Zavese i draperije

Zavese i draperije se mogu naći zakačene gotovo na svakom prozoru bilo kog enterijera. One
daju prostoru toplinu i čine da izgleda mnogo elegantnije i modernije. Osim što vizuelno mogu
biti privlačne one su i odlična zaštita od sunca, posebno tokom letnjeg perioda.

Tokom zime zavese za dnevnu sobu štite unutrašnjost enterijera od spoljašnje hladnoće. Zavese ili draperije stoje zakačene preko staklene površine i apsorbuju hladnoću koja nastaje pri niskim temperaturama.

Metražne zavese ili draperije se mogu uskladiti sa svim modernim, stilskim ili rustičnim
enterijerima. Njihova struktura zavisi od materijala koji se izrađuju na poseban način. Svaki
materijal iz tog razloga izgleda potpuno drugačije u prostoru i uklapa se sa okruženjem.

Kada usklađujete zavese sa Vašim enterijerom morate obratiti pažnju na izbor boje, dezena i samog modela.

OD KOJIH MATERIJALA SE PRAVE ZAVESE I DRAPERIJE

Postoji veliki izbor materijala od kojih se prave zavese ili draperije. Bitno je napomenuti da postoji i mešavina raznih materijala u istoj strukturi zavese. Tako na primer, možete kupiti zavese od svilenog markizeta koja u sebi ima 80% markizeta i 20% svile. Takva zavesa će svakako luksuznije izgledati ali će biti odlična za sve vrste stilskih enterijera.

Vrste materijala od kojih se prave zavese mogu biti raznovrsne.

Za zavese su to: markizet, lan, pamuk, organdin, viskoza ili svila.

Svaki od nabrojanih materijala ima posebnu strukturu i izgled kada se okači na prozor. Za draperije su to: pliš, soft, blackout, svila, pamuk ili taft. Svi pomenuti materijali se mogu pronaći u raznim bojama i dezenima. Uvek gledajte da izaberete materijale koji su od prirodnih materijala jer su oni svakako kvalitetniji.

RAZLIKA IZMEĐU STRUKTURE ZAVESA I DRAPERIJA

Dosta ljudi se pita šta je zapravo razlika između zavesa i draperija. Odgovor na to je vrlo jednostavan. Zavese su providne i napravljene su od tanjih i lakših materijala.

One su tu da prekriju površinu prozora i daju prostoru jednu notu elegantnosti. Zavese su providne baš iz razloga kako bi tokom dana više svetlosti ušlo u prostoriju.

Draperije su sa druge strane neprovidne i napravljene su od težih i gušćih materijala. Postoje i draperije koje potpuno zamračuju prostorije i ne dozvoljavaju svetlosti da prođe kroz njih. Svaki model draperija je napravljen na unikatan način i zato je struktura svuda drugačija.

Neki modeli mogu biti glatki, dok neki mogu da budu hrapari i dosta gušći. Draperije se koriste tokom dana kao dekorativni ukras, dok se tokom noći prevlače preko prozora.

Pročitajte još : Kako izabrati pravu boju zavesa za enterijer

KAKO USKLADITI ZAVESE SA ENTERIJEROM

Kada usklađujete Vaš model zavesa sa enterijerom obratite pažnju na dekorativna uklapanja. Nameštaj svakako igra bitnu ulogu u tome i uvek birajte dezen zavese skladan stilu nameštaja.

Svi moderniji enterijeri se baziraju na jednobojnim zavesa jer današnji trend diktira jednostavnost.

Ukoliko imate stilski enterijer onda ga bolje uklopite sa modelima zavesa koje na sebi imaju određenu šaru ili prugu.

Boje birajte tako da se uklapaju i sa bojom Vaših zidova. Zidovi svakako dominiraju u svakom prostoru, tako da je najbolje ukoliko se zavese uklope sa njima. To ne mora značiti da morate izabrati istu boju, već neku sličnu nijansu zavese iz srodne palete.

Draperije mogu da imaju određena odstupanja kod izbora boja i modela. One su više dekorativnog karaktera i iz tog razloga možete staviti akcenat baš na njih. Ukoliko imate poteškoća prilikom opremanja, uvek nas možete konsultovati u vezi izrade zavesa i draperija.

Pročitajte još: Trendovi u opremanju doma zavese i tapete

KAKO SE ŠIJU ZAVESE I DRAPERIJE

Bitna informacija za sve kupce je da D art Collection šije zavese i draperije po tačnim merama. To znači da možemo izaći u susret svim Vašim željama i idejama. Svaki model se prvobitno meri kako bi se odredila tačna metraža koja će biti utrošena za Vaš prozor.

Nakon toga se zavesa ili draperija kroji po modelu ili nacrtu koju Vama odgovara. Možete izabrati da li želite da Vaš model ima trake za nabiranje, tunel ili neki drugi sistem za garnišne.

Nakon toga, naše šnajderke pažljivo šiju zavesu po tačnim merama koja Vama odgovaraju. Ivice i krajeve takođe pažljivo obrađujemo koncem kako bi stajale ravno. Možete isto tako izabrati koliko veliki porub želite na krajevima Vaših zavesa.

Kada se sve to završi, vrši se kontrola i šalju se gotovi modeli na peglanje. Nakon toga zavese se pakuju i isporučuju kupcu kao gotov proizvod.

Celokupan proces izrade je naš zadatak koji obavljamo sa velikim zadovoljstvom.
Posetite naš sajt www.zavese.org i izaberite pravi model zavesa za Vaš cenjeni enterijer i sve ostalo prepustite nama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *