Rent a car iznajmljivanje

Rentiranje automobila kada putujete negde postalo je više nego učestala praksa za veliki broj ljudi. Jednostavan i komforan način prevoza naročito je poželjan ukoliko se nađete u srpskoj prestonici. Procedure za iznajmljivanje automobila uglavnom nisu previše komplikovane. Ipak, ukoliko auto po prvi put rentirate u Beogradu, potrebno je znati činjenice koje će vas bolje pripremiti za sve što će vas u agenciji sačekati. 

Sarađujte sa pouzdanim agencijama

Bitno je da vozilo rezervišete pre nego što započnete svoje putovanje, kako biste uštedeli vreme, ali i natenane doneli odluku o agenciji i modelu vozila. Pre nego što odaberete agenciju sa kojom ćete sarađivati, napravite pretragu. Pored oslanjanja na preporuke od prijatelja, i sami na internetu pronađite agenciju koja vam najviše odgovara. Bitno je da agencija ima svoje sedište na lokaciji koja vam odgovara, što je najčešće aerodrom. Proverite recenzije agencije, automobile koje imaju u ponudi, uslove ali i cenu. 

Odaberite auto po meri

Ukoliko ste sleteli u Beograd i želite da rentirate auto, na raspolaganju će vam biti više nego dovoljno agencija u ovu svrhu. Vozni parkovi u svojoj ponudi najčešće imaju veliki izbor automobila, pa imate slobodu da vozilo birate prema svojim potrebama i mogućnostima.  Na vama je da odlučite koji su to parametri kojima ćete se voditi kako biste doneli odluku. Tada je vreme da razmislite da li vam je za korišćenje potreban izdržljiv i veliki auto, ili neki manji kojim ćete jednostavno moći da se parkirate u centru grada i izvučete se iz gužvi. Auto birajte prema njegovim odlikama i potrošnji koju pravi. Ipak, imajte na umu da se vozila međusobno mogu dosta razlikovati, pa ukoliko niste navikli na to da vozite nepoznati auto, možda je bolje da se opredite za brend koji vam je poznat i pouzdan za vožnju. 

Ne zaboravite na dokumentaciju

Kada se nađete u agenciji, pre nego što zaključite ugovor o iznajmljivanju, proverite da li automobil ima svu neophodnu dokumentaciju. Proverite da li je vozilu registracija i dalje važeća, kao i koje osiguranje ulazi u paket. Najčešće će to biti kasko osiguranje, koje vas štiti u slučaju nezgode na putu, bez obzira na to da li ste je izazvali vi ili ne. I svakako, pre nego što potpišete ugovor, proverite šta on sve sadrži. Ukoliko iznajmljujete vozilo kojim ćete putovati i van Srbije, veoma je bitno da u agenciji to i naglasite, kako biste dobili zeleni karton.

 

Kao što od agencije zahtevate određena dokumenta, isto ćete morati i sami da pokažete. Ono što je agenciji potrebno od vas su lična karta i vozačka dozvola, kao i kreditna kartica koja će se koristiti za plaćanja.

Vratite vozilo u stanju u kom ste ga našli

Veoma je bitno da o vozilu vodite računa tokom čitavog trajanja korišćenja. Bilo kakvo prljanje unutrašnjosti automobila, ogrebotine i slična oštećenja koja su prouzrokovana sa vaše strane, biće vam naplaćena. Kako biste bili sigurni da neka od oštećenja nisu već postojala, korisnici neretko fotografišu vozilo prilikom preuzimanja i prilikom vraćanja. Na taj način osiguraćete sebe ukoliko vam se bude pripisala neka šteta koju niste vi napravili.

 

Agencije će vam auto predati sa punim rezervoarom, a od vas se očekuje da vozilo po isteku korišćenja takvo i vratite. Ukoliko ne stignete ili zaboravite da napunite rezervoar, ponovno punjenje ili razlika u vraćenom gorivu može vam biti naplaćena od agencije, prema ceni koju imaju utvrđenu u te svrhe.

Koliko ćete morati da platite za iznajmljivanje auta u Beogradu?

Naravno, cena iznajmljivanja zavisi prvenstveno od modela vozila koje uzimate, njegovog kvaliteta, ali i generalno raspona cena koje agencije pojedinačno nude. Detaljnom pretragom i upoređivanjem uspećete da pronađete najjeftiniji rent a car Beograd. Rent a car Efex u svojoj ponudi ima veliki izbor vozila, koja imaju zavidno niske cene na tržištu. Uz automobil dobijate kasko osiguranje, osiguranje putnika, besplatno otkazivanje rezervacije, kao i plaćanje prilikom preuzimanja vozila. Manje modele automobila, kao što je Renault Clio možete iznajmiti po ceni koja ide od 14 evra po danu. Ukoliko se, pak, opredelite za neki luksuzni auto, na primer Audi S6, a ovo iskustvo će vas koštati oko 150 evra po danu. U svakom slučaju, mogućnost izbora je velika, pa možete biti sigurni da ćete pronaći vozilo koje odgovara vašim platežnim, ali i putničkim kriterijumima.

 

Iznajmljivanje automobila u Beogradu je veoma jednostavan proces, koji vam neće oduzeti mnogo vremena, ali će vam obezbediti sigurnost na putovanju. Umesto da se oslanjate na javni prevoz, prijatelje ili alternativne metode vožnje, odaberite auto koji vama odgovara, i putuje do željene destinacije bez komplikacija i u udobnosti privatnog vozila.

One Reply to “Rent a car u Beogradu – Cene i saveti za iznajmljivanje”

  1. Hvala vam za ovaj tekst. Ja već neko vreme nemam svoj auto, jer mi je tako lakše, i manje me košta. S obzirom da živim u centru, nemam gde da ga parkiram, pa se i ne nerviram. Mnogo pešačim, vozim se gradskim prevozom i taksijem, a kad mi treba za put, odem u ‘autorent’ i uzmem onakav kakav mi treba. I kako god okrenem, na dobitku sam. Nema registracije, nema održavanja, nema nervoze oko parkinga. Milina!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *