polaganje za auto

Možda se polaganje za vozačku dozvolu čini komplikovano, ali i nije zapravo. Naime, ukoliko poštujete sva pravila i pridržavate se uputstva, sve će biti dobro i rezultiraće pozitivnim ishodom. Postavlja se pitanje da li postoji lakši put do vozačke dozvole? Postoji, a vi sami možete i da pretpostavite koji je to put. Zbog toga što svi pokušavamo da idemo drugim putem, prečicama i pokušavamo sebi da olakšamo i izbegnemo određene procedure, zbog toga se još više izgubimo. Dakle, opet treba napomenuti da je polaganje za vozačku dozvolu jednostavno, samo je potrebna jaka volja i upornost, ali i sledeće stavke:

Verujte instruktoru i u potpunosti se trudite da ga razumete

Da biste dobili dozvolu za b kategoriju i da biste položili vožnju morate da se dobro pokažete u samom trenutku polaganja. Međutim, polaganje vožnje za b kategotiju može biti veoma stresno i da biste naučili da vozite pravilno, dobro i sigurno, onda morate u potpunosti da verujte instruktoru i da ga slušate maksimalno. Ne treba na časove da idete bezvoljni i da otaljavate. Morate da budete apsolutno posvećeni. Da biste naučili da vozite potrebno je da budete predani tome što radite. Polaganje za vozačku dozvolu jeste komplikovano kada ste apsolutno odsutni prilikom časova vožnje, kada ne verujte instruktoru, kada mislite da ste pametniji od njega. U ovim slučajevima, odnosno kada ste u autu sa vašim instruktorom, ego ostavljate po strani, izvan auta. U autu sa intstruktorom vi ste jedan učenik, neko ko tek treba da stekne znanje. Vi ste novi u toj oblasti i potrebno je da naučite nešto, a naučićete samo ako slušate instruktora.

Određivanje procesa u kratkom roku

Pod ovih kriterijumom podrazumevamo da kada upišete vožnju i kada krenete da polažete za vozačku dozvolu, onda treba ceo proces da maksimalno ispoštujete. To znači da treba da ne treba da pravite velike pauze između segmenata. Kada položite testove, onda odmah krenite sa pohađenjem časova za prvi pomoć, zatim se potrudite da i to u što kraćem roku završite. Zatim krenite na časove odmah i nemojte da čekate sa polaganjem. Polaganje za vozačku dozvolu može da bude vrlo interesantan proces, ali vi ne smete da ga kočite.

Ako budete pravili velike pauze između ovih segmenata, može se desiti da izgubite volju, da vam postane dosadno i da jednostavno odustanete od toga. A to ne želite da se desi. Mnogi su, naime odustali od polaganja za vozačku dozvolu upravo iz tog razloga što su pravili mnogo velike pauze. Tako da ne treba da dozvolite da se i vama to desi. Važno je da smo uskačete u “vatru” i da prepreke prelazite dok su još vruće i dok još niste ni stigli da razmislite šta vas sve čeka.

Nemojte da imate strah o padanja

Sastavni deo polaganja za vozačku dozvolu jeste i “padanje”. Padanje u svakom smislu, ne samo u tom smislu kada padnete testove, prvu pomoć ili vožnju. Nekada i malo psihički padnete, jer proces polaganja za vozačku dozvolu nekada zna da vas iscrpi, a sve zavisi u kakvom ste vi raspoloženju. Kada imate strah onda vas to koči i usporava. Dakle, ne dozvolite strahu da prevlada i samo gurajte napred dok ne stignete do cilja. To će bez osećaja nepotrebnog straha ići mnogo brže i mnogo jednostavnije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *