Vežbanje je danas postalo nešto što se podrazumeva za svakoga ko vodi računa o sebi. Poznato je da se čovek 21.veka kreće mnogo manje nego njegovi preci. Savremeni poslovi nas primoravaju da stalno sedimo u jednom položaju. Unosi se više kalorija nego što se potroši, što stvara gojaznost, hronična oboljenja, napetost… Kičma najviše trpi, te su bolovi u vratu i kičmi česti simptomi stalnog sedenja i nedovoljne fizičke aktivnosti. 

Vežbanje je danas postao zdrav trend koji morate obavezno da pratite! Na svakom koraku su teretane koje nude odlične treninge, ali tu su i teretane na otvorenom kao i staze za trčanje. Sve ima svoje prednosti i mane, oni koji više vole prirodu i trening na otvorenom odlučiće se za trening na otvorenom, dok oni koji vole da svoje telo  vežbaju u ušuškanoj atmosferi gde se sluša dobra muzika i ima prilika da se svoje telo gleda dok se vežba odlučiće se za teretanu.

 

Mršavljenje i jačanje imuniteta

Vitalno telo je zdravo telo. Mršavljenje se pospešuje uz pravilnu ishranu i adekvatnu fizičku aktivnost. Ne treba skrenuti sa uma da nas naše telo treba služiti celog života i da moramo brinuti o njemu i adkevatno ga negovati. Ako se zdravo hranimo i imamo svakodnenvu fizičku aktivnost budite sigurni da ce jačanje imuniteta biti rezultat i pritom će vas virusi i gojaznost zaobići. Uz pomoć nekih trikova, možete sa ubrzate proces mršavljenja. Neki od tih trikova jesu da ujutru popijete čašu tople vode sa isceđenim limunom, da u toku dana pijete dosta vode i zeleni čaj. Takođe, laneno seme i jogurt su odlični načnin za detoksikaciju organizma i mršavljenje. Za mršavljenje su najbolji karidio treninzi jer se tako sagoreva mnogo više kalorija, ali je potreno kombinovati sa vežbama za oblikovanje tela kako bi rezulati bili brže vidljivi. Preporuka je da na nedeljnom nivou imate najmanje tri treninga u trajanju od sat vremena za postizanje dobrih rezulata na vašem telu.

Neutralisanje celulita

Celulit nastaje zbog nepravilne ishrane, nedovoljne fizičke aktivnosti, konzumiranja gaziranih pića i nedovoljno unošenja vode u organizam. Može se stati celulitu na kraj, tako što ćete  u proseku u toku dana popiti od dva do tri litra vode, izbegavati slatkiše, redovno trenirati. Postoje masaže koje su takođe dobre i koje pomažu da vaša koža izgleda glatkije i gipkije, uz pomoć masaže krv bolje cirkuliše. Uz masažu koriste se i gelovi koji posepešuju bolji cirkulaciju.

 

Redukcija stresa

Posle treninga stres kao da se nije ni desio, jer se tokom vežbanja luči hormon sreće. Tokom dana se susrećemo sa stesnim situacijama na svakom koraku, u saobraćaju, poslu, gradskom prevozu… Stres je najbolje redukovati na prirodan način što u ovom slučaju jeste vežbanje u teretani, kod kuće ili trčanje. Potrbena vam je samo dobra volja i udobne patike i avantura sreće može da počne.

Naša energija i raspoloženje su vežbanjem na mnogom višem nivou. Strastvenim vežbačima nije teško da ustanu rano i odrade svoje trening pre svojih dnevnih obaveza i tako dobiju energiju za ceo dan, dok neki  više vole da svoj trening odrade na kraju dana. I u jednom i u drugom slučaju rezulat je dobar, a od vas zavisi da li ćete se odlučiti za trening ujutru ili uveče.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *