Iz ugla roditelja, septembar može biti od onih „stresnijih meseci“ s obzirom da tada počinje nova školska godina. Mnoga deca iz predškolskih tada već prelaze u školske klupe, dok stariji školarci kreću u više razrede. Usled novog nastavnog gradiva, dobijanja novih predmeta pa samim tim i novih obaveza, nekoj deci prosto teško padne sam polazak u školu. Ipak, to uglavnom ne traje dugo. Već nakon nekog vremena, vrlo brzo se naviknu pa roditelji nemaju razloga za brigu. 

Da biste sebi kao roditelju ali i deci priuštili što manje stresa i nervoze, najbolje bi bilo da unapred isplanirate kompletnu nabavku kako školskog pribora tako i opreme. Za početak, napravite spisak svih neophodnih stvari za školu i polako, u skladu sa finansijskom situacijom, započnite sa kupovinom. 

Online knjižara vam nudi opciju kupovine „iz fotelje“

Da li znate da danas ukoliko nemate baš puno slobodnog vremena za posećivanje knjižara po gradu, a pri tom dobro baratate računarom kada je surfovanje po internetu u pitanju, imate opciju da i online putem posetite neku od online knjžara? Mnoge knjižare pored fizičke kupovine imaju i razrađenu internet prodavnicu koju svi zainteresovani mogu posetiti 24h na dan. Jedna od takvih jeste i online knižara Prima. Negde ćete morati da napravite nalog i da sa korisničkim imenom i šifrom pristupite online prodavnici, dok vam kod drugih prodavnica ovo neće biti neophodno. Kako god, dovoljno je da u korpu ubacite sve artikle koje planirate da nabavite a sam sajt će vas dalje navoditi do završetka kupovine. Za par dana moći ćete da očekujete poziv brze pošte koja će vam dostaviti sve predmete za školu koje ste naručili u nekoj od online knjižara. 

Važno je sav školski pribor nabaviti na vreme

Pored nabavke novih udžbenika, isto tako školski pribor je važno na vreme pripremiti kako bi ga školarci već prvog dana pri polaska u školu imali na raspolaganju. Ovde pre svega mislimo na par običnih drvenih olovaka, gumice za brisanje, jedan zarezač i nekoliko hemijskih olovaka. Svesni ste da predhodno nabrojan školski pribor spada u potrošni materijal koji ćete iznova i iznova kupovati. Deci se često dešava da izgube olovke, pa ih valja imati na zalihama. 

Ranac kao i pernice takođe se nalaze na samom vrhu liste kada se radi o nabavci školskog pribora. Pernice najpre zbog toga kako bi se kompletan pisaći pribor držao na jednom mestu. Danas po knjižarama možete naći mini pernice, kao i one na sprat. Za koju ćete se odlučiti zavisi od školskog uzrasta vašeg deteta. Školski rančevi isto tako moraju biti prilagođeni uzrastu zbog pravilnog razvoja kičme. Tako, za one najmlađe koji tek kreću u školu treba obezbediti anatomske rančeve zbog pravilnog držanja i što manjeg opterećenja kičmenog stuba vašeg mališana.  

Posetite neku od radnji za kupovinu opreme za fizičko

Fizičko vaspitanje je predmet koji prati školarce kroz sve razrede, bilo da se radi o osnovnoj ili srednjoj školi. Oprema za fizičko poput pamučne bele majice, patika i trenerke je nešto što se podrazumeva kada je odlazak na čas fizičkog u pitanju. Uz sve ovo, da biste olakšali detetu nošenje opreme, kupite mu odgovarajući ranac upravo za ovu namenu. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *