Na oko 40 kilometara udaljenosti od čuvene Antalije se nalazi letovalište Kemer. Kako navode zvanični podaci, ovo letovalište smešteno u Antalijskom zalivu ima obalu dužu od 50 kilometara.

U pitanju je drevni grčki grad, koji je ranije nosio naziv Diros. Oko 36.000 stanovnika danas živi u Kemeru i njegovoj okolini, a celokupna oblast se prostire na površini nešto većoj od 467 kvadratnih kilometara.

Zahvaljujući gotovo idealnom prirodnom okruženju, turizam u Kemeru je doživeo ekspanziju. Osim brojnih uvala i plaža, u ovom turskom letovalištu se mogu videti i značajni istorijski ostaci, kao i brojni restorani, kafići, prodavnice i druge atrakcije.

Letovanje u Kemeru

Gotovo svaka turistička agencija, koja u ponudi ima i ovo tursko letovalište praktikuje da putnicima nudi avionski prevoz. U tom slučaju će turistima biti omogućeno da od Beograda do Antalije putuju avionom, a zatim je predviđen transfer do 40 kilometara udaljenog Kemera. U zavisnosti od broja turista, transfer se obavlja ili autobusima ili mini busevima.

Kao i gotovo na svim destinacijama za letovanje u Turskoj, tako i u Kemeru postoje hoteli različite kategorizacije. Ipak, većina njih je kategorisana sa četiri ili pet zvezdica. Što se tiče same usluge, u većini hotela je u pitanju polupansionska ili All inclusive usluga, a postoje i oni hoteli, koji turistima nude mogućnost korišćenja usluge Ultra all inclusive.

Jedno od obeležja ovog turskog letovališta jeste i marina za jahte, u kojoj može biti smešteno 320 plovila.

Mnogobrojne plaže, koje nose obeležje Plave zastave su dostupne turistima, koji budu odlučili da odmaraju u Kemeru.

Zbog svog odličnog geografskog položaja i takođe odlične saobraćajne povezanosti sa Antalijom, u Kemeru postoji najveći broj smeštajnih kapaciteta u celokupnoj regiji.

S obzirom na to da se planina Taurus nalazi u blizini, to je Kemer poznat i po odličnoj klimi.

Plaže u Kemeru

Na ovoj zanimljivoj destinaciji u Turskoj su prisutne uglavnom plaže prekrivene sitnim ili krupnijim šljunkom, a neke od njih imaju i delove prekrivene sitnim peskom.

Takođe treba naglasiti da u ovom letovalištu većina hotela ima i sopstvenu plažu, ali i bazene.

Na većini plaža u Kemeru, kao uostalom i u drugim turskim letovalištima, nalaze se brojni kafići i restorani, ali različite atrakcije. Turistima su na raspolaganju sportske aktivnosti na vodi, u vidu ronjenja ili skijanja navodi, odnosno takozvanog parasejlinga.

Zbog čega je Kemer jedna od boljih destinacija u Turskoj?

Iako na prvi pogled možda ovo letovalište izgleda kao idealno za miran porodični odmor, mora se priznati da i za ljude željne noćnog provoda Kemer predstavlja odličnu destinaciju.

U zavisnosti od toga šta konkretna turistička agencija nudi, odnosno koji hotel, zavisiće i da li su vam relativno blizu brojni kafići i restorani ili ne.

U Kemeru se nalaze i brojne atrakcije, a jedna od njih je Beldibi pećina. Nalazi se na nadmorskoj visini od 25 metara, a specifična je po tome što se i danas na njenim zidovima mogu videti slike različitih životinja ili ljudskih figura.

U blizini se nalazi i vrlo važan arheološki lokalitet drevnog grada Olimposa. A tu je i 500 kilometara duga pešačka staza, koja se nalazi iznad cela Cirali.

Izuzev brojnih manjih prodavnica, u Kemeru se nalazi i veći tržni centar, u kome je turistima na raspolaganju veliki broj prodavnica sa različitom robom.

Svakako treba pomenuti i fenomenalnu prirodu u okolini ovog letovališta, a u blizini Kemera je dostupna mogućnost odlaska u avanturu džipom ili pešaka, sa lokalnim vodičem po stazama koje su vezane uglavnom za obliznju planinu Taurus.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *