Polazak u školu i prvi razred osnovne škole nisu samo velika stvar i velika promena za samog đaka, odnosno dete, već mnogo veća promena i veća obaveza roditeljima, koji često sa strepnjom dočekuju te prve školske dane, sva dešavanja u vezi sa njim, te uopšte period kada njihovo dete počinje da dobija veće i ozbiljnije obaveze.

Međutim, koliko god da se uplaše i zabrinu, kako roditelji, tako i deca, uživaju iščekuju te dane koji su pored svega, najviše ispunjeni srećom, radošću i znatiželjom. A da bi sve prošlo dobro, bez ikakvih problema, potrebno je izvršiti neke pripreme, kako biste zajedno taj prvi septembar dočekali lepo i bezbrižno. Pre svega započnite proces osamostaljivanja deteta, i izaberite mu najbolji ranac za školu.

Započnite osamostaljivanje deteta

Pre početka školske godine potrebno je da roditelji započnu razgovore sa svojim detetom koji će se ticati škole, svega onoga šta tamo treba da očekuje, te uopšte sa razgovorima koji će uticati na to da se dete privikne na neki samostalan rad i funkcionisanje. U odnosu na period kada su roditelji ili vaspitači uvek uz njega, đaci u osnovnoj školi počinju da se odvikavaju od neke vrste pomoći, te se zahteva njihov samostalan rad, a sve to treba da se predstavi detetu kao nešto što je lepo, kako se ne bi stvorili odbojnost i strah.

Dobro je odvesti dete do škole koju će pohađati, kako bi mu fizički bila poznata, pa će tako lakše i njenu unutrašnjost prihvatiti brže. Naravno, u svemu uvek treba da se ističe to da će steći nove drugare, da će naučiti lepe stvari, što će uticati na radovanje pre samog početka.

Promena rutine

Kako leto kod svih nas pokvari neke navike, tako je i kod mališana, pa je potrebno ustaliti ih pred početak školske godine. Tu je najpre navika ustajanja, pa treba dete naučiti na vreme da ustaje ranije, ali i da leže i zaspe ranije, kako bi imalo više snage i koncentracije za novi dan.

Nije nikada loše zadavati deci poneki zadatak, da nešto napiše, izračuna, jer se time stiču prve navike kada su u pitanju rad i učenje, pa detetu sigurno neće teško pasti onda da radi domaće zadatke kod kuće, niti da pripremi nešto drugo za naredni dan u školi. Nakon ovako nekih ozbiljnijih priprema, treba dete nagraditi i obezbediti mu potrebnu opremu koja je i te kako zanimljiva svakom prvaku.

Rančevi za školu i pribor

Da obradujete voje dete, da ga učnite zadovoljnijim i srećnijim što kreće u školu i što postaje đak prvak, sigurno ćete postiću kupovinom rančeva za školu. Ovakve kupovine rančeva za školu, svezaka, olovki, bojica, uopšte pribora, deci uglavnom budu veoma zanimljive, a tolika količina poklona koje dobijaju odjednom stvara veliku sreću.

Uvek najveći izbor rančeva za školu bude za đake prvake i uopšte osnovce, a posebno uvek postoji dobar odabir rančeva za dečake i rančeva za devojčice, koji se i te kako razlikuju. Upravo razlčitost svih ranečva za školu čini da njegovu kupovinu možete iskoristiti kao određenu nagradu za svoje dete, a posebno će ta nagrada biti velika ako prepustite odabir ranca svom detetu, koje će odabrati verovatno neki ranac sa svojim omiljenim junacima, likovima iz crtanih filmova, a to su i sitnice koje čine da bude nešto primerenije i uspešnije u svojim prvim školskim danima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *