U životu nas na promenu uglavnom nateraju ekstremne situacije. Kada nam se desi nešto mnogo dobro ili kada nam se desi nešto mnogo loše. Pre će ipak biti ovo drugo. Takođe, naše loše navike, koje čine da pravimo jednu grešku za drugom nas teraju da u jednom trenutku odustanemo od svog ponašanja i svoje rutine i promenimo bar delić sveta. Međutim, i knjige su te koje nas menjaju i to je možda i najbolji razlog da se promenimo, jer ništa ne gubimo, već učimo na tuđim lekcijama.

Ovo su knjige, koje će vas definitivno pokrenuti i motivisati za nešto više.

 

USPEH ŠTO DA NE – DŽEK KENFILD

Knjiga koja je mnogima promenila život. Ovo je knjiga zbog koje su se mnogi obogatili, zbog kojih su mnogi pronašli svoju sreću, svoj put, knjiga zbog koje su mnogi zaplakali, jer su shvatili gde su celog života grešili. Ovo nije klasična motivaciona knjiga, koja vam govori da samo verujete u sebe i da će se sve rešiti. Ovo je knjiga koja vam daje jasne smernice i jasna uputstva kako da dođete do onoga što čvrsto želite. Da ne govorimo da ova knjiga ima i formulu kako da izračunate kako da se obogatite. Da, postoji formula, koju samo treba da primenite i na vaš život i odjednom sve će se promeniti. Knjiga je tu da vas motiviše i upravo zbog ove popularnosti dostupna je u svakoj knjižari. Knjižare je posebno ističu, jer shvataju koliki uticaj ima na ljude i koliko ih čini srećnima. Ovo je zaista knjiga, koju svako ko želi da uspe treba da pročita. I to više puta.

VERONIKA JE ODLUČILA DA UMRE – PAULO KOELJO

Ovu knjigu koju je pisao Paulo Koeljo možda nećete lako naći, ali verujemo da je makar jedna knjižara u gradu ima. Ovo je knjiga za sve one koji su klonuli duhom, koji ne vide izlaz, kojima je u duši teško, koje stalno nešto pritiska u grudima, koji ne znaju kako van iz svoje kože. Ovo je knjiga koja će im pomoći da shvate da ne moraju van iz svoje kože, već da tu unutar sebe, treba da naprave lepo mesto, mesto za uživanje. U mnogim situacijama poistovetićemo se sa Veronikom, a onda na kraju knjige poželećemo da nikada za sebe nismo pomislili sve te grozne stvari, koje su nam makar jednom prošle kroz glavu. Posle ove knjige, garantujemo vam, zavolećete život, makar za mrvicu više.

 

KNJIGE BRANKICE DAMJANOVIĆ

Brankica Damjanović je neko ko nas i te kako dobro oseća. Neko kome verujemo, zbog svoje posebnosti. Kada krenete da čitate Brankicu Damjanović, predlažemo vam da u knjižari prvo potražite knjigu „Dobro je“. To je knjiga kratkih priča, a svaka kratka priča na kraju ima svoju poentu i svoj zaključak. Iz njenih dogodovština možete naučiti mnogo toga.

 

NADŽIVETI ŽIVOT – KENAN CRNKIĆ

O problemima koji nas tište, o različitim izdajama, o tome kako da odgovorimo na sva brojna pitanja, koja nam se javljaju konstantno u našim glavama. Kenan govori o najrealnim situacijama iz života i vešto ih povezuje sa nekim davnim, davnim događajima. Ova knjiga će vas zaintrigirati i vrlo verovatno vam promeniti poglede na svet. Obavezno je već sutra potražtie u knjižari.

 

Korekcije – Džonatan Frenzen

Od svih romana koje je napisao Frenzen Korekcije su maksimalno usredsređene na ljudska bića i promene. Ovaj roman je sam po sebi ispravka i kao takva odlično funkcioniše.  U središtu priče je porodica Lambert, kojom dominiraju Alfred, težak patrijarh, i Enid, čežnjivi i frustrirani matrijarh. Troje odrasle dece, Geri, Čip i Deniz, trude se da žive odrasle živote pod dugom senkom koju bacaju njihovi nesrećni roditelji. Oko ove priče o porodičnom životu, Franzen razvija mnogo društvenog života: saznajemo o zlokobnoj biotehnološkoj kompaniji u Filadelfiji, velikoj železničkoj kompaniji na srednjem zapadu, koledžu liberalnih umetnosti u Konektikatu i farmaceutskoj kulturi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *