Planiranje žurki povodom najbitnijih događaja u životu ne mora nužno značiti praznjenje novčanika. Dobra žurka sa malim budžetom je vrlo lako ostvariva bez obzira da li je u pitanju rođendan, godišnjica ili venčanje. Potrudićemo se da vam damo nekoliko korisnih saveta kako da unapredite atmosferu za ove događaje, a da vam budžet ne izmakne kontroli.

1. Planiranje je ključ uspešne organizacije 

Kada imate jasnu sliku o onome što želite postići, lakše je pronaći kreativna rešenja koja neće opteretiti vašu finansijsku situaciju. Zato napravite listu prioriteta, mesto na kome ćete organizovati žurku, broj gostiju, i najvažnije – budžet. Važno je da počnete sa planiranjem onog trenutka kada odlučite da ćete obeležiti neki važan datum u svom životu. Ako je u pitanju venčanje, planiranje počinje od momenta kada buduća mlada dobije verenički prsten. Napravite spisak svih stvari koje su vam potrebne i krenite redom da se raspitujete o cenama. Na taj način dobićete okviran minimalni budžet koji će vas usmeravati u daljoj organizaciji. 

2. Pozivnice – kreativnost na delu

Ukoliko planirate da organizujete žurku povodom venčanja ili rođendana, gosti očekuju da će dobiti pozivnice. One su samo još jedan nepotreban trošak koji možete izbeći. Umesto da štampate skupe pozivnice, razmislite o digitalnim varijantama ili ručno pravljenim kartama. Koristite svoju kreativnost i iskoristite moć aplikacija i alata za dizajniranje. To ne samo da će uštedeti novac, već će i dodati lični pečat vašem događaju.

3. Dobra žurka sa malim budžetom prvenstveno zavisi od mesta održavanja 

U potrazi za mestom održavanja događaja koji želite da proslavite, razmotrite nekonvencionalne opcije. Dvorane i restorani često koštaju više, dok parkovi, plaže ili čak vaša kuća mogu biti fantastične alternative. Ukoliko je vreme povoljno, organizujte piknik u prirodi, što će dati poseban šarm vašem okupljanju.

4. Dobra žurka sa malim budžetom uz recikliranu dekoraciju

Dekoracije često igraju ključnu ulogu u stvaranju atmosfere. Iskoristite predmete koje već imate kod kuće, poput vaza, svećnjaka ili traka za ukrašavanje. Posetite second-hand prodavnice ili buvljake kako biste pronašli jeftine, ali šarmantne dekorativne elemente. Boje i teme koje odaberete mogu dodatno personalizovati prostor. Zanimljiva ideja koja ne zahteva puno novca je štampanje mudrih izreka o braku. Gostima će biti zanimljivo to da čitaju i uspećete da ih animirate na neposredan način. 

5. Kako proći jeftino sa muzikom?

Za neke proslave možete izbeći uživo muziku i kreirati plejlistu sami uz pomoć platformi kao što su Spotify i YouTube. Međutim, ukoliko je u pitanju svadba, muzika uživo je obavezan deo događaja. Ali kako da znate koji su slobodni bendovi do 1000 evra? Pogledajte spisak i kontaktirajte ih redom da proverite cene i dostupnost. 

6. Kako uštedeti na hrani i piću?

Kada je hrana u pitanju, razmislite o opcijama koje možete sami pripremiti umesto da angažujete ketering. Ukoliko žurka nije velika, možete organizovati potluck, gde svaki gost donosi jelo. Što se pića tiče, razmotrite opcije poput samoposluživanja, umesto plaćanja barmena. Ipak, ako je u pitanju svadba u našoj kulturi nezamisliva je opcija donošenja posluženja od strane gostiju. Zato se potrudite da nađete povoljan ketering servis i mesta na kojima možete kupiti piće po diskontnim cenama. 

7. Smanjite listu gostiju

Kada govorimo o venčanjima ili proslavama 18. rođendana, manje gostiju znači manje troškova. Razmislite o tome koga stvarno želite pozvati i ograničite broj gostiju na najbliže prijatelje i porodicu. Ali, ukoliko pravite žurku nekim drugim povodom, veći broj gostiju ne mora da poveća troškove, naročito ukoliko organizujete potluck. 

8. Iznajmljivanje fotografa ne mora biti nužno

Dobra žurka sa malim budžetom se može organizovati i bez profesionalnog fotografa. U vreme kada svi imaju pametne telefone sa dobrim kamerama, možete zamoliti nekog od prijatelja da zabeleži najvažnije trenutke na događaju. 

9. Odeća i make-up za važne događaje

Iako je za važne događaje kupovina nove odeće stavka koja se podrazumeva, onaj ko želi da uštedi može pozajmiti haljinu ili odelo. Ne morate tražiti najbolje šminkere za savršeni make-up. To možete uraditi kod kuće sami uz pomoć tutorijala ili potražiti pomoć prijateljice koja zna lepo da šminka. 

10. Burme za venčanja

Posebna stavka kod venčanja su burme koje, mora se priznati, ne koštaju baš malo. Iako vamp red venčanje ne deluje moguće da nećete nositi prstenje koje označava vaš brak, posle izvesnog vremena možda ćete zaboraviti i da ga stavite. Zato nemojte trošiti čitavo bogatstvo na burme, već izaberite najjednostavniji model koji neće mnogo opteretiti vaš budžet. 

U krajnjoj liniji, ključ uspešne žurke sa malim budžetom leži u kreativnosti, planiranju i pametnom trošenju. Neka vaša slavlja budu posebna, bez obzira na to koliko novca imate na raspolaganju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *