automatski osiguraci

Svaka električna instalacija sadrži jedno oslabljeno mesto koje predstavlja zaštitu od jake struje i to mesto jeste automatski osigurač. Osmišljeno je tako da bi ono prvo  popustilo pod velikom strujom kako ne bi došlo do većih šteta. Stvaranje jače struje najčešće jeste u situacijama kada se pojavi kratak spoj ili kada se opterete provodnici, jer struju troše potrošači velike snage.

Tada dolazi do brže zagrevanja provodnika, pri čemu može da dođe do požara u kući. E u takvim  situacija, automatski osigurači služe kao zaštita, jer čim dođe do jačanja struje, njihov zadatak je da strujno kolo zaustave, a time zaštite vaš dom i spreče nastanak veće štete. Zbog svoje sposobnosti da strujno kolo prekinu tako što razdvoje kontakt, automatski osigurač se može upotrebljavati nekoliko puta.

O cenama i svim uslugama električara posetite stranicu www.majstorbeograd.com.

Sve što treba da znate o radu automatskih osigurača

Proizođač određuje kako će koji osigurač biti konstruisan, a samim tim i kako će on raditi. Uglavnom princip rada kod svih osigurača je isti, a to znači da se glavne komponente ne razlikuju. Treba napomenuti da kroz osigurač struja ne protiče ka potrošaču ako su kontakti razdvojeni, a osigurač isključen. Ukoliko je uključen, onda dolazi do spajanja kontakata i struja ide ka potrošaču.

Kada dođe do povećanja struje, automatski osigurač kreće u akciju. Zbog toga se često javljaju kvarovi u električnoj instalaciji. Nekada kvar može da nastane zbog nepravilno postavljene instalacije, a nekada usled kvara osigurača. E tada vam jedino pravi majstor može pomoći. Električar koji se odlično razume u struju za tili čas će otkloniti nastali kvar.

S obzirom na to da se sa elektro-instalacijom nikada ne zna, kvarova može da bude mnogo. Zato će pravi električar umeti odmah da prepoznagde je problem nastao. Iako određene kvarove u instalaciji možete sami da sredite, nemojte da se petljate oko struje ako niste baš sigurni u svoje znanje. Sitnica često može debelo da vas košta, zato prepustite popravku stručnim ljudima.

Najčešći kvarovi elektro-instalacije

Svaki dobar električar odmah može da proceni da li je krupniji kvar u instalaciji u pitanju. Ako imate proverenog majstora, onda ćete znati da sve što vam je predočio kao problem, zapravo i jeste pravi problem. Naravno, uvek ima onih koji bi malo da uvećaju problem kako bi više naplatili, ali ne dajte da vas manje stručni ljudi obrlate.

Električar koji zna posao odmah će vam reći da li je u pitanju neki od najčešćih kvarova koji se uglavnom pojavljuju. Tako se može desiti da nastane problem u rrazvodnom ormanu ili da je u pitanju neispravna rasveta u kući ili na poslu. Ako bojler ne greje vodu, ako veš mašina brunda tokom pranaj, ako televizor nema sliku, a ringla od šporeta slabo greje, onda znajte da je došlo do kvara u instalaciji.

Dešava se da je uzrok problema dotrajala, stara i nepravilno ugrađena instalacija, a proble mogu da naprave i kablovi koji su iz uređaja izvučeni ili koji su isprekidani. Koji god da je kvar u pitanju,svaki dobar električar umeće da gaotkloni brzo i lako. Vaše je samo da se odlučite za dobrog majstora, a on dalje preuzima sređivanje kvarova u svoje ruke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *