Sve više smo okruženi Led rasvetom. Led sijalice osvetljavaju različite prostore – od javnih površina, preko poslovnih prostora do stambenih. U većini domaćinstava se tradiocionalne i halogene sijalice sve više zamenjuju led. Najbolje je led sijalice i reflektore kupovati u radnjama koje su namenjene za to.

U specijalizovanim radnjama za prodaju rasvete se mogu dobiti saveti od stručnih lica koji je najpodesniji proizvod za naše potrebe, a i saveti oko postavljanja. Iako ove Led sijalica imaju dug životni vek nije loše imati garanciju.  O mogućnostima i prednostima koje vam daje led rasveta ćete pročitati u ovom tekstu. 

 

Ugradnja Led rasvete se savetuje zbog nekoliko izuzetnih karakteristika koje poseduje ova vrsta rasvete. Važno je napomenuti da ove sijalice vrlo štede energiju (oko 1/5) a i novac jer su ekonomične (npr. mogu trajati i do 25 godina ako se upotrebljavaju 5 sati dnevno). Takodje, se manje zagrevaju od npr. halogenih. 

 

Led rasveta u enterijeru

Na različite načine možemo koristiti led rasvetu u našim stanovima i kućama. Može se postaviti kao zidna, plafonska i podna rasveta.  Pored funkcionalne uloge ova rasveta može imati i estetsku. Led reflektori se postavljaju kao zidna rasveta, a led trake kao podno osvetljenje. Na našem tržištu se može naći veliki izbor različitih lustera i lampi koje koriste ovu tehnologuju osvetljavanja. Moguće je naći rasvetne uredjaje i tradicionalnog i modernog dizajna koje u sebi imaju led sijalice i diode. Neki uredjaji poseduju i dimer – prigušivač svetla. Zahvaljujući dimeru možete kontrolisati količinu svetla u vašoj prostoriji koju emituje lampa ili luster. Pored dnevne sobe, led rasveta nalazi mesto i u spavaćoj sobi, kuhinji (u vidu reflektora) i kupatilu. 

 

Pored primene u enterijerima domova, led rasveta se korisiti i u poslovnim jedinicama. Zahvaljujući 

jakom snopu svetla i dobrim mogućnostima usmeravanja svetla moguće je stvoriti svetlosne efekte, napraviti specifičnu svetlosnu atmosferu i akcentovati neke delove zida i prostorija.  Često se koristi u kafićima, restoranima i drugim ugostiteljskim objektima, izložbenim i radnim prostorima.    

 

 

 

Led reflektori i rasveta u eksterijeru

Široku primenu led reflektori su našli i u eksterijeru. U privatnim stanovima i kućama led reflektori se koriste u dvorištu, bašti, terasi i ulazima u objekat. Na ovaj način se povećava bezbednost, a troškovi nisu značajno veći jer je led rasveta ekonomična. 

Ove svetiljke su našle primenu i u osvetljavanju javnih površina i objekata. Otporni su na vremenske uslove, veoma podesivi u različitim pravcima, snop svetla je ravnomerno rasporedjen – sve ovo utiče na to da se koriste za osvetljavanje velikih javnih površina (autoputevi, hale,..). Pored funkcionalne uloge imaju i estetsku namenu. Moguće je led reflektorom osvetlili izuzetno lepo i neke detalje u eksterijeru (npr. česme, spomenike, delove fasade..). Mogu biti različitog dizajna pa se mogu uklopiti u savremenu arhitekturu, a po potrebi i u tradicionalnu.  

U eksterijeru se mogu naći na:

– zgradama, halama,  fasadama, krovovima

– ulicama, mostovima, autoputevima

–  izlozima, bilbordima i drugim reklamnim sredstvima 

– parkovima, spomenicima, fontanama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *