Postoje najrazličitiji načini kako da varate na ispitu, i isti položite bez mnogo učenja. Prepisivanje i varanje na ispitu je gotovo prisutno na svim fakultetima. Mada, sa prepisivanjem se u većini slučajeva počinje i pre fakulteta, samo je pitanje u kojoj meri se prepisuje. Pošto smo upoznati sa tim da se ova tehnika veoma često primenjuje, samo je pitanje na koji način. Načina za varanje na ispitu je mnogo, samo je potrebno da budete maštoviti, kreativni i pomalo hrabri i odaberete način koji je vama najlakši i najdiskretniji. Svako varanje donosi i rizik da budete uhvaćeni na delu. Ali ukoliko ruzikujete, a budete dovoljno oprezni, postoji i mogućnost da položite ispit i bez učenja. Evo nekoliko ideja kojima se služe studenti kako bi prepisali na ispitu.

Najpopularnije su bežične bubice

Bežične bubice su sve popularnije kada je varanje na ispitu u pitanju. Veliki broj studenata iznajmljuje bubice za ispit. Kako na ispitima koji se polažu pismeno, one su sve više prisute i na usmenim proverama znanja. Bežične bubice su jako male, stavljaju se u ušni kanal, i gotovo su neprimetne čak i kada se približite. Zbog toga one i jesu najveći strah profesora. Medjutim, ako se odlučite za ovu metodu prepisivanja, i tu postoji rizik. Danas su sve prisutniji ometači, i ukoliko bubica koju koristite nije imuna na ometače, može da se desi da počne da vam pišti u uhu do granice bola. Takodje ukoliko vas uhvate da koristite bežičnu bubicu, neretko se dešava da budete kažnjeni. Kazne ili disciplinske mere su uglavnom to da ne možete da izadjete na ispit u nekom odredjenom periodu. Ukoliko sve prođe onako kako ste zamislili, i ne budete uhvaćeni na delu, taj ispit možete da precrtate sa vaše liste ispita koji treba da se polože.

Koristite puškice ako ste baš snalažljivi

Najprisutniji i najstariji način varanja jesu puškice. Ako se odlučite za ovu metodu prepisivanja, morate biti veoma oprezni i snalažljivi. Na ispitu treba da se ponašate potpuno prirodno i opušteno. Neko ko i nije baš koristio puškice tokom školovanja i nije baš vešt u prepisivanju sa puškice, može da se desi da vrlo lako bude otkriven. Profesoru mogu vrlo lako da procene studente da li prepisuju ili ne, po njihovj nervozi, gestikulaciji i slično. Ako na ispitu koji polažete dežura samo jedan profesor, to je velika prednost za vas, jer je veoma teško proceniti i pratiti celu grupu studenata. Vaš zadatak jeste da procenite gde se profesor u određenom trenutku nalazi, i da li vas može videti iz te pozicije. Ukoliko ne budete imali sreće, i profesor vas otkrije da prepisujete, ne očajavajte jer ćete sigurno moći da izađete na ispit u sledećem roku. Kazne za prepisivanje sa puškica nisu tako rigorozne kao kada je u pitanju bežična bubica. Uglavnom vam profesor uzme rad i udalji sa ispita.

Prepisivanje uz pomoć školskog pribora

U zavisnosti od toga koji ispit polažete, školski pribor koji se nalazi na stolu može da vam posluži da nešto i prepišete. Školski pribor u vidu lenjira, gumice za brisanje, digitrona i slično za nekoliko trenutaka može da se pretvori u odličan podsetnik. Skolski pribor i nije baš velikih dimenzija, tako da na njega nećete moći ispisati baš cele lekcije, ali će vam odlično poslužiti kao podsetnik. Obično se na njemu ispisuju formule. Profesor obično neće posumnjati, jer školski pribor transparentno vam stoji na stolu i koristite ga kako bi uradili neki zadatak. Medjutim, na poleđini npr. digitrona se nalazi vaš sistem za varanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *