Način na koji žene i muškarci obavljaju kupovinu se jednostavno dosta razlikuju. Imamo urođenu veštinu koja se razvijala tokom generacija, a to je veština lovca koji je u potrazi za novim obrokom. Iako je naše okruženje u neprekidnom procesu menjanja, neke studije pokazuju da muškarci i danas koriste ove veštine. Kupoina donekle ima dosta sličnosti sa lovom, bez obzira da li je u pitanju svakodnevni odlazak do prodavnice, kupovina automobila ili neko drugo investiranje. Naravno, kupovina burmi nije izuzetak. Kako napraviti razliku između kvalitetnog prstena i onog koji to nije? Da li je dijamant na njemu pravi, pravi?

Mit 1. Broj karata dijamanta nam govori koliko je veliki

Broj karata kod dijamanata nam govori koliko teži sam dijamant. Moguće je da dva dijamanta imaju istu težinu, ali da buddu potpuno različitih oblika ili pak da budu sličnog oblika, ali različite karatne vrednosti.  Oblik dijamanta na burmi ima uticaj na izgled celokupnog prstena.

Mit 2. Stepen jasnoće govori o tome koliko dijamant zapravo sija

Stepen jasnoće kod dijamanta se odnosi na unutrašnje nepravilnosti ili odsustvo istih. Ono što govori o sjaju dijamanta je stepen brušenja dijamanta. Fino brušen dijamant sija manje od idealno brušenog. Količina svetlosti koja prolazi kroz idealno izbrušen dijamant, otklanja i najmanju nepravilnost koja postoji.

Mit 3. Fluorescencija je nepoželjna kod dijamanta i treba je izbegavati

Fluorescencija se odnosi na način na koji dijamant emituje blagi sjaj kada je izložen ultraljubičastoj svetlosti. Činjenica da se kod nekog dijamanta uočava pojava fluorescencije ne znači da je dijamant lošijeg kvaliteta. Kao i sa svim stvarima, ova osobina koja je prisutna kod dijamanata ne treba da vas odvrati od kupovine takvog, ukoliko vam se zaista dopada.

Mit 4. Dijamant ne može da se okrnji ili polomi

Ovo je želja svih ljubitelja burmi sa dijamantima, da njihov izabrani prsten bude neuništiv. Istina je da je dijamant jedan od najjačih minerala, koji je teško uništiti. Bilo kako bilo, ukoliko zakačite dijamantsku burmu odgovarajućom silom, pod određenim uglom, moguće je da će se okrnjiti.

Mit 5. Vaše burme su neuništive

Da, izrađuju se od različitih metala koji su čvrsti (zlato, srebro, platina). Da li su neuništivi? Nisu. Zato je jako bitno da u toku odabira burmi, uzmete u obzir i to da kupujete od juvelira koji će raditi popravku, ukoliko bude neophodno.

Mit 6. Dizajniranje vaših burmi je težak posao

Istina je da ne može svako da bude izvrstan juvelir, ali ako uzmete u obzir da se radi o nečemu što predstavlja simbol ljubavi između vas i vašeg partnera, koliko teško može biti kreiranje burme koja će biti jedinstvena? Ukoliko se odlučite da pravite prstenje prema svojim željama za vaše venčanje, to možete odraditi kod juvelira koji je spreman da sasluša vaše ideje. Pritom, to bi trebalo da donese dosta zabave vama i vašem partneru, jer se radi o još jednoj stvari koju ćete zajedno da stvarate.

Najvažnije od svega je da se odlučite za prsten koji vama lično odgovara, jer ga niko drugi do vas samih neće nositi.

One Reply to “Mitovi u koje verujemo kada se radi o odabiru burmi”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *