Vrnjačka Banja

Srbija je turistički izuzetno bogata zemlja, koja se može pohvaliti vrlo razvijenim i sadržajem bogatim destinacijama. Najbolji primer navedenog jesu banje u Srbiji – destinacije sa dugom turističkom tradicijom, važnim lekovitim sadržajima i vrlo primamljivim atrakcijama.

U nastavku smo za vas izdvojili dve najbolje banjske destinacije, u kojima će vaši odmori nesumnjivo biti ispunjeni i kvalitetni.

Romantična Vrnjačka Banja

Banja sa najdužom turističkom tradicijom u Srbiji predstavlja prostor savršen za mirne, romantične odmore i pravo opuštanje. Predivna priroda, uređene zelene površine, razvijeni programi i festivalski sadržaji, kao i mnoštvo izgrađenih kompleksa koji pružaju savršen odmor, razlozi su zbog kojih Vrnjačka Banja treba da se nađe na vašoj listi destinacija koje morate obići. U nastavku vam detaljno opisujemo njene najpoznatije sadržaje.

Atrakcije Vrnjačke Banje

Bogata ponuda Banje omogućava da se tokom odmora zabave svi uzrasti i turisti različitih želja i mogućnosti. Ovo posebno važi ukoliko ste se odlučili za letnje odmore u Vrnjačkoj Banji. Tada se sve njene lepote pokazuju u najvećem sjaju, a tokom letnjih meseci se održavaju i najveći festivali i manifestacije u ovom delu Srbije. Najpoznatiji letnji sadržaji Banje su: 

  • Vrnjački park – najlepših letnji sadržaj i najvažniji simbol Vrnjačke Banje svakako je njen predivni, centralni park. On se može pohvaliti zelenilom, divnim cvetnim aranžmanima, mestima za odmor i uživanje. U parku se nalaze čajne kućice, malo jezero, kaskadni vodopad i Japanski vrt – celina u kojoj se nalazi vegetacija Japana i duž koga su posađena neobične bonsai biljke. Lepote parka možete upoznati vožnjom fijakerom, koji će vas vratiti u neka romantična, mirnija vremena. 
  • Termalni izvori – tokom leta u Banji možete potpuno otkloniti razne vrste tegoba, i to zahvaljujući termalnim izvorima. Vrnjačka Banja se može pohvaliti sa 7 izvora, od kojih se Topla voda, Snežnik, Slatina i Jezero koriste za balneološku terapiju, a dva: Topla voda i Vrnjačko vrelo – za flaširanje. Lečenje reume i želudačnih oboljenja samo su neke od blagodeti koje nude topli, mineralni izvori Banje. 
  • Velnes i spa centri – Banja je izgradila veliki broj kvalitetnih, luksuznih prostora, koji nude razne vrste opuštajućih programa. Tokom svog odmora u Vrnjačkoj Banji možete uživati u saunama, toploj kupki, slanim sobama, masažama hotela i spa centara, od kojih su najpoznatiji: Hotel Solaris, Spa centar Rimski izvori, IWA Welness centar, Cvetni konaci ili Kazablanka
  • Letnji festivali – leto u Vrnjačkoj Banji je ispunjeno kvalitetnim festivalima i manifestacijama koje stvaraju odličnu atmosferu. Pet prvih julskih dana je rezervisano za čuveni Vrnjački karneval – događaj tokom koga se slavi spoj različitih kultura i tradicija, a čiji je najzabavniji deo vesela povorka kostimiranih učesnika, koji se ludo zabavljaju šetajući vrnjačkim ulicama. Nakon ovog festivala sledi čuveni Lovest – manifestacija koja već deset godina zaredom slavi moderne zvuke i okuplja zaljubljenike elektronske muzike. Posetioci festivala mogu uživati u vrlo kvalitetnim izvedbama više od 40 umetnika. 

Svi navedni sadržaji razlog su zbog kojih se Vrnjačka Banja ubraja u najkvalitetnije turističke destinacije naše zemlje. Ukoliko ovome dodamo činjenicu da ovaj banjski centar sve više razvija svoju smeštajnu ponudu i da su apartmani Vrnjačka Banja kvalitetni i vrlo luksuzni, a vrlo pristupačni, nesumnjivo je da su ispunjeni odmori zagrantovani.  

Predivna priroda Sokobanje

Soko Banja

Sokobanja je destinacije koja je savršen izbor za sve one koji žele da uživaju u predivnom prirodom ambijentu i da tokom čitavog odmora borave na otvorenim, divnim, zelenim prostorima. Ovo pokazuje da je Sokobanju najbolje posetiti tokom prolećnih i letnjih trenutaka. Tada će sva izletišta i prirodne atrakcije zasijati u najlepšem svetlu. 

Najpoznatije u Sokobanji svakako jeste čist i svež vazduh, koji stvaraju krošnje drveća i beskrajno zelenilo. Okolina Banje poseduje više od 14 izletišta, od kojih su najpoznatija: Lepterija, Kalinovica, Očno i Popovica. Svi ovi prostori poznati su po uređenim prostranstvima, na kojima možete da se odmorate i uživate u različitim vidovima rekreacije. Na određenim izletištima postoje i lokaliteti, kao što su Kamen ljubavi i lekoviti izvor čija voda leči očne bolesti. Pored izletišta, Sokobanja je okružena i lokalitetima: planinama Ozren i Rtanj, Bovanskim jezerom, Seselačkom pećinom, kao i čuvenim vodopadom Ripaljka i Sokogradom. Najbolje od svega je što se sve atrakcije nalaze u krugu od 20 kilometara, te ih možete obići i pešačenjem. 

Ripaljka

Pored navedenih prirodnih atrakcija, Sokobanja se može pohvaliti centrom, koji se iz sezone u sezonu sve više gradi i razvija. U njemu se nalazi veliki broj smeštajnih jedinica, od kojih se izdvajaju apartmani Sokobanja. Reč je o vrlo kvalitetnom smeštaju sa svim potrebnim elementima i aparatima. Noć u njemu možete rezervisati za već 10€ po osobi i tako za vrlo malo novca obezbediti savršene odmor. Osim toga, u sklopu apartmana i vila nalaze se i kvalitetni prostori za relaksaciju: spa i masažni centri. Za ovu vrstu aktivnosti preporučujemo kompleks Nataly Spa

Nadamo se da smo ovim tekstom uspeli da vam približimo lepote i prednosti banjskog turizma i ubedimo vas da ova mesta stavite na listu destinacija koje morate posetiti. Rezervišite kvalitetan smeštaj, spakujte kofere i prepustite se savršenim trenucima odmora i zabave!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *