Ugaona garnitura

Postoji dosta mesta na kojima možete kupiti ili poručiti nameštaj, ali nije uvek lako odlučiti šta je najbolje. Da li kupiti jedan kauč, dvosed i fotelju ili ugaonu garnituru?

Ugaona garnitura se sve češće viđa u domovima. Nije ni čudo jer je praktična i atraktivna. Postoji veliki izbor modela, boja i dezena, pa se može lako uklopiti u svaki enterijer.

Traženje savršene ugaone garniture može izgledati kao težak posao. Međutim, ako malo proučite
ponudu na tržištu i znate šta želite, lako ćete je pronaći.

Šta je važno za ugaone garniture?

1. Dimenzije

Izmerite dobro dnevnu sobu i oderedite koje dimenzije treba da ima garnitura jer je važno da ne bude prevelika, a ni premala.

Da soba ne bi bila pretrpana, dobro je pravilo da između komada nameštaja razmak bude između 75 i 100cm.

Ugaona garnitura Isola

2. Dubina sedalnog dela

Ovo je izuzetno bitna stavka za udobrnost ugaone garniture. Ako ste navikli da sedite na dubljem kauču, plići će vam delovati prilično neudobno.

Plitki sedalni deo ugaone garniture ima dubinu od 53 do 56cm i postavlja vas u ispravljen, sedeći stav, sa nogama na podu. Prosečna dubina je od 56 do 61cm i spustiće vas u malo ležerniji položaj.

Najdublje garniture imaju dubinu 63cm i više, pa ćete u njoj biti zavaljeni.

Obratite pažnju i na ukupnu visinu ugaone garniture, dimenzije jastuka i visinu sedalnog dela.

3. Platno

Da biste odabrali odgovarajuće platno za garnituru, prvo se morate preispitati šta vam je tačno potrebno. Zapitajte se da li će platno koje odaberete deca lako isflekati. Da li je dovoljno mekano? Koliko će se brzo pohabati?

Mikrofiber je dobar izbor za ugaonu garnituru jer je materijal koji je najotporniji na fleke.

Ako vam se ne sviđa kako izgleda, možete odabrati neki drugi tkani materijal. Možda ćete ga teže očistiti nego mikrofiber, ali će se zbog njegove teksture, fleke manje videti.

Ako imate kućnog ljubimca, koža je idealan materijal za vašu garnituru jer ćete sa nje lako očistiti dlake.

Kožna garnitura

Prednosti koje ima ugaona garnitura

Veliki izbor – S obzirom na to da ima dosta brendova koji proizvode nameštaj, postoji veliki izbor različitih ugaonih garnitura. Kakav god da vam je enterijer, uvek možete pronaći neku koja će se lepo uklopiti.

Dostupna je velika paleta boja i dezena koji se mogu kombinovati.

Ugaone garniture možete birati i po određenom stilu ili dizajnu. Od najmodernijih do onih tradicionalnih linija. Odličan asortiman ugaonih garnitura možete pogledati ovde.

Različite veličine – Ugaona garnitura jeste poveći komad nameštaja, ali postoje i one manjih dimenzija koje se lepo uklopaju u manje stanove. U ponudi su garniture u obliku slova L i U, sa ili bez naslona na produženom delu.

Postoji varijanta sa veoma malim L koje neće smetati ni u skučenijim prostorijama.

Pregrađivanje prostorije – Ako imate veliki otvoren prostor u svom domu, ugaona garnitura jednom svojom stranom može da pregradi prostoriju, dajući dnevom boravku definiciju, i to tako da ga skroz ne zatvori.

Oslobađa prostor – Iznenađujuće je to što ugaona garnitura zauzima manje prostora nego dvosedi, trosedi i fotelje. Praktičnije je osmišljena, a daje više mesta za sedenje. Kupite ovaj zgodan komad nameštaja i ne brinite više o tome gde će vam sesti gosti.

Pre kupovine razmislite gde ćete smestiti garnituru jer posle postavljanja nema potrebe da je više pomerate. Ostali nameštaj rasporedite tek nakon što nju pozicionirate. Tako ćete dobiti najviše prostora.

Udobna za spavanje – Ugaona garnitura je pogodna za spavanje jer se sklanjanjem jastuka lako pretvara u udoban ležaj. Možete je razvući i baškariti se po čitavoj njenoj širini. Savršena je i da na njoj prespavaju gosti.

Mogućnost odvajanja – Ukoliko poželite da napravite drugačiji raspored u prostoriji ili iz nekog drugog razloga želite da razdvojite garnituru, to možete učiniti. Tako ćete je i lakše uneti u dom ili preseliti.

Saveti

  • Odabir prave boje ugaone garniture pomaže da je lakše uklopite u svoj prostor. Neutralne boje su manje dominantne, deluju suptilnije i pogodne su za manje prostorije.
  • Jake boje i dezeni su upadljivi i bolje se uklapaju u veliki prostor. Treba ih smestiti na središnji deo prostorije, da bude centru pažnje.
  • Uz ugaonu garnituru uvek ide dosta jastuka. Ne samo da je tako udobnije već i prelamaju
    veličinu garniture u manje, intimnije celine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *