klubovi Beograd

 

Beograd je poznat po svojoj bogatoj noćnoj sceni koja nudi raznolik izbor klubova, barova i restorana. Uz različite ambijente nudi se i raznovrstan muzički repertoar za svačiji ukus.

Da biste imali nezaboravni noćni izlazak u Beogradu, potrebno je da zastanete i razmislite: koji ritam pokreće vaše kukove, koja su to mesta na koja se vraćate i da li ste više clubbing osoba ili kafanski čovek/ žena? U nastavku teksta delimo sa vama savete i jednostavne korake kako da svoj izlazak učinite najlepšim do sad.

Istražite unutrašnje džepove Beograda

Kada planirate da izađete u grad, prvo što uradite jeste da uđete na instagram ili web pretraživač i tražite profile mesta na kojima obično izlazite da biste videli šta se to veče nudi. Zapitajte se već tad: koliko zaista volite da izlazite na takvim mestima ili je to stvar navike?

Kako izgleda vaš idealni provod? Ako su vam prioriteti klubovi Beograd nudi listu bez kraja. Beograd je poznat kao grad koji ne spava što znači da sreda može vrlo lako postati subota.

Možda ste više za neki laganiji tip izlaska, u prijatnom restoranu, sa tihom muzikom u pozadini i prigušenim svetlom, u kom će originalna tajlandska hrana obradovati vaš želudac ili će italijansko vino pomutiti vaše razgovore zbog kog ćete želeti više puta da nazdravljate s prijateljima. 

Budite sigurni unapred

Da biste izbegli nepotrebno čekanje u redovima ili gužve, preporučuje se da rezervišete mesto unapred. Kontaktirajte klub ili bar i pitajte da li je potrebna rezervacija ili da li postoji mogućnost da budete na listi gostiju. Ukoliko ne rezervišete, postoji mogućnost da lokal neće biti u stanju da vas primi i to bi moglo izazvati nepotrebne neprijatnosti. 

Ne zaboravite na prevoz

Što se tiče javnog prevoza, većina opština u Beogradu je dobro povezana sa njegovim centrom (za provod), a ima ih više – bilo da je to krug dvojke, Savamala ili nešto treće. Kako izlazak može zakačiti i dobar deo jutra, jer magija ne prestaje u ponoć, možda ne bi bilo loše da razmiliste o drugim opcijama što se tiče prevoza. 

Noćne autobuske linije ne idu toliko često, a komfornije i bezbednije je ići taksijem. Zato dok budete razmišljali o troškovima izlaska, imajte na umu da ostavite sa strane novac za ne tako jeftine taksi usluge.

Zagrevanje za nezaboravni noćni provod

Da biste na željenu party lokaciju stigli dobro pripremljeni, preporučujemo dobropoznato kućno zagrevanje sa prijateljima uz različita pića, grickalice ili konkretnu hranu.

Ovaj momenat je važan jer stvara ambijent u kome cirkuliše dobro raspoloženje i pokretajuća energija. Tako ćete dobar provod poneti sa sobom. 

Beogradske kafane – mesta koja čuvaju sećanja

klubovi Beograd 

Beograd, kao epicentar noćnih provoda, u sebi čuva tradiciju staru decenijama. Toliko ima mesta u Beogradu koja su obeležena posetama uglednih faca, mesta koja su svojim autentičnim okruženjem bila inspiracija za mnoge umetnike.

Skadarlija je čuvena kaldrmisana boemska četvrt koja se nalazi u samom centru grada. Često je upoređivana sa pariškim Monmartrom i bečkim Montmartreom zbog svoje boemske atmosfere.  Poznata je po svojim tradicionalnim srpskim kafanama i restoranima koji služe autentičnu srpsku kuhinju. Mnogi od njih nude i živu muziku, često tamburaške orkestre ili sevdalinku. Sve to doprinosi posebnoj atmosferi.

Pored Skadarlije, lista beogradskih kafana koje obećavaju nezaboravni provod sa potpunim ugođajem – hrana, piće i muzika, jeste predugačka. Istražite je!

Ukoliko niste boemski tip osobe, svakako bi trebalo jednom da osetite šarm ovakvog načina izlaženja – možda vas iznenadi.

 

Da li je kraj zaista kraj ili novi početak?

Beograd je grad koji ne miruje, te za one u najboljoj kondiciji nudi lokacije koji će tu ,,utreniranost’’ podržati. Kako većina kafana i restorana-klubova radi do 1, razmislite o opciji koja će odložiti taj završetak provoda. Istražite mesta, od zatvorenih lokala do splavova, koja rade celu noć kako ne biste kući odlazili ,,rano’’.

Sve u svemu, život u Beogradu ne zna za dosadu, već mami svoje privremene ili stalne posetioce nezaboravnim noćnim iskustvom s bogatom i raznovrsnom ponudom klubova, barova i restorana. Nije lako odoleti!

Važno je da unapred razmislite o svojim preferencijama i interesima kako biste pronašli savršeno mesto za provod. Rezervacija unapred je pametan korak kako biste izbegli neprijatnosti i čekanje u redovima. 

Takođe, razmotrite opcije prevoza, a taksiji su često praktičniji za noćne izlaske. Kućno zagrevanje s prijateljima može dodatno poboljšati atmosferu i energiju koju ćete samo prenetu na mesto na koje izlazite. Na kraju, ne zaboravite da posetite tradicionalne beogradske kafane, a jedna od njih je kraljice beomskog života – Skadarlija. 

Bez obzira na vaše sklonosti, Beograd ima nešto za svakoga, pa otvorite srce i dušu za iskustva i nesvakidašnje prilike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *