Poznavanje makar jednog stranog jezika doprinosi uklanjanju međunarodnih barijera i opštoj informisanosti čoveka.

To nije odavanje počasti trendovima ili tuđoj tradiciji već mogućnost sticanja znanja iz raznih oblasti nauke, tehnologije, književnosti i slično, u kojem se društvo razvija na globalnom nivou. 

Zašto treba znati strani jezik

Poznavanje stranog jezika uveliko obogaćuje ličnost, posebno onog čoveka koji teži ka kulturološkom razvitku. Mnoge pesme, romani, predstave, mjuzikli, kinematografija i slična nadahnuća predstavljeni su na stranom, najčešće engleskom jeziku. Savremenom, znatiželjnom čoveku nije prijatno nerazumevanje određenih sadržaja pa se odatle javlja potreba za učenjem. Naravno, svakako je prijatnije da slušate pesmu koja vam je dopadljiva kada možete da shvatite njeno značenje. Svetska poznata literatura biće prijatnija oku i draža srcu ukoliko se čita u originalnom obliku a ne u prevedenom. Još jedna draž poznavanja stranog jezika jeste da možete filmove i serije da gledate bez dosadnog umetanja titlova. Dalje, strani jezik često nam je potreban i u oblasti ekonomije čak i ako nismo zaposleni u međunarodnim firmama i nemamo komunikaciju sa inostranim partnerima i klijentima. Radi se o tome da čitava svetska industrija, turizam, marketing, kupo-prodaja podleže znanju osnovnih svetskih jezika. Ukoliko ne poznajemo aktivno engleski jezik, čak i naša kupovina proizvoda preko interneta može biti otežana. 

Kako savladati strani jezik

Ovladavanje stranim jezikom ne mora biti teško pre svega jer je dostupnost jezika široka. Način putem kojeg možete trenirati vaš mozak jeste upravo učenje novih fraza, intonacija, reči i gramatičkih principa. Sve to će vam olakšati život pogotovo ako volite uspostavljati nove kontakte, dopisivati se sa ljudima i učiti nove činjenice koje možete primeniti u svakodnevnom životu. Sve je više ljudi koji imaju potrebu za kursevima stranih jezika i posebnim programima u školama jezika. To je najjednostavniji način putem kojeg možete efikasno da savladate strani jezik. 

Škole stranih jezika za ambiciozne

Da biste postigli odgovarajući rezultat u predviđenom vremenu, škole stranih jezika nude svojim učenicima posebne kurseve sa različitim nivoima znanja i obrazovnim oblastima. Dobićete priliku da naučite jezik počev od nule pa do zavidnog nivoa gde svoje usavršeno znanje možete primeniti širom sveta. Pre upisa na kurs, škole stranih jezika najčešće organizuju testovnu procenu znanja kako bi odredile vaš nivo i mogle adekvatno da pristupe obuci koja vam je potrebna. Svakako, vaše gramatičke veštine biće osnažene, bez stidljivosti moćićete da razgovarate u stranom društvu, literaturu ćete razumevati bez upotrebe rečnika… Oni ambiciozniji, savladavnjem kurseva u školama stranih jezika, bez problema mogu potražiti posao u stranim kompanijama ili aplicirati za studije na stranim univerzitetima. Takođe, škole stranih jezika pružaju izvanrednu mogućnost za polaganja međunarodnih sertifikata, na primer TOEFL i IELTS.

Testovi TOEFL i IELTS –  za koledže

Ovi testovi imaju ulogu da procene znanje stranog jezika kod kandidata koji žele da se upišu na međunarodne koledže, da predaju u nekoj stranoj obrazovnoj instituciji, započnu karijeru u inostranstvu i slično. Testiranje se odvija usmeno i pismeno, a pripreme za ovaj priznati ispit mogu se vršiti u školama stranih jezika putem aktivnih časova ili online nastave. Ključne razlike između ova dva testa jesu u Britanskom i Američkom dijalektu, pa se sa položenim TEOFL testom pre možete upisati na Stanford, dok je IELTS prilagođeniji koledžima u Britaniji, Novom Zelandu, Australiji i slično. Strani jezici u životopisu bilo kod čoveka otvoriće mnoga vrata. Prijavite se za kurs već danas i istražite vaše mogućnosti. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *