF obloge, tapete, sanitarije.

D.T.R. STEFFES

Adresa: Brekovo bb, 31230 Arilje, tel. +381 63 528 668

prodaja: Smederevski put br.5, Beograd. tel. +381 65 528 66 88; Zrenjaninski put br.128b, Borča
+381 63 54 77 11; Ugrinovački put 35v, 11080 Zemun (Altina), tel.+381 63 528 333

Ova firma postoji od 1997. godine sa sedištem u Arilju. Njeno područje rada zasniva se na proizvodnji i prodaji širokog asortimana proizvoda od drveta visokog kvaliteta: nameštaj, stolarija, podne i zidne obloge (lamperija, brodski pod, parket, laminat…) kao i drveni elementi koji se koriste u enterijeru ili građevinarstvu (lajsne, garnišne, građa…).

Svi proizvodi imaju svoje standardne dimenzije, a mogu se izraditi i u dimenzijama po želji kupca. Osim u Arilju, proizvode ove kompanije možete pronaći i na dve lokacije u Beogradu.  Brižljivo čuvaju kvalitet koji su stekli od početka kao i poverenje kod potrošača.

Domis enterijeri

adresa: 1. novembar 10, Laćarak, Sremska Mitrovica. tel: +381 (22) 671 119,+381 (22) 671 396
e-mail: web strana http://domisenterijeri.com/domis/
Radno vreme: 07-19, subotom 07-19h

“Domis enterijeri” imaju nekoliko radnji: u Novom Sadu, Inđiji, Šapcu i Rumi.

Proizvodni program ove kompanije čine: laminatni podovi, WPC podovi, parket, brodski pod, LVT podovi. Takođe ovde možete kupiti i pogledati u galeriji na sajtu i izabrati mozaike od granita, stakla i prirodnog kamena, keramičke pločice za zidne obloge ili pod, lamperije i ostale korisne stvari za dom -tepihe, itisone, staze, veštačka trava, vinil staze. Pored nabrojanog u prodaji su i garnišne, tapete, folije, građevinski materijal.

Galerija podova

adresa: Industrijska zona bb, 21400 Bačka Palanka, tel. call centra: 0800-345345

radno vreme pone/pet.: 08:00 – 20:00h, vikendom: 08:00 – 15:00

“Galerija Podova” je možda specijalizovani maloprodajni lanac za prodaju podova u Srbiji. Njihovu mrežu čini 43 objekta u 33 grada u Srbiji.  Neprestano usavršavaju poslovanje, pa od nekada početnog asortimana (itisona i tepiha) danas su u ponudi parket, laminat, vinil, tepisi i tepisoni vodećih svetskih proizvođača.

Sastavni deo ponude je i bogat program kućne dekoracije (zavese, garnišne, mebl štof, peškiri, posteljine). Usavršavanje poslovanja imalo je za cilj da  kupcima na jednom mestu obezbedi kompletno rešenje za opremanje enterijera. Opremanje se odnosi na stambene jedinice, ali i za javne objekte. Naravno, njihovi podovi su veoma moderni, pre svega ispunjavaju sve tehnološke kriterijume i veoma su lepi i dekorativni.

Uslužni prodavci će vam pomoći savetima, a profesionalni radnici mogu ugraditi podove u kratkom roku i pod dobrim uslovima. Pokrenuli su i internet prodaju pa tako web shop pruža mogućnost da se na jednom mestu pregleda celokupna ponuda.

Floor experts

“Floor experts” su kompanija koja ima sedište u Novom Sadu, na adresi Futoški put 10, Novi Sad, tel. 021/4780-316,

web adresa www.floor-experts.rs

radno vreme pon./pet. 8-20h i subotom od 09-14h

U ovoj kompaniji naglašavaju da se proizvodi izvoze u 40 zemalja širom sveta i da pružaju korisnicima samo najbolje proizvode za podne obloge. Zahvaljujući dobavljačima iz Evrope i Južne Amerike kvalitet njihovih podova je visok, a proizvodnja ekološki i tehnološki napredna. Imaju odličnu ponudu prvoklasnog sirovog parketa, dvoslojnih, troslojnih i masivnih parketa, spoljašnje podove, podove od plute, vinilne podne obloge, podne obloge od linoleuma i od različitih tekstura, materijala.

Što se laminata tiče, on je dostupan u više od 450 uzoraka, tako da možete da izaberete laminatne obloge u skladu sa vašim specifičnim željama i potrebama. Možete čak da birate među različitim klasama habanja W31, W32 i W33. Njihova ponuda sadrži ne samo laminat, parkete, vinil, parket po meri već i određene podove od plute, prirodnog kamena.

Zadovoljni klijenti su osnovne škole, hoteli, sportske radnje i dvorane, kafeterije i vlasnici kuća i stanova. Kompanija misli i na kupce i korisnike pa tako ima odlične detaljna uputstva kako se održavaju baš svi podovi koje oni rade, koje garancije mogu dobiti i koji su tehnički uslovi za postavljanje određenih vrsta podova.

Krov 014 Valjevo

adresa: Sinđelićeva br. 47/10, tel. +381 (0) 14 35 13 100, mob: +381 (0) 64 278 13 88

Krov 014 Valjevo” je osnovan 2002. Osnovna delatnost su završni radovi u građevinarstvu (fasadni, molersko – farbarski, podoblagački radovi, sistemi suve gradnje – gips-kartonske ploče, tapetarski, keramičarski, staklorezački i drugi slični radovi).

Asortiman proizvoda vezan je za izvođenje radova: laminatni podovi, parket, kompletan prateći materijal (lajsne, podloge, silikoni), materijal za termo – fasade, stiropor, lepkovi, boje i toneri, glet-mase, poludisperzije i slično. Rade ne samo postavljanje podova i laminata već i fasaderske radoviže, hidroizolaciju, molersko farbarske radove.

U prodaji imaju laminatne podove nemačkih, austrijskih i švajcarskih proizvođača: Egger, Kaindl, Krono Swiss, Krono Original… Pored laminata, nude i: parket, klasičan: hrast, jasen i bukva,višeslojni parket koji se slaže kao laminat, bez lepljenja, laminatne lajsne, drvene lajsne i PVC raznih veličina i boja, podloge: filc za laminat, debljine 2,3mm i 5mm, u rolni ili pločama.

Tvrdo presovani stiropor i stirodur za izravnanje neravnih prostorija.

Imaju odličan izbor aluminijumskih lajsni za sve vrste prelaza: laminat-parket, laminat-keramika i slično.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *