Razvoj mobilnih telefona ekspolzivno se odvijao. Mobilni telefoni se menjaju i usavršavaju izuzetnom brzinom. Postavlja se pitanje da li tržište može da prati taj tok? Retke su osobe koje u današnje vreme nemaju telefon u svom vlasništvu. Pored samog razvoja mobilnog telefona, razijali su se srodne delatnsti, prodavnice, servisi mobilnih telefona, na tržištu se nude razne maske za aparate, školuju posebni IT stručnjaci i sl. 

IT stručnjaci

Za potrebe praćenja razvoja mobilnih telefna, operater angažuju stručnjake iz IT sektora. Elektrotehničari, mašinski inženjeri, programeri angažuju se da prave operativne sisteme, programe i igrice koji su prilagođeni široj zajednici. Čest i uobičajan je slučaj da IT stručnjaci sami procene tržite i određeni aparat prilagođavaju baš određenoj grupi korisnika. 

Servis mobilnih telefona

Razvojem mobilne telefonije postaje potreba i za servisom istih. Korišćenjem ili iz nekog drugog razloga dolazi do problema u radi, gde se korisnici obraćaju za pomoć. Servis mobilnih telefona obično je usko povezan sa poslovnicama ili prodajinim objektima. Ne retko se dešava da je sam servis mobilnih telefona lociran u samom prodajnom objektu. Najčešće popravke mobilnih telefona onose se na zamenu ekrana usled fizičkog udara, popravka dzeka za punjenje, odnosno napajanje el. strujom, zamena baterije i slično. Pored pomenutih jednostavnih popravnki servis moblilnih telefona nude i značajno složenije angažovanje na popravci. Servisi mobilnih telefona obično su opremljeni i stručni za pojedine mobilne telefone, ali svakako da ima i onih servisa koji su multidisciplinarni. 

Savremene aplikacije

Današnji pametni telefoni poseduju aplikacije koje značano olakšavaju životne ili radne aktivnosti, konverzaciju, pa čak i snalaženje u prostoru. U daljem tekstu možete pročitati osovne podatke o nekim savremenim aplikacijama koju poseduje Vaš telefon. 

Google Mape

Od ranije su poznate savremene aplikacija poput Google Mape, koja se pokazala izuzetno korisna. Naime, koristeći satelite, ona očitava tačku na kojoj se nalazi mobilni uređaj, ali i očitava koordinate ranije postavljene željene lokacije. Tako da zahvaljujući ovoj aplikaciji lakše i kvalitetnije je snalaženje u prostoru. Servis mobilnih telefona ranije je bio izuzetno posećen, obzirom da su često korisnici imali problema. Današnji korisnici značajno su upoznati, pa im servisi mobilnih telefona za ovu aplikaciju ne treba.  

Trip.com

Ova aplikacija je česta na mobilnim telfonima ljubitelja putvanja. Putem ove aplikacije možete saznati sve o nekom mestu, rezervisati smeštaj, pogledati predložene destinacije, pa i cene aranžmana. Ona vam pomaže da pobljšate potragu, a da uštedi vreme. Ova aplikacija je besplatna, jednostavno se instalira, opet, ako sami iz nekog razloga ne možete to učiniti savetuje se odnošenje vašeg pametnog telefona u servis mobilnih telefona.

Musement

Ova savremena aplikacija je zastupljena za više od 300 svetskih destinacija. Na osnovu nje mogu se upoznati značajni lokaliteti. Značajna je što putem ove aplikacije mogu se kupiti kuponi, karte ili ulaznice za određene događaje ili turističke ponude. Aplikacija je besplatna i laka za upotrebu. Opet, ako ne uspete sami da je instalirate neka to učini operater iz servisa mobilnih telefona. 

500px

Još jedna besplatna i odlična aplikacija, koja se može naći u okviru vašeg pametnog telefona. Ova aplikacija okuplja odlične fotografe širom sveta. Pokazuje nove veštine i sl.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *