Mladenačka torta je poseban segment svadbe. Zna se da taj momenat iznošenja torte uz trubače, omiljenu pesmu ili di džeja, uz vatromet, latice ruža, balone, prskalice čini svaku svadbu posebnom. Svi, pa i sami mladenci, jedva čekaju taj trenutak, zato što je to nekako vrhunac njihovog slavlja.

Zato je sasvim opravdano da mladenci požele da njihova mladenačka torta bude spektakularna, da bude fascinantna, da bude jedinstvena i prepoznatljiva, da bude jednostavno rečeno – samo njihova.

Zašto je važno da mladenačka torta bude samo vaša?

Taj trenutak i taj ceo dan je samo vaš, na mnogo načina. Pamtićete ga po mnogo čemu. Po osmesima ljudi koji su došli, pamtićete ga po tome što su svi zajedno sa vama proslavili vašu ljubav. Pamtićete ga po sreći koju ste tog trenutka osećali, po neverovatnim emocijama, po predivnom ambijentu, super muzici, dirljivoj i onoj koja pokreće sve u vama na ples, igru i uživanje. Pamtićete ga po prvom plesu i izgovorenom DA. Pamtićete ga po njegovom stisku i zagrljaju. Pamtićete ga i po organizaciji, ali ćete isto tako dobro zapamtiti tortu. Važno je da mladenačka torta bude jedinstvena, makar samo jedan segment, jer to predstavlja vas. Kao što ćete na primer naručiti određeno vino, jer ga vi volite, ili ćete naručiti određenu vrstu sira jer je to vaša omiljena vrsta sira. Dakle, sve treba da ima neki pečat, pa tako i mladenačka torta. Zato imamo nekoliko ideja, kako mladenačka torta može da bude samo vaša, a opet da fasinantno izgleda.

1. Mladenačka torta u stilu vaše omiljene serije

Ukoliko je postojala u vašem životu i tokom vašeg zabavljanja serija koju ste obožavali i koju ste zajedno gledali, uz koju ste se smejali, a možda i plakali, zar ne bi bilo idealno iskoristiti to za mladenačku tortu. Na taj način vaša mladenačka torta će biti samo vaša i imaće taj pečat o kojem govorimo. Na primer može imati motive jedne od najpopularnijih serija Igre prestola, koju ste možda gledali. Takođe, na mladenačkoj torti se može nalaziti i neki citat iz te ili neke vaše druge omiljene serije. Može to da bude i film u pitanju i da na torti napišete predivne replike iz nekih od najlepših filmova svih vremena. Ili možete da iskoristite i neku bajku, jer ipak bajke uglavnom imaju srećan kraj, a vi samo sreću treba da prizivate u vašem budućem zajedničkom životu.

2. Mladenačke torte u retro fazonu pastelnih boja

Ovo su definitivno mladenačke torte za sve one nežne i jednostavne parove. Retro fazon je i te kako popularan, kako na internetu, među fotografijama, na društvenim mrežama, tako i u realnom životu. Popularno je čak obući i venčanicu u retro fazonu, a mnogima je na primer venčanica princeze Dajane i dalje inspiracija. Tako da, retro mladenačka torta u pastelnim bojama može da bude prelep izbor. U ovom slučaju jednostavnost je na prvom mestu, a može da bude ukrašena i nekom ružom, ali sve to treba da bude vrlo svedeno. Čak i ovako jednostavna torta može da bude spektakularna, samo dobro treba osmisliti detalje ili prepustiti da to uradi profesionalac. Još jedna ideja koja vam može biti interensantna jeste da ovde na ovu tortu dodate i neku vašu fotografiju, koja ima neki retro filter. Fotografija naravno ne mora da bude zalepljena na tortu, već može da bude zakačena iznad torte ili da se nalazi na vrhu torte na nekoj štipaljki. Na ovaj način, torta dobija sasvim drugu dimenziju i torta je upravo onakva kakva treba da bude – samo vaša i jedinstvena. Znaćte da niko više nikada neće imati takvu tortu.

3. Macarons torta

Macarons su u poslednje vreme veoma popularni. Veoma su ukusni i predstavljaju savršenu dekoraciju gde god da se nađu, a mnogi ih i obožavaju. Ukoliko želite da budete potpuno moderni, onda vaša torta može da ima delove ove poslastice ili da čak bude cela napravljena od macaronsa. To bi već bio ekstreman korak, s obzirom na to da ta mladenačka torta onda ne bi bila prava torta u tom smislu, ali ako volite da eksperimentišete i da se razlikujete od drugih, onda je ovo dobar izbor. Takođe, ovo je dobar izbor posebno ukoliko oboje volite macarons, jer je to onda još jedan vaš lični pečat. Ukoliko ipak želite mladenačku tortu, koja će ima strukturu i sve ostalo, a ujedno želite i macarons, onda samo treba isplanirati na koji će način biti dekorisana ta torta i kako bi najbolje bilo uklopiti macarons u celu tu koncepciju.

4. Metalik glazura sa cvetovima

Mladenačke torte sa metalik glazurom mogu da budu specijalne i mogu da izazovu oduševljenje kod mnogih gostiju. Zapravo i nije cilj da izazovu oduševljenje kod drugih, nego da vi znate da je upravo ta torta vaša torta. Pogledajte dobro kako izgleda metalik glazura, ali uživo pogledajte, jer je ovo vrlo specifična dekoracija i može da izgleda jako loše ukoliko neko ne zna kako to da izvede i kako to da napravi. Treba razmisliti i o dodatnoj dekoraciji, tačnije ukoliko postoji samo metalik glazura onda to neće biti to. Dakle, treba joj dodati cvetove i to uglavnom u jednoj boji. To mogu biti velike crvene ruže, ali ne tako jasnih obrisa, već pomalo nedefinisane koje se spuštaju niz sva tri sprata torte ili koliko god spratova da ima torta.

5. Torta sa autentičnim ukrasnim figuricama i drugim simbolima

Mladenačke torte sa ukrasnim figuricama nikada nisu izašle iz mode. Ovoga puta mi savetujemo da to budu autentične figurice, koje će predstavljati vas. Kroz te figurice ne samo da treba da bude iskazan vaš fizički izgled, nego i vaš karakter i vaša sreća. To ne moraju da budu tradicionalne figurice gde se dvoje drže za ruke i gde je ona u venčanici, a on u odelu. To mogu da budu figurice koje predstavljaju vas kako igrate, kako ste zagledani negde, vas na nekom prelepom mestu. Cilj je da se pokaže emocija, a znamo da smo najsrećniji kada smo ušuškani pored nekog, na nekom toplom i sunčanom mestu i gde je sve baš kako treba. Tako da odaberite pravi vaš momenat za dan venčanja i predstavite ga na mladenačkoj torti. Takođe, ukoliko ne želite figurice simboli u vidu cveća ili neki drugi simboli su i te kako dobro došli. Samo je važno da oni vama znače.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *