Planiranje i organizacija venčanja je težak posao koji zahteva puno vremena, posebno ukoliko želite da sve bude onako kako ste zamislili. Ali kada nakon nekoliko meseci priprema dođe i taj dan, onda vam tada jedino preostaje da uživate i pobrinete se za dobro raspoloženje i vas i vaših gostiju. Ali da biste zaista mogli da uživate na dan venčanja, važno je da pripreme proteknu onako kako ste želeli.

Bendovi za svadbe – nezaobilazni saveznik za dobru atmosferu

Pored rezervacije prostora za svadbu, jedna od prvih stavki o kojima treba da razmišljate na vreme jesu bendovi za svadbe. Naime, ukoliko želite da svadba bude određenog datuma, onda morate angažovati bend mesecima unapred. Poznati bendovi za svadbe se rezervišu i do godinu dana unapred. Zato, ukoliko želite da baš određeni bend bude zadužen za atmosferu za vaš najsrećniji dan, onda ih kontaktirajte na vreme.

Kao što znate, odabir pesama i način njihovog izvođenja ima veliku ulogu na atmosferu na svadbi. Danas se najčešće angažuju bendovi za svadbe koji izvode tzv. programsku muziku. Ukoliko ne želite da rodbina po nekoliko desetina puta naručuje istu pesmu, onda je odabir benda koji ima svoj repertoar nešto o čemu treba da razmislite. Naravno, i kada je programska muzika u pitanju, i tu postoje bendovi za svadbe koji sviraju odeđeni žanr. Ovakvi bendovi su idealni ako planirate da na svadbi budu samo mladi, ili ukoliko pravite proslavu za manji broj gostiju. Za svadbe sa većim brojem gostiju je ipak možda bolje da angažujete bend koji izvodi pesme različitih žanrova. Na taj način ćete sigurno zadvoljiti muzički ukus i starijih i mlađih gostiju. Iako bendovi za svadbe imaju svoj repertoar, vi kao mladenci možete sugerisati da izvedu određene pesme, ali i da im skrenete pažnju da ne izvode neke druge. Naravno, to kada će se koja pesma izvoditi treba prepustiti njima. Jer iskusni muzičari će znati na osnovu atmosfere u sali kada je vreme za koju pesmu.

Nezaobilazan detalj svake svadbe je i prvi mladenački ples. Zato ukoliko želite da zaplešete uz posebno vama dragu pesmu, na vreme javite bendu. Jer postoji mogućnost da muzičari nisu često izvodili tu pesmu pa im treba dati vremena da uvežbaju.

Pronađite idealan prostor za svadbu

Jedno od osnovnih pitanja budućih mladenaca je kako odabrati odgovarajući prostor koji će biti dovoljno veliki, ali istovemeno i da ambijent bude prijatan. Ali, pre nego što krenete u potragu za idealnim prostorom, važno je da odredite okviran broj gostiju. Na taj način ćete moći da suzite izbor na prostore određene veličine. Takođe, još jedan od parametara za odabir odgovarajućeg prostora jeste i vaša odluka da li planirate da pozovete goste različite starosti, ili ste možda planirali da pozovete samo mlade. U prvom slučaju, morate biti spremni na veće kompromise, jer morate imati na umu da bi prostor trebalo da zadovolji standarde razlčitih ukusa. Sa druge strane, ukoliko planirate da pozovete samo mlade, onda možete više eksperimentisati.

Ako planirate svadbu na leto, ili kasno proleće, onda su velike šanse da će biti toplo vreme. I za ovakve svadbe danas se veliki broj mladenaca opredeljuje za open concept prostore. Ovakvi prostori modernog dizajna postaju sve popularniji među mladima. A osim prijatne atmosfere, ovakvi prostori su dosta prijatniji kada su u pitanju periodi godine kada su temperature visoke. Takođe, svoje venčanje možete napraviti i na otvorenom, posebno ukoliko planirate da pozovete manji broj gostiju i imate veliko dvorište. Ali šta god odlučili, važno je da na vreme rezervišete prostor, jer se u većim gradovima sale rezervišu i mesecima unapred.

Dekoracija – dajte lični pečat prostoru

Enterijer ima važnu ulogu u doživljaju prostora. I zbog toga mladenci imaju često nedoumice kada je odabir sale za svadbu u pitanju. Ali, pored samog enterijera, važnu ulogu ima i dekoracija za vencanje. Naime, različiti cvetni aranžmani mogu u velikoj meri oplemeniti najrazličitiji prostor. Ukoliko niste sigurni kakvi aranžmani bi se uklapali u ambijent, uvek se možete posavetovati sa profesionalcima. Naime, postoje profesionalci koji se bave različitim tipovima dekoracija. A na osnovu toga šta vi želite i izgleda samog prostora oni mogu napraviti aranžmane koji će se savršeno uklapati. Pored toga, čitava svadba treba da ima svoj tok priče. A ukoliko vodite računa o svakom detalju, onda ćete sigurno obratiti pažnju da se aranžmani uklapaju sa bojama samog prostora, ali i sa detaljima kao što su salvete, cvetići za goste, kao i neki detalji koji se nalaze na vašim odelima.

Kao što verovatno znate, svaki cvet ima odgovarajuću simboliku, tako da će i dekorateri sigurno voditi računa koje vrste cveća stavljaju u aranžman. Pored dekoracije stolova, mladenci često uzimaju i cvetne lukove, koji će se nalaziti na mestu za fotografisanje. Ovakvi aranžmani mogu biti zaista efektni, a fotografije će sigurno biti lepše ukoliko se u kadru nađu cvetni detalji. Buduće mlade sigurno da vode računa i o tome kako će izgledati bidermajer. Danas je sve popularnije da oni budu napravljeni od raznobojnog cveća koje podseća na livadsko. Ali naravno, to koje boje će dominirati na vašem bidermajeru zavisi od boje i detalja na venčanici. Pa tako ukoliko imate belu, svedenu haljinu, onda ne bi bilo loše da odaberete raznobojni bidermajer. Sa druge strane, ako imate venčanicu bogatu detaljima, dobar izbor bi bio svedeniji buket. I da, bidermajer može biti usklađen i sa dekoracijom sale.

Pored cvetnih aranžmana, mladenci sve češće biraju i dekoraciju balonima. Ono što je sigurno, deca na svadbi će biti sigurno oduševljena ako salu budete dekorisali helijumskim balonima.

Kako da pronađete odelo koje će biti baš za vas

Iako odelo ne čini čoveka, ono utiče na formiranje utiska o nama. Svako od nas ima svoj stil koji ga dovoljno opisuje, i ukoliko želite da vam bude prijatno u odelu i da budete jedinstveni, odaberite odelo i venčanicu koji se vama najviše dopadaju.

Mnoge buduće mlade od detinjstva maštaju o svojoj venčanici. I zato ne dozvolite da drugi utiču na odabir haljine za vaš najbitniji dan. Naravno, sugestije ljudi koji vas dobro poznaju mogu biti od velike pomoći, ali ipak konačnu odliku donosite vi. Ukoliko planirate da iznajmite ili kupite venčanicu iz salona, onda organizujte da posetite nekoliko salona. I odvojite dovoljno vremena za probe različitih modela. U slučaju da želite unikatnu venčanicu, šivenu po vašim merama, onda možete kontaktirati neke od dizajnera koji vam mogu dizajnirati haljinu po vašoj ideji. Naravno, ovakva opcija zahteva više vremena jer sam proces izrade haljine zahteva vreme. Pored toga, imajte na umu da ćete morati da odete na više probi, itd. Ali, ukoliko želite da imate haljinu koja je šivena samo za vas, onda se sve ovo isplati čekati.

Kada su mladoženje u pitanju, iako na prvi pogled izgleda da je jednostavno odabrati odelo. Nije baš tako. Pre svega, treba odabrati odgovarajući modele pantalona, sakoa i košulja u zavisnosti od građe tela. Iz tog razloga često se dešava da budućem mladoženji npr. odgovaraju pantalone, ali da mu sako ne odgovara. A kako ćete u odelu provesti ceo dan, važno je da vam bude dovoljno udobno, ali i da vam lepo stoji. Takođe, važno je odabrati i pravu boju. Ne stoji svakoj osobi isto određena boja. Pored toga, sako i pantalone treba uklopiti sa odgovarajućom košuljom, kravatom, ali i cipelama i kaišom. Prema tome, nije tako jednostavno pronaći idealno odelo. Da bi prevazišli ove probleme, mladoženje sve češće se odlučuju da im iskusni krojači sašiju odelo po meri. Kako svaki muškarac treba da ima barem jedno dobro odelo, onda se ovakva investicija svakako isplati.

Organizujte na vreme svadbeno putovanje

Nakon organizacije i planiranja svadbe, medeni mesec je nešto što će prijati svim mladencima. Takođe, ovo putovanje je idealna prilika da se odmorite i opustite i možda posetite neku egzotičnu destinaciju. Mnogi novopečeni mladenci iskoriste svoj odmor upravo na ovakvim destinacijma. Ukoliko niste bili u prilici da posetite Bali, Havaje, Majorku, ili neku drugu destinaciju, iskoristite medeni mesec za to! Neka ovo putovanje bude prilika da upoznate daleke predele, njihove stanovnike, istoriju i tradiciju. I naravno, iskoristite vreme da odmarate i uživate. Dobra strana egzotičnih ostrva je to što je temperatura idealna za letovanje u svako doba godine. Prema tome, bez obzira kada budete otišli na putovanje, moći ćete da se okupate u čistom moru i uživate na magičnim putovanjima. Pored plaža, mnoga ova mesta se odlikuju bogatim biljnim i životinjskim svetom. Pa ako ste zaljubljenik u prirodu, onda iskoristite priliku da sa lokalnim vodičima posetite prirodna bogatstva. Naravno, ne preporučuje se da u ovakvu avanturu krenete sami, jer su ovakvi predeli najčešće divlji, pa se može desiti da zalutate. Ukoliko želite da ipak budete negde u Evropi imate zaista širok izbor. Kada je u pitanju Turska leto je u ovoj zemlji fantastično.Ali, bez obzira koju destinaciju da odaberete, medeni mesec treba da bude prilika da zaista uživate. I ne treba zaboraviti da i Srbija ima prirodna bogatstva za koje mnogi ne znaju. Pa zašto da ne iskoristite odmor i odete upravo na putovanje po Srbiji.

Bez obzira na to kako su tekle same pripreme za svadbu, kada osvane taj dan, potrudite se da prođe bez nerviranja. Jer to je vaš dan i zaslužili ste da uživate. Ma koliko vam se činilo da bi neke stvari trebalo promeniti, taj dan ne razmišljajte o tome. Jednostavno, svoje venčanje doživite kao dan kada ćete se zakleti na ljubav i zbog toga ga provedite sa vama dragim osobama u dobrom raspoloženju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *