Kancelarijske stolice

Za sve one koji za radnim stolom provode barem isto toliko vremena koliko i u krevetu, odabir
odgovarajuće radne stolice je od ogromnog značaja. Za savremenog čoveka kancelarijska stolica je jedan od najvažnijih komada nameštaja, jer 80% ljudi provodi u proseku 6-8h dnevno sedeći na radnom mestu.

Kancelarijske stolice moderne

Izbor stolice utiče na naše zdravlje, koncentraciju, efikasnost na poslu.

Pri odabiru kancelarijske stolice treba imati na umu da to nije samo obična stolica, već objekat koji Vas pokreće, koji Vas opušta, i koji Vam omogućava kako maksimalnu koncentraciju, tako i neophodnu relaksaciju. Pre svega treba uzeti u obzir vrstu posla koju obavljate (da li sedite za računarom, kucate, čitate, telefonirate…), telesne karakteristike (težina i visina), i radno okruženje.

Kancelarijske stolice 2019

Sati sedenja za računarom i nedovoljno kretanja oštećuju naš mišićno-koštani sistem. U poslednjih dvadesetak godina mišićno-skeletni poremećaji postali su vodeća profesionalna oboljenja u razvijenim zemljama. Oko 11 miliona radnika trenutno pati od bolova u leđima, a dve trećine oseća da njihov kvalitet života trpi zbog tog stanja.

Kancelarijske stolice u bojama

Svaka prevencija je bolja od lečenja i zbog toga veliku pažnju treba pokloniti ergonomiji na
radnom mestu jer ona stvara dobre radne uslove za ljude, tako da oni mogu obavljati svoje zadatke na optimalan i zdrav način. Statičan posao zahteva dinamičku stolicu koja će omogućiti rasterećenje mišića i pršljenova kičmenog stuba.

Kancelarijska stolica koja čuva kičmu

Zbog toga je neophodno da radna stolica ima što više mogućnost podešavanja kao što su podešavanje visine, nagiba naslona, nagiba sedišta, dubine sedišta, visine rukonaslona, podešavanje lumbalne podrške, naslona za glavu.

Pasivan sedeći položaj slabi posturalne mišiće, i povećava pritisak na kičmene pršljenove, a pritisak na nerve utiče loše na probavu, disanje i koncentraciju. Kao rezultat toga javlja se mišićna napetost, bol, zapaljenje i gubitak pokretljivosti.

Pročitajte još: Kako da preuredite vašu dnevnu sobu bez velikih troškova

Evo nekoliko saveta za zdravo sedenje:

– Sedite pravo, sa blago uvučenim stomakom i ramenima lagano zabačenim pozadi;
– Leđa bi trebalo da imaju podršku naročito u donjem lumbalnom delu;
– Oba stopala treba da su na podu celom površinom, ako je potrebno možete podmetnuti nešto ispod
nogu;
– Oslonite podlaktice na rukonaslone ili na radnu površinu stola, tako da su Vam ruke u ravni sa tastaturom, ramena opuštena, a ruke savijene u laktu pod uglom od 110°;
– Ugao između potkolenice i natkolenice treba da bude veći od 95°;

Često menjajte položaj dok sedite na stolici, trudite se da ustanete i prošetate s vremena na vreme, i da radite vežbe istezanja nekoliko puta u toku dana, jer naše telo nije napravljeno da bude neaktivno.

Izbor odgovarajuće kancelarijske stolice je veoma zahtevan zadatak i tom prilikom treba obratiti pažnju na funkcionalnost, udobnost, dizajn i kvalitet.

Pre kupovine obavezno isprobajte stolicu. Udobnost je toliko važan faktor da će Vam i najbolje
dizajnirana stolica postati neugledna ukoliko ne pruža potrebnu udobnost.

Podešavanja odgovarajućeg položaja

Dobra kancelarijska stolica ima mnoga podešavanja i omogućava korisniku da je prilagodi sebi, svojim proporcijama, potrebama i načinu rada. Izaberite stolicu koja dozvoljava slobodu kretanja i omogućava čestu promenu položaja. Ono što je neophodno da poseduje dobra kancelarijska stolica to je podešavanje visine, podešavanje nagiba naslona, pokretljivost naslona i sedišta, podesivu visinu rukonaslona, lumbalnu potporu za donji deo leđa.

Kancelarijske stolice sa promenom položaja

Inovativni mehanizmi radnih stolica

Inovativni mehanizmi koje poseduju savremene kancelarijske stolice, bilo da su automatski ili individulano podesivi, omogućavaju zdrav, dinamičan položaj sedenja.

 

Prilikom odabira kancelarijske stolice potrebno je obratiti pažnju na prostor u koji će se stolice smestiti i namena za koju će se koristiti, kako bi svaki zaposleni dobio odgovarajuću stolicu za svoje radno mesto.

Kancelarijske fotelje

Kancelarijske fotelje se uglavnom koriste za rukovodeće pozicije, i najčešće su izrađene od kvalitetnih materijala koji pružaju izuzetnu udobnost i izdržljivost. Karakteristike poput lumbalne potpore, visokog naslona, podesive visine i povećane debljine jastuka mogu ih učiniti skupim, ali funkcionalnost ovih stolica nadmašuje njihove troškove.

 

Radne stolice imaju brojna podešavanja kako bi u potpunosti podržale zahteve savremenog načina
poslovanja, koji najčešće podrazumeva višečasovno sedenje za radnim stolom uz često korišćenje
računara.

Ove stolice su dizajnirane tako da korisnicima omoguće dinamičko sedenje na radnom mestu.
Konferencijske stolice su namenjene za upotrebu u salama za sastanke. Ove stolice uglavnom imaju manje podešavanja jer se na njima ne sedi više od tri-četiri sata dnevno.

Stolice za posetioce

Stolice za posetioce su dizajnirane za kratko sedenje. Iako mogu biti prilično udobne, ne pružaju potrebnu podršku za višečasovnu upotrebu.

Kancelarijske stolice za sastanke

Pogledajte ovde naš asortiman kancelarijskih stolica ili dođite kod nas i otkrijte koja je idealna kancelarijska stolica za Vaše potrebe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *