Jedna od dobrih strana danasnjeg, savremenog sveta, jeste to što se kod mnogih u velikoj meri podigla svest o celokupnom čovekovom zdravlju. Sve više, kako mladi, tako i oni stariji, veoma obraćaju pažnju na to da često odlaze na preventivne preglede bez obzira na to o čemu se radi. Tako je i sa zdravstvenim stanjem zuba i desni, te cele higijene usne duplje, a čim je podižena svest o značaju zdravlja zuba, desni, cele usne duplje, podižena je svest i o tome da je potrebno da zubi izgledaju što lepše i što bolje. Svakako, u svemu tome najveću ulogu igra boja zuba, koja se svakako može izmeniti trudom i redovnim radom. Način života, sve ono šta jedemo i konzumiramo svakodnevno, veoma utiče na boju zuba, pa tako u najvećoj meri treba izbegavati kafu sa kofeinom, cigarete, jer od njih zubi žute u najvećoj meri. Ali, ukoliko želite da vaši zubi budu beli, bez obzira na to šta konzumirate, svakako to možete postići, na neki od ovih načina za beljenje zuba.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je vema dobra za čićenje svega i svačega, pa tako i samih zuba, budući da utiče na njihovu belinu. Međutim, nju treba koristiti umereno, jednom do najviše dva puta mesečno, kako svojom jačinom ne bi nagrizli desni i gleđ zuba. Kašičica sode bikarbone pomešana sa malo vode, tako da se napravi gustina paste, te da se nanese na četkicu koju svakodnevno koristite i normalno operete zube kao i svakog dana. Odmah nakon pranja, razlika može da se vidi u velikoj meri.

Banana

Kada god jedete bananu, možete da izdvojite parče njene kore, te da unutrašnjom stranom trljate svoje zube nekoliko minuta. Ukoliko budete uporni, te često ponavljate ovakvo trljanje bananinom korom po zubima, nakon nekoliko nedelja primetićete odgromnu razliku u odnosu na to kako je bilo pre nego ste započeli sav proces.

Paste za izbeljivanje

Paste za izbeljivanje se mogu naći svuda, u apotekama, drogerijama, i većina njih u većoj meri zaista utiče na beljenje zuba. Međutim, kod njih treba voditi računa da se ne koriste konstantno, već da se smenjuju ovakva i obična pasta za zube, kako ne bi došlo do oštećenja gleđi i kvarenja zuba bez ikakve potrebe. Ovakve paste treba koristiti nedelju do dve, a onda narednih dve do tri nedelje koristiti pastu slabije jačine kako bi zubi bili zdravi i bezbedni.

Stomatološke ordinacije

U stomatološkim ordinacijama, razumljivo, postižu se najbolji rezultati kada je beljenje zuba u pitanju. Stomatolozi i tehničari u stomatološkim ordinacijama nude čak nekoliko rešenja na ovom putu, od osnovnog poliranja zuba, pa sve do laserskog izbeljivanja zuba kojim se postiže skoro pa nestvarno bela boja zuba. Svakako, ova rešenja su skuplja nego ona koja se mogu pronaći u drogerijama ili se prave kod kuće od nekih namirnica, ali su to rezultati koji se dugo zadržavaju, te pružaju najveću sigurnost kod zdravlja zuba, jer se sve radi uz prisustvo stručnjaka. Stomatološka ordinacija ili izbeljivanje kod kuće, vaš je izbor svakako, ali je potrebno da uvek brinete ne samo o belini i lepom izgledu, već na prvom mestu o njihovom zdravlju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *