Ako želite da smršate bez bumerang efekta i da trajno rešite problem celulita, neophodna vam je kombinacija pravilne ishrane kao i kombinacija vežbi i anticelulit tretmana.

Čak i najbolji tretman za skidanje celulita neće biti potpuno efikasan, ukoliko se ne pridržavate programa ishrane.

Mnogi ljudi imaju zablude o nutricionistima, jer misle da je u pitanju prevara, ali nutricionisti zapravo mogu da vam pomognu da sprečite pa čak i da izlečite mnoge bolesti tačnim i pravilnim unosom određenih namirnica. Pored toga što se bave promovisanjem zdrave ishrane oni vam mogu pomoći i sa eliminacijom kilograma i celulita.

Nutricionisti preporučuju

Danas na internetu možete pronaći različite savete kada je u pitanju mršavljenje. Međutim, nautricionisti se ne bi baš složili sa svim ovim savetima. Iako i među nutricionistima ima neslaganja i različitih mišljenja oko ovih nekoliko saveta svi će se složiti.

Doručak– Kada govorimo o doručku govorimo o najbitnijem obroku tokom dana i sa time će se složiti svaki nutricionista. Nemojte nikada preskakati doručak jer je jutro ono doba dana kada je vašem organizmu potrebno da se napuni energijom i da bude spreman za ostatak dana.

Brza i prerađena hrana- Sigurno ste i previše puta čuli da je brza hrana izuzetno štetna za zdravlje vašeg organizma. Pokušajte da je izbegavate u širokom luku jer vam apsolutno ne donosi nikakve beneficije za vaše zdravlje osim što ćete zasititi potrebu za određenim ukusom. Takođe, obratite pažnju šta kupujete u supermarketima i trudite se da kupujete sveže namirnice a ne hranu koja je već obrađena kao što je zamrznuto povrće.

Sveže povrće- Kao što smo i pomenuli, zamrznuto i već prerađeno povrće nije najbolji izbor za vašu ishranu. Vodite računa da vam namirnice uvek budu sveže i što raznovrsnije. Nemojte zaboraviti i važnost zelenog povrća jer je ono najbogatije hranljivim materijama koje su vam potrebne.

Više obroka- Velika je zabluda da ćete, ako jedete manje obroka, smršati brže. Na taj način može se doći do željenih rezultata brzo ali je to jedan od nezdravih načina za mršavljenje. Ako imate 2 obroka dnevno, kilogrami vam se mogu veoma brzo vratiti i pritom možete narušiti zdravlje vašeg organizma. Zato je najbolje da imate 3 obroka dnevno sa jednom ili dve užine, kako nutricionisti preporučuju. Nemojte se izgladnjivati i što je najbitnije slušajte svoj stomak.

Voda- Nikako nemojte zaboraviti da pijete dovoljno vode tokom dana kao što i nutricionisti preporučuju. Voda je veoma bitna za zdrav organizam i za zdravo telo. Pomoći će vam da izbacite tečnost i tako sprečiti neprijatno nadimanje stomaka a ujedno će vam pomoći i da izgubite kilograme.

Možda će vas interesovati i: Zdrava Dijeta – Odličan Način Da Se Izbegnu Problemi

Zablude

Postoje mnoge zablude kada je u pitanju zdrava ishrana i mršavljenje. Nutricionisti su pokušali da razbiju te zablude. Ovde su samo neki od primera pogrešnog mišljenja o zdravoj ishrani.

Meso- Da su mesne prerađevine loše za naše zdravlje je činjenica ali to ne znači da ga je potrebno izbaciti iz ishrane potpuno. Meso je odličan izvor proteina i ukoliko ga unosite u ograničenim količinama, na primer jednom nedeljno, unećete vitamine i minerale koji su nam potrebni a kojih nema u drugim namirnicama.

Masti- Ovo je možda i najveća zabluda među svima. Mnogi misle da su masti loše jer se baš zbog njih i gomilaju kilogrami, ali se zbog toga zapostavljaju dobre masti kao što su riba, avokado ili šaka orašastog voća koje pomažu u regulisanju krvnog pritiska i smanjenje holesterola.

Jelovnik

Evo šta bi trebalo da se nađe na vašem jelovniku prema savetima nutricioniste. Ne zaboravite da je najbolje da lično odete i posavetujete se sa nutricionistom jer vam je potreban plan ishrane shodno vašim potrebama.

DORUČAK: 50g hleba, 1 kuvano jaje, jogurt ili mleko, 30g šunke ili musli.

UŽINA: 150g voća (banane, jabuke ili po vašem izboru)

RUČAK: 1 tanjir supe bez testenine, hleb ili krompir, meso i salata po izboru

UŽINA: 200g voća

VEČERA: 50g hleba, jogurt ili mleko, meso ili salata po izboru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *